Pratite nas

Naj recepti

Ručak za deset: ROLNICE OD PAPRIKA (Recept)

Published

on

Ovo je ručak koji nas je ostavio bez daha, a pogledajte kako da ga i vi napravite. Prijatno!

Sastojci: 6-8 većih paprika, pola kg mljevenog mesa, dvije manje ili jedna veća glavica crvenog luka, jedan paradajz, malo ulja, dvije do tri kašike prezle, jedno jaje, suhi začin ili so, biber, slatka začinska paprika i bijeli luk u prahu ili jedan čen izgnječenog bijelog luka. naribana korica jednog limuna. masni sir.

Priprema
Paprike operite, prebrišite suvom pamučnom krpom pa poredajte u pleh. Najbolje bi bilo da pleh obložite papirom za pečenje. Rernu uključite na 200 stepeni i pecite paprike dok ne dobiju lijepu boju.

Na pola pečenja potrebno je da ih okrenete kako bi se jednako ispekle sa obje strane. U zavisnosti od jačine vaše rerne, dvadesetak do tridesetak minuta će biti sasvim dovoljno da se paprike ispeku.

Kada su paprike pečene, stavite ih u šerpicu i poklopite pa ostavite da odstoje nekih dvadesetak minuta pa ih zatim oljuštite, očistite od sjemenki i presijecite napola.

Izdinstajte crveni luk na malo ulja. Možete dodati i vrlo malo vode u luk koji se dinsta. Kada je luk dobio lijepu zlatnu boju, dodajte pardajz koji ste prethodno isjeckali na sitne kockice. Kada se paradajz prodinsta s lukom, dodajte mljeveno meso i začine po ukusu. Prodinstajte sve to dok meso ne posivi, a zatim ugasite ringlu i ostavite par minuta da se prohladi.

Dodajte zatim jedno jaje i dvije supene kašike prezle. Promiješajte sve pa rukama formirajte kuglice. Stavljajte ih u papriku koju je potrebno smotati u rolnicu. Poređajte u vatrostalnu činiju ili pleh pa narendajte malo Gaude ili nekog sira po želji. Ubacite u rernu na nekih desetak minuta da se sir lijepo otopi i porumeni. (Naj portal)

Naj recepti

Ukusno jelo: PAPRIKE SA KROMPIROM (Recept)

Published

on

Još uvijek ima svježih paprika. Da li su prave ili krive, nije bitno. Najvažnije je da su svježe i zdrave. Za pripremu ovog jela možete koristiti paprike bilo koje boje.

POTREBNI SASTOJCI: 5 srednjih paprika, 1 glavica crnog luka, 1 mrkva, 4 veća krompira, 3-4 kašike ulja, 1 kašičica morske soli, 2-3 prstohvata bibera

Crni luk, sitno isjeckan, pržiti na srednjoj tmperaturi dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Dodati rendani krompir i mrkvu.

Dinstati na nižoj temperaturi dok krompir ne postane staklast. Začiniti.

Paprike isjeći na pola, očistiti i puniti smjesom od krompira. Redati ih u blago nauljen pleh. Po krompiru možete poređati komade paprika.

Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Prilikom služenja, paprike možete dekorisati peršunovim listom ili rukolom.Možete im dodati malo pavlake ili sira. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending