Pratite nas

Parapsihologija

Sanovnik: ŠTA ZNAČI AKO SANJATE ISTI SAN?

Published

on

Sigurno vam se desilo da nekoliko pua sanjate isti san.Evo kako to objašnjavaju psiholozi:

Oko 60 do 70 odsto odraslih ljudi je imalo takvo iskustvo. Doktor Kliford Segil, neurolog iz američkog zdravstvenog centra Providence Saint John kaže da se kod različitih snova mogu aktivirati različiti dijelovi mozga.

Ukoliko se snovi ponavaljaju, to znači da će se isti dijelovi u mozgu aktivirati više puta. Neurolog Gaj Lešciner iz londonske bolnice Bridž ističe da ponavljanje sna govori da je njegov emotivni sadržaj veoma važan.

Tada se u mozgu aktivira limbički sistem, područje u obliku badema, koji obrađuje emocije. Istraživanje iz 2017. godine je pokazalo da snovi mogu da se ponavljaju zbog psihološke frustracije. Recimo, ako niste dobili nešto što vam pripada ili priželjkujete, a mogu se javiti i kao trauma iz prošlosti.

– Osobe sa posttraumatskim stresnim poremećajem vrlo često će sanjati iste snove ili će imati noćne more povezane s određenim događajem – kaže Lešciner. –

S obzirom da u takvim snovima proživljavaju snažne emocije, najbolje bi bilo da ih probudite. Ali, radi se o tome da emocionalni problem nikada nije do kraja obrađen, pa ukoliko je riječ o teškim snovima treba potražiti pomoć stručnjaka. (Naj portal/ Foto: Depozitfoto)

Parapsihologija

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Published

on

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Nasumičan izbor brojeva im je promijenio živote iz korijena, donio im je veliki novac, ali i velike nesreće

Sudbine ovih loto dobitnika su jezive. Kada pročitate ovaj tekst, biće vam drago što niste jedan od “sretnih dobitnika”.

Plastične operacije

Džejn Park
Najmlađa dobitnica lutrije, uzela je 1,5 milion eura, a sve je potrošila na putovanja, provod i plastične operacije.

– Dobitak mi je upropastio život. Nikom ne želim moju sudbinu, mislim da se nikad neću oporaviti od toga šta sam uradila sa svojim životom – rekla je ona.

Vilijam Bad
Vilijam Bad je osvojio 1,2 miliona dolara, a sav novac je potrošio u roku od godinu dana. Bivša djevojka ga je tužila i tražila trećinu dobitka, a rođeni brat je završio iza rešetaka jer je unajmio plaćenog ubicu da ga ubije.

Vilijam je i sam završio u zatvoru nakon što je izvršitelju pucao u glavu. Umro je 2006. godine u velikoj bijedi.

Lara i Rodžer
Premiju koju su osvojili su potrošili na luksuzne automobile i kuće, a iako su do tad živjeli skladno, situacija se promijenila. Počele su svađe i prepiranja. Da nesreća ne ide sama govori i podatak da im je u požaru izgorjela kuća do temelja, a s obzirom da nije bila osigurana, izgubili su veliku svotu novca.

Godinu dana od osvajanja novca, oni su se razveli, a na bankovnom računu im nije ostao ni cent.

Edrijen i Džilijan Bejford
Nekoliko mjeseci nakon osvajanje nagrade, život im je pretvorio u pakao. Novac je nestao, brak im se raspao, doživjeli su i tešku saobraćajnu nesreću.

Udžroj Kan, umro je od trovanja cijanidom, samo dan nakon što je “izgrebao” premiju od 435.000 dolara.

Raskalašen život

Džerald Musvagon je 1998. dobio deset miliona dolara. Sve je potrošio na raskalašan život, a nakon nekoliko godina se objesio. Razlog – očaj zbog protraćenog života.

Martin i Kej su zaokružili tačne brojeve na listiću, ali nagradu nisu mogli da podignu, jer su izgubili tiket. Advokati su sedam nedjelja dokazivali da su pogodili pravu kombinaciju i na kraju i uspjeli.

Međutim, zakonski rok od 30 dana za podizanje nagrade je prošao, pa su oni ostali bez novca. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending