Pratite nas

Poznati

Rekla je “NE” nasilju i postala jedna od najuticajnjih žena na svijetu – Opra Vinfri

Published

on

Njen talenat je neosporiv, kao i njena snaga i volja. Međutim, životni put jedne od najuticajnijih i najbogatijh žena na svijetu, Opre Vinfri, bio je i više nego težak. Svaku bitku je vodila sama i pobjeđivala je, jer nije prihvatala poraze. Osim siromaštva, njen život je obilježilo porodično nasilje i zlostavljanje koje je trpila od svog strica. O svemu ovome, ona je pričala u nekoliko navrata u svojoj emisiji The Oprah Winfrey Show, ne bi li ohrabrila žene koje prolaze makar slično.

Prve korake napravila je zahvaljujući njenoj baki, za koju kaže da joj je bila veća podrška od majke. Majka Opre Vinfri bila je tinejdžerka kada je rodila. Od nje nikada nije imala dovoljnu podršku, a zajedno su živjele veoma kratko, nakon što je Opra napunila šest godina. Siromaštvo koje je krojilo njen život u detinjstvu, motivisalo ju je da se bori za sebe i da postavi cilj da jednog dana bude uspešna. 

U međuvremenu, Opra je živjela i sa svojim ocem, koji joj je pružio školovanje ali i strogo vaspitanje. Za to vreme, trpela je zlostavljanje od strane očevog brata. Kao neko ko je trinaest godina trpeo nasilje, odlučila je da nikada u životu ne postane majka. Prvi put je bila silovana sa 9 godina, a sa 14 je ostala trudna i tada je usledila borba za sopstveni život.

Kao trudna tinejdžerka, Opra je znala samo jedno – da to dijete neće roditi. Ističe da je u tom periodu bila spremna na sve, kako bi bebu izgubila, a jedna od mera bila je i to da je pila deterdžent. Oprin otac je za to vreme naglašavao, kako bi radije svoju ćerku gledao mrtvu, nego kao majku vanbračnog deteta. Zbog celokupne situacije Opra je jedini izlaz videla u samoubistvu, ali je odlučila da ne podigne ruku na sebe nikad. Očajnički je tražila pomoć i pokušavala da izazove pobačaj – što se na kraju i dogodilo. Od tog trenutka Opra je verovala da joj je život dao drugu šansu. Bila je odličan učenik gimnazije, dobijala je priznanja, a zahvaljujući nagradi koju je dobila u besedništvu, obezbedila je sebi stipendiju za studije.

Njen dalji život bio je samo uspon. Pronašla je sebe u novinarstvu i za kratko vrijeme vrednog rada dobila je autorsku emisiju. Čikago je bio grad u kom je prvi put osetila da je tamo gde i pripada. 

Danas je Opra jedna od najuticajnijih žena na planeti, a sastavni dio njenog života su brojne humanitarne akcije. Aktivno piše i govori u javnosti. Od kada je postala vlasnica sopstvene televizije, riješila je da radi sve što je u njenoj moći da pomogne drugima – jer sada za to ne postoje granice.

Svojom životnom pričom, inspiriše žene širom svijeta da se bore za sebe i svoju budućnost: “Nikada o sebi nisam razmišljala kao o djevojčici koja je siromašna i bez zaštite, već o nekome ko je predodređen da se sam bori za sebe i odgovara za svoje postpuke.”

PROČITAJTE I OVO

NASILJE U PORODICI: Roditelji nasilnici odgajaju budućeg zlostavljača!

 

Poznati

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Published

on

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Mnogi su savjetovali Šejli Zonić da se ne prijavljuje u takmičenje “Zvezde Granda”, kao i da se ne pojavljuje u Grand produkciji.

Danas, kao četvrtifinalista 17. sezone i prvi favorit za pobjedu, ima dovoljno dokaza da im pošalje pozdrav.

– Neće prepoznati tvoje vokalne sposobnosti i tvoj kvalitet, ponižavaće te komentarima. Tamo se neće prepoznati da si akademski obrazovan muzičar, niti da si nastupala po cijelom svijetu, tebi ne treba Grand… I šta sve ne – prisjetila se Šejla nekih komentara.

A šta se zapravo desilo?

– Da nisam otišla na Grand i dalje bi za mene znao samo mali broj ljudi. To dokazuje činjenica da sam, nakon odlaska iz Divanhane, za četiri mjeseca, uključujući i čitavo ljeto, imala NULA upita za nastupe. Samo vas molim da me više ne pitate zašto sam se prijavila za Grand jer sada imam upita za nastupe toliko da fizički ne mogu stići najmanje 50 odsto i napokon imam priliku da gradim karijeru – zapušila je Šejla usta kritičarima i objavila snimak na kom vidimo da Snežana Đurišić komentariše kako je Šejla za nju već pobjednica.

– Hvala svima na podršci i šaljem samo ljubav! VOLIM VAS – napisala je Šejla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending