Pratite nas

Parapsihologija

Za poslovni imidž važnu ulogu igraju i boje: NOSITE LI NA POSLU PLAVO, CRNO, RUŽIČASTO ILI…

Published

on

Odjeća za posao ponekad može biti prava noćna mora – šta obući, kako iskombinovati boje, kakav utisak ostaviti? Tu vam može pomoći ispravan odabir boja koje će vašu poruku dodatno naglasiti.

Plava – mir i opuštenost
Baby plava ili duboko plava boja umiruju i djeluju opuštajuće na ljude. Plava vas čini vizualno vitkijima, a simbolizuje mudrost, mir i stabilnost. Navodno je plava boja najprihvaćenija među muškarcima.

Ružičasta – prijateljski stav
Želite li biti ona osoba kojoj svi rado prilaze, otvoreni ste i prijateljski nastrojeni? Ružičasta je stvorena za vas. Ova vesela boja šalje dobre vibracije i djeluje zaigrano zbog čega se ostali neće bojati prići vam.

Crna – ozbiljnost i autoritet
Crna boja kraljica je ozbiljnosti i prevladava u kancelarijama. Istina je, crna ostavlja moćan utisak, a čini nas vitkijima i elegantnijima. Međutim, tanka je granica između ozbiljnosti i puke dosade pa je bitno crnu ‘”razbuditi” detaljima poput sata u boji, ogrlice ili košulje.

Crvena – samouvjerenost
Ako želite da vas ljudi slušaju i pridaju vam pažnju onda je crvena boja najprikladnija. Crvena ostavlja dojam samouvjerenosti i snage pa čak i ako se ne osjećate tako taj dan. Za dane kada vas treba malo pogurati – crvena je pravi odabir.

Bijela – vjerodostojnost
Bijela boja vrišti povjerenje i iskrenost pa je bijela, romantična bluza savršena za prilike kada želite ostaviti dobar utisak. Bijela boja dokazano umanjuje emocionalnu uznemirenost pa djeluje umirujuće i ‘zen’ na vaše sagovornike.

Parapsihologija

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Published

on

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Nasumičan izbor brojeva im je promijenio živote iz korijena, donio im je veliki novac, ali i velike nesreće

Sudbine ovih loto dobitnika su jezive. Kada pročitate ovaj tekst, biće vam drago što niste jedan od “sretnih dobitnika”.

Plastične operacije

Džejn Park
Najmlađa dobitnica lutrije, uzela je 1,5 milion eura, a sve je potrošila na putovanja, provod i plastične operacije.

– Dobitak mi je upropastio život. Nikom ne želim moju sudbinu, mislim da se nikad neću oporaviti od toga šta sam uradila sa svojim životom – rekla je ona.

Vilijam Bad
Vilijam Bad je osvojio 1,2 miliona dolara, a sav novac je potrošio u roku od godinu dana. Bivša djevojka ga je tužila i tražila trećinu dobitka, a rođeni brat je završio iza rešetaka jer je unajmio plaćenog ubicu da ga ubije.

Vilijam je i sam završio u zatvoru nakon što je izvršitelju pucao u glavu. Umro je 2006. godine u velikoj bijedi.

Lara i Rodžer
Premiju koju su osvojili su potrošili na luksuzne automobile i kuće, a iako su do tad živjeli skladno, situacija se promijenila. Počele su svađe i prepiranja. Da nesreća ne ide sama govori i podatak da im je u požaru izgorjela kuća do temelja, a s obzirom da nije bila osigurana, izgubili su veliku svotu novca.

Godinu dana od osvajanja novca, oni su se razveli, a na bankovnom računu im nije ostao ni cent.

Edrijen i Džilijan Bejford
Nekoliko mjeseci nakon osvajanje nagrade, život im je pretvorio u pakao. Novac je nestao, brak im se raspao, doživjeli su i tešku saobraćajnu nesreću.

Udžroj Kan, umro je od trovanja cijanidom, samo dan nakon što je “izgrebao” premiju od 435.000 dolara.

Raskalašen život

Džerald Musvagon je 1998. dobio deset miliona dolara. Sve je potrošio na raskalašan život, a nakon nekoliko godina se objesio. Razlog – očaj zbog protraćenog života.

Martin i Kej su zaokružili tačne brojeve na listiću, ali nagradu nisu mogli da podignu, jer su izgubili tiket. Advokati su sedam nedjelja dokazivali da su pogodili pravu kombinaciju i na kraju i uspjeli.

Međutim, zakonski rok od 30 dana za podizanje nagrade je prošao, pa su oni ostali bez novca. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending