Pratite nas

Naj recepti

Ekstra zalogaji: PUNJENE ŠNICLE (RECEPT)

Published

on

Imamo šnicle i svega po malo, pa iskoristimo to! Šnicle su ispale fantastične, lijepo izgledaju. Uživajte

POTREBNI SASTOJCI: 1 kg šnicli tanko isječenih, 100 gr trapista ili bilo kojeg tvrdog sira, 100 gr urnebesa ili sitnog sira, takođe i fete, 100 gr svježih šampinjona, a može i mariniranih, 100 gr pečenice, 100 gr šunkarice pilećih prsa, 1 mladi luk, može i praziluk, so i biber, jaje, brašno i prezla

Svaku šniclu izlupati tučkom za meso pa posoliti, malo posuti biberom, po ukusu. Dovoljno je soliti samo jednu stanu jer su tanke a i nadjev je slan. Soliti i slagati šnicle jednu na drugu pa ostaviti da odstoje dok pripremite nadjev.
Izrendati sir, pa dodati urnebes, isjeckati crni luk sitno, iseckati pečenicu ili šta odaberete. Sve izmiješati kašikom, dosta je masa suhlja, ali rukom se može oblikovati.

Na svaku šniclu staviti gomilicu nadjeva rukom, pa uviti i ako je potrebno zakačiti čačkalicom, da budemo sigurniji da se neće rolnica raspasti, ali ne bi trebalo jer ih poslije valjamo u brašno, jaje i prezlu pa pečemo.

Jaje i brašno će lijepo držati rolnicu zatvorenom. Peći na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Pazite da ne bude vatra na kojoj se peku prejaka pa okolo se samo jaje i prezla ispeku a unutra šnicla bude onda tvrđa. Umjerena temperature, ali ne i preniska, da ne upije previše ulja. Poslije pečenja izvaditi čačkalice i poslužiti rolnice tople. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Jeftin, a zdrav ručak: PATLIDŽANI PUNJENI POVRĆEM (RECEPT)

Naj recepti

Pikantno i ukusno: FIŠ PAPRIKAŠ (Recept)

Published

on

Danas vam poklanjamo zanimljiv recept za ukusno jelo u kojem ćete istinski uživati. Važno je napomenuti da ovo jelo zasiti, a ne goji!

POTREBNI SASTOJCI: 1 kg miješane riječne ribe, 1 kg crnog luka, 2-3 čehna bijelog luka, 3-4 lovorova lista, 2 kašike paradajz pirea, 1 kašika mješavine začina za pečenu ribu, 1 kesica dodatka za riblju čorbu, po ukusu mljevenog bibera i bibera u zrnu, 1 kašika ljute, suhe čili papričice, 1 kašika sjeckanog peršunovog lista

Ribu isjeći na krupniju parčad i odložiti sa strane, trebaće nam kasnije.

Na maslinovom ulju dobro upržiti sitno sjeckan crni luk, da se zgusne, ako je potrebno, dolivati po malo tople vode. Staviti i koji list lovora. Bijeli luk samo zdrobiti i ubaciti u šerpu.

Sad dodati paradajz pire i, kad zamiriše, sipati 1,5 l hladne vode u kojoj je razmućena kesica dodatka za riblju čorbu. Kuhati na jakoj vatri, da se sos malo zgusne.

Zatim ubaciti prethodno spremljenu ribu, dodati začin za pečenu ribu, mljeveni i biber u zrnu i suhu čili papričicu, kao i sjeckani peršunov list. Kuhati još oko petnaestak minuta. Poslužiti toplo. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending