Pratite nas

Parapsihologija

Vjerske teme: SVI “AMINAJU”, A ŠTA ZNAČI RIJEČ “AMIN”

Published

on

U svim vjerama, u toku molitve, a najčešće na kraju molitve vjernici izgovaraju riječ “amin”, a da pri tome mnogi ne znaju smisao njene poruke, niti porijeklo.

AMIN je postao simbol potpune privrženosti vjeri, poprimirivši u religijama Knjige smisao zavata: “Neka tako bude”. Potiče iz hebrejskog jezika, a nastala je od korijena u značenju čvrstina, odlučnost.

U Starom zavjetu riječ AMIN simbolizuje istinu, koja se “ublagosilja na zemlji, blagosiljaće se Bogom istinijem”. (Knjiga proroka Isaije, 65:16)

Pošto je u kultu drevnih Jevreja riječ AMIN veoma mnogo upotrebljavana u značenju želje, ali mnogo više kao potvrda riječ čije je smisao: “to je tačno zaista!”

Isto značenje riječ AMIN ima i u islamu, gdje se izgovara poslije prve sure iz Kurana, ali i na kraju molitve.

Po nekima hebrejska riječ: “AMEN” čine početne reči A(L) (ILI El), ME(leh) i N(eman), što znači: “Bog, kralj dostojan poverenja”.
U kabali je to magična riječ, čija je numerička vrijednost 99. Pošto riječ amin ima isti korijen kao emuma (“vjera”), onaj koji je izgovara istovremeno potvrđuje svoju vjeru u judaizmu i monoteizmu. (Naj portal)

Parapsihologija

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Published

on

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Nasumičan izbor brojeva im je promijenio živote iz korijena, donio im je veliki novac, ali i velike nesreće

Sudbine ovih loto dobitnika su jezive. Kada pročitate ovaj tekst, biće vam drago što niste jedan od “sretnih dobitnika”.

Plastične operacije

Džejn Park
Najmlađa dobitnica lutrije, uzela je 1,5 milion eura, a sve je potrošila na putovanja, provod i plastične operacije.

– Dobitak mi je upropastio život. Nikom ne želim moju sudbinu, mislim da se nikad neću oporaviti od toga šta sam uradila sa svojim životom – rekla je ona.

Vilijam Bad
Vilijam Bad je osvojio 1,2 miliona dolara, a sav novac je potrošio u roku od godinu dana. Bivša djevojka ga je tužila i tražila trećinu dobitka, a rođeni brat je završio iza rešetaka jer je unajmio plaćenog ubicu da ga ubije.

Vilijam je i sam završio u zatvoru nakon što je izvršitelju pucao u glavu. Umro je 2006. godine u velikoj bijedi.

Lara i Rodžer
Premiju koju su osvojili su potrošili na luksuzne automobile i kuće, a iako su do tad živjeli skladno, situacija se promijenila. Počele su svađe i prepiranja. Da nesreća ne ide sama govori i podatak da im je u požaru izgorjela kuća do temelja, a s obzirom da nije bila osigurana, izgubili su veliku svotu novca.

Godinu dana od osvajanja novca, oni su se razveli, a na bankovnom računu im nije ostao ni cent.

Edrijen i Džilijan Bejford
Nekoliko mjeseci nakon osvajanje nagrade, život im je pretvorio u pakao. Novac je nestao, brak im se raspao, doživjeli su i tešku saobraćajnu nesreću.

Udžroj Kan, umro je od trovanja cijanidom, samo dan nakon što je “izgrebao” premiju od 435.000 dolara.

Raskalašen život

Džerald Musvagon je 1998. dobio deset miliona dolara. Sve je potrošio na raskalašan život, a nakon nekoliko godina se objesio. Razlog – očaj zbog protraćenog života.

Martin i Kej su zaokružili tačne brojeve na listiću, ali nagradu nisu mogli da podignu, jer su izgubili tiket. Advokati su sedam nedjelja dokazivali da su pogodili pravu kombinaciju i na kraju i uspjeli.

Međutim, zakonski rok od 30 dana za podizanje nagrade je prošao, pa su oni ostali bez novca. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending