Pratite nas

Vidoviti ljudi

W. D. Gann – čudotvorac s Wall Streeta: SVE ŠTO JE PREDVIDIO, TO SE I OSTVARILO

Published

on

U istoriji će ostati zapamćen kao najuspješniji finansijski astrolog. O njegovom ugledu najbolje svjedoči činjenica da se za ulaz na Gannova plaćala ulaznica od 5.000 dolara.

William Delbert Gann rodio se 6. juna 1878. kao prvo od jedanaestero djece u porodici siromašnog teksaškog farmera. Djetinjstvo je proveo u maloj kući koja svojim stanovnicima nije pružala nimalo privatnosti. Ko god bi se želio oprati morao je odlaziti do obližnje pumpe. Mali William svakodnevno je pješačio desetak kilometara do najbliže škole. Pošto se Gannova porodica bavila uzgojem pamuka, njihova egzistencija je svake godine zavisila od otkupne cijene, pa nije nimalo čudno što je on od ranog djetinjstva svjedočio nastojanjima svojih ukućana da predvidi što će se desiti u budućnosti.

Po završetku osnovnog obrazovanja William je morao zaboraviti o bilo kakvom upisu na višu školu, te je kao najstariji sin preuzeo odgovornost brige za ostalu djecu. U tom trenutku se zakleo da će tokom svog života postati bogat.

Kao vrlo religiozna osoba W. D. Gann je stoički podnosio svoju sudbinu svakodnevno obavljajući najteže poslove. Nakon nekoliko godina uspio se zaposliti na berzi. Tu je tokom dana pažljivo skupljao iskustva, a noću posjećivao večernju poslovnu školu. Oženio se i u braku dobio dvije kćerke.

Gannov život se u potpunosti promijenio preseljenjem u Njujork. Tu se 1903. zaposlio kao berzovni mešetar unutar ugledne firme. Ubrzo se i rastao od svoje prve supruge i nakon toga se ponovno oženio za ovoga puta 11 godina mlađom ženom. Poslovi mu idu sve bolje, tako da 1908. osniva i svoju privatnu brokersku kompaniju. Uz to intenzivira se njegovo proučavanje astrologije, numerologije i Biblije. Postaje masonom i paralelno učvršćuje svoju poziciju u svijetu biznisa.

Gannovo zlatno doba nastupa tokom dvadesetih godina prošlog vijeka. U to vrijeme je stvorio jedinstveni sistem predviđanja rasta i pada cijena. Za razliku od ostalih berzovnih analitičara on je svoje prognoze zasnivao na praćenju različitih vremenskih ciklusa a ne na teorijama formiranja cijena. Prema vlastitim riječima, Gann je u Bibliji pronašao osnovne prirodne zakonitosti i nakon toga ih predočio u numerološke i astrološke formule.

Svaki dio poslovanja okarakterizirao je specifičnom vibracijom koja je ujedno pripadala i pojedinim planetima. Predviđanja koja je na taj način stvarao bila su nevjerojatno tačna. Ostaje zabilježeno da je Gann jednom prilikom u 25 dana učinio ni manje ni više nego 286 prodaja, od kojih je čak 264 njih donijelo profit. Isto tako tokom 1933. godine Gannova kompanija je izvršila 479 prodaja od kojih je 422 njih bilo uspješno. Tom prilikom je svoj kapital uvećala 4000 posto.

Tokom svoje duge karijere W. D. Gann je imao prosječno 85 posto uspješnih finansijskih predviđanja. Uz to našao je vremena da tačno predvidi i početak oba svjetska rata, te rezultate izbora američkih predsjednika. Za njegove usluge su se otimale sve velike kompanije, a poslovni ljudi su plaćali i po 5.000 dolara da bi mogli prisustvovati predavanjima koja je organizirao.

Nakon Gannove smrti 1959. godine legenda o njegovim tajnim metodama predviđanja održala se do danas. Brojni finansijski astrolozi i konsultanti se deklariraju da posjeduju ekskluzivno pravo za nastavljanje njegove tradicije. Originalni Gannovi spisi na Internet aukcijama dosežu vrtoglave iznose, a kursevi s njegovim imenom također se dobro plaćaju. Ipak, niko više ne postiže ni približno iste rezultate, tako da, nažalost, možemo konstatirati kako je tajnu svoje uspješnost W. D. Gann ponio sa sobom u grob.

Vidoviti ljudi

Mihajla S. iz Beograda spasila je Vidovita Rabija: KAD ČOVJEK POLUDI, NOVAC NE POMAŽE

Published

on

Od kako znam za sebe, mene je samo novac interesovao. Najbolje automobile, provod i žene kupovao sam novcem. Po nekoliko hiljada eura sam trošio za sat dobre zabave. Svjestan da živimo u vremenu u kojem se sve kupuje, koristio sam svoje i bogatststvo svojih roditelja maksimalno.

Vole radi novca

Trošio sam na sebe, ali i na druge. Nisam žalio čašćavati prijatelje, darujući im skupe poklone, iako sam znao da me vole upravo  radi novca.

I oinda, desilo se nešto strašno. Prvi problem u mome životu koji novac nije mogao riješiti – započinje svoju ispovijest Mihajlo, privatni poduzetnik iz Beograda. Prelomni trenutak bile su tegobe njegovog brata Stevana. On je prije desetak mjeseci doslovno poludio.

“Moj brat Stevan je oduvijek bio drugačiji od mene. Vrijeme je provodio u učenju, radije se družio s knjigama umjesto s djevojkama ili duštvom u kafanama. Govorio sam mu da će skrenuti od tolikog učenja ina kraju to se i desilo. Samo, ono što mu se desilo, nije imalo veze sa njegovom zaluđenošću knjigama – okriva nam Mihajlo.

Za svog jedinog brata Mihajlo je bio spreman sve uraditi. Potrošiti ako treba svo bogatstvo, na kraj svijeta otići – samo da mu pomogne. No, sve to nije bilo dovoljno.

Uvrnuto se ponašao

“Stevano je svakim danom bilo sve gore. U licu je bio žut, izgubio je dosta ne težini. Ispuštao je neke neartikulisane zvukove, ponašao se uvrnuto. NIje nas ni raspoznavao. Ljekari su ga kljukali lijemovima, a bio sam angažovao najbolje spcijaliste. Čak sam kao vodio i u Austriju kod tamošnjih psihijatara. Zalud! Stevan je nestajao pred mojim očima, a ja nisam mogao ništa učiniti . Sav moj novac bio je bezvrijedan, ostajao sam bez brata – nastavlja Mihajlo svoju ispovijest.

Haotična situacija u ovoj beogradskoj porodici trajala je devet mjeseci. Za to vrijeme u Stevanovo liječenje su se uključili i alternativci i iscjelitelji.

“Tada su prvi put u moju kuću ušli vidovnjaci, gatare, travari. Stevan je blijedio i kopnio, ispraznim pogledom pratio sve te ljude koji su prolazili kroz naš dom. Nema šta nisam uradio da bratu vratim naglo izgubljeni razum. Sve je bilo uzalud. Shvatio sam da, ipak, ima nešto važnije i vrijednije od novca  kojem sam u životu toliko pažnje poklanjao –  kazuje Mihajlo i nastavlja:

“A onda, nakon skoro izgubljene nade i odustajanja od svega, jedan poziv iz Bosne  opet me “vratio u igru”. Probudila se nova nada, osjećaj da ću uspjeti pomoči bratu. Nazvao me drug iz Doboja i rekao da dođem što prije.

“Kako se zove bolnica? U kojoj je ulici? – pitao sam.

Uči iz Kur'ana

“Ma kakva bolnica, ima ovdje jedna žena, uči iz Kur'ana, pomaže ljudima i kod najvećih nevolja. Samo dođi – uvjeravao me prijatelj.

I tako, već sutradan sam se našao kod Iscjeliteljke Rabije. Brata sam ostavio u hotelu, a ja krenuo u “izvidnicu”. Čim sam ušao u njenu sobu, na vratima sam joj počeo glumiti i govoriti da sam teško bolestan.

“Sramota, tolike si kilometre prešao da bi me lagao. Tvom bratu treba pomoć, u teškom je stanju – blago me je ukorila ona, uvjerivši me s tim odgovorom  da sam na pravom mjestu.

I bio sam. Posramljen zbog izgovorene laži, izvinuo sam se i otišao po brata. Unio sam ga kod Rabije, a ja ostao u čekaonici. Nikada mi u životu nije bio duži kao taj sat vremena. Činilo mi se da godine prolaze, a onda, vrata su se otvorila, a na njima moj brat. Stoji na nogama, smješka mi se, ja mu trčim u zagrljaj…

Pakosna familija

Vidovita Rabija nam je rekla ko je počinilac ovog užasnog čina. U pitanju je naša pakosna familija, koja je odlučila magijom uništiti naše živote. Jeli smo i pili njenu začaranu hranu, čak i nosili na sebi poklone. U narukvici kojeg je poklonila bratu za 18. rođendan čak smo našli konce, kojim je, prema Rabijinom tumačenju, “vezivala” bratovu sreću. Ali, i moju.

“Od danas pamet u glavu! Uozbilji se i prekini sa raskalašenim životom – upozorila me je Vidovita Rabija na povratku za Beograd.

Sada imam bitnijeg posla, mijenjam svoj život iz temelja. Danas čuvam svoje zdravlje, uozbiljio sam se, imam druge ciljeve u životu. Provodi i trošenje novca na ljude koji me mrze i zavide mi  – daleka su prošlost.

Vidovita Rabija uklanja sve vrste crne magije, uroke, prokletstvo, uspješno spaja rastavljene i vraća izgubljene ljubavi, ima posebne ritruale za ljubavno vezivanje, otkriva da li vam je suđna određena osoba, uklanja negativnu energiju iz porodičnog doma, firmi, prevoznih sredstava.

Njen kontakt telefon (viber) je 00387/61 486 302. Posjetite njenu FB stranicu: https://www.facebook.com/vidovitarabija/ (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending