Pratite nas

Naj recepti

Preukusno jelo: PEČENI KOLUTOVI KUPUSA SA BIJELIM LUKOM (Recept)

Published

on

Ako tražite recept za ukusno vegetarijansko jelo, odnosno obrok od povrća, imamo super ideju za vas.Kupus je pun minerala, vitamina i vlakana i sadrži puno vode i malo kalorija. zbog tohga je kupus vodeća namirnica za gubljenje prekomjerne težine.

POTREBNI SASTOJCI: 1 veća glavica kupusa, izrezana vertikalno na krugove debljine 2,5 cm, 3,5 kašike maslinovog ulja, 3 čehna bijelog luka, 1 kašičica sušenog mažurana, so i biber, peršun, kriške limuna za serviranje

Ugrijte rernu na 250°C. Prekrijte pleh papirom za pečenje. U zdjelicu stavite maslinovo ulje i dodajte isitnjeni bijeli luk. Dobro izmiješajte, a zatim procijedite ulje kroz sitnu cjediljku, pa u ulje dodajte mažuran.

Položite krugove kupusa na pleh i namažite obje strane maslinovim uljem sa mažuranom, pa posolite i pobiberite. Pecite 15 minuta, pa polako okrenite na drugu stranu i pecite još 15 minuta. Garnirajte isjeckanim peršunom. Servirajte toplo sa kriškama limuna. (Naj portal)

Naj recepti

Ukusno jelo: UŠTIPCI OD TIKVICA (RECEPT)

Published

on

Svako jelo sa tikvicama je ukusno. Ipak, čini se, kako su uštipci o tikvica na vrhu liste specijaliteta sa ovim povrćem.

POTREBNI SASTOJCI: oko 500 gr. tikvica, 1 jaje, 4 kašike ulja, ½ kšičice soli, 1 kašičica praška za pecivo, 7-8 kašika brašna, 3 kašike kisele pavlake

Tikvice oljustiti i izrendati, posoliti i ostaviti 10-tak minuta.pa ubaciti ostale sastojke (tečnost koju su pustile tikvice ne prosipati).

Sve lijepo sjediniti i pržiti u dubljem ulju. Preko toplih ustipaka premazati kajmak. Mogu i slatke jer su neutralnog ukusa. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending