Pratite nas

Parapsihologija

Teške sudbine koje su završavale tragično: DA LI SU EX. YU MISICE BILE UKLETE?

Published

on

Teške sudbine koje su završavale tragično: DA LI SU EX. YU MISICE BILE UKLETE?

Sudbine misica s naših prostora često nisu bile svijetle. Mnoge od njih su pratile različite kontroverze i skandali poput samoubistva, krivičnih radnji i bolesti.

Prva pratilja mis svijeta

Prva misica Jugoslavije, Hrvatica Nikica Marinović proglašena je za najljepšu ženu Evrope 1966. godine. potom i za prvu pratilju Mis svijeta. špekulisalo se da joj je pobjeda izmakla, jer kao žena iz komunističke države nije željela da nakon pobjede ode u Vijetnam i podrži američke vojnike.

Nakon nekoliko godina braka s Vukom Vučom se razvela, a potom se opet udala za režisera, 14 godina starijeg Zdravka Šotru. Ali, ni taj brak nije opstao.

Rat u Jugoslaviji joj je teško pao, a ubrzo je oboljela od depresije, te se slabo s kim viđala. Govorilo se da je ostala bez novca, kao i da posjećuje psihijatrijske klinike. Pronađena je mrtva 2008. godine u svom stanu u centru Beograda, bez oproštajne poruke. Kako se navodi, konzumirala je prekomjernu dozu lijekova za spavanje.

Godine 1971. godine Miss Jugoslavije postala Zlata Petković. Britanski novinari zabilježili su tada pojavu djevojke koju su nazvali jugoslovenskom Merilin Monro. Nakon izbora vratila se u domovinu i nastavila raditi na glumačkoj karijeri, no usto se bavila i manekenstvom, često boraveći u Zagrebu gdje je sarađivala sa Žuži Jelinek.

Upala je i na beogradsku Akademiju dramskih umjetnosti, a ubrzo su počele padati i prve uloge. Uloga u seriji “Otpisani” vinula ju je u glumačku elitu. Usto, postala je i majka dvojice sinove. Ispunjen život i karijera, sve je stalo 2012. godine kada je doživjela težak moždani udar. Ljekari su dali sve od sebe, no Zlata nije preživjela. Preminula je u 58. godini.

Sinonim zgodne žene

Osamdesetih je sinonim za zgodnu ženu bila Ana Saso, koja je proglašena za Mis Jugoslavije 1982. godine, a potom ušla u 15 najljepših na svijetu. Prvi put se udala za vlasnika splitskih noćnih klubova Nenada Teklića, ali brak nije dugo opstao zbog njegovog nevjerstva.

Nenad, koga su povezivali i sa Doris Dragović, poginuo je prije nekoliko godina u saobraćajnoj nesreći. Drugi suprug, Igor Franceski, otišao je korak dalje, te je sa svojim ljubavnicama šetao ulicama Splita.

Ana više nije mogla da trpi poniženja pa se razvela, da bi se dvije godine kasnije ispostavilo da je Igor povezan sa kriminalnom grupom koja se bavila prostitucijom.

Poseban pečat u izboru ljepotica bivše države dala je i atraktivna Zeničanka Dinka Delić. Na takmičenju za Miss Jugoslavije pobijedila je 1984. godine, nakon čega se takmičila za Miss svijeta i Miss Universe. Nakon što je izabrana za najljepšu djevojku bivše države, otvorila su joj se vrata domaće ali i svjetske modne scene. Nosila je revije prestižnih modnih dizajnera.

Nije bila sretna

U privatnom životu nije bila sretna. Pogotovo nakon propale avanture s narodnjakom Halidom Muslimovićem. Kasnije se upustila u veze sa ljudima sumnjive prošlosti, da bi sreću pronašla u Njemačkoj. Posljednjih godina bavila se privatnim biznisom u Sarajevu gdje je vodila predstavništvo firme “Natural Health”.

Iznenada je preminula od srčanog udara 2015. godine, u svojoj kancelariji u ulici Branilaca Sarajeva broj 16 u 51. godini života.

Niko nije mogao ni sanjati da će već iduće godine na izboru pobijediti djevojka koja će doživjeti jednaku sudbinu kao Ana. Slovenka Bernarda Marovt oduševila je ljepotom cijeli svijet. Na svjetskom izboru zamalo je postala Miss svijeta, a u svakom slučaju osvojila je titulu Miss fotogeničnosti. Prema prognozama mnogih, trebala je znatno bolje proći, no koštalo ju je golišavo poziranje za tadašnji magazin “Start”.

Rijaliti programi

Bernarda je nastavila sa sjajnom karijerom, a zbog toga je 1990. postala Top model Italije, a kasnije i top model Evrope. Atraktivna Slovenka dugo se nakon izbora nastavila baviti manekenstvom, a nakon toga pokrenula je uspješnu preduzetničku karijeru. Pred oltarom se skoro našla, i to samo jednom, no svojevremeno je izjavila da ne vjeruje da se može u njenom poslu balansirati između porodičnog i poslovnog života. Stoga svojim putem korača uspješno i samostalno.

Posljednja misica bivše Jugoslavije, Slavica Tripunović, nakon 1991. godine otpočela je muzičku karijeru i uzela umjetničko ime Dajana. Muziku je zapostavila, a posvetila se privatnom biznisu.

Prije nekoliko godina dijagnostifikovan joj je rak grlića materice, ali je na sreću primijećen u ranoj fazi pa je uspjela da pobijedi opaku bolest.

Popularnost je probala da povrati učešćem u rijaliti programima, ali pravi publicitet je dobila ove godine kada je uhapšena u akciji policije usmjerenoj protiv elitne prostitucije.

Prirodna ljepota

Jedan od najboljih plasmana na ovom takmičenju donijela je Tijana Stajšić. Ona je 2002. godine osvojila 6. mjesto na takmičenju za Mis svijeta. Stajšićeva je poznata i po burnim vezama.

Mediji su je povezivali sa košarkašem Milošem Čovićem, izvjesnim biznismenom Banetom, Petrom Kapisodom, ali najviše pažnje je privukla njena veza sa Dejanom Popovićem Tigrom. Njih dvoje su više puta bili vjereni, a Aca Lukas je jednom prilikom rekao da je Tigar već oženjen, što je Tijana demantovala.

Ona se potom povuka iz javnosti i bavi se šminkanjem, a publika joj zamjera da je pretjerala sa operacijama i uništila svoju prirodnu ljepotu.

Spomenute dame dio su kolektivne ex-yu memorije, neke od njih su imale veliku priliku da ostvare inostranu karijeru. Neke to nije zanimalo, a neke su opet zalutale na putevima koje vode slavi.

Ipak, ušle su u legendarne ljepotice, a reklamom za za poznate brendove dobile su kultni status. (Naj portal)

Parapsihologija

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Published

on

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Nasumičan izbor brojeva im je promijenio živote iz korijena, donio im je veliki novac, ali i velike nesreće

Sudbine ovih loto dobitnika su jezive. Kada pročitate ovaj tekst, biće vam drago što niste jedan od “sretnih dobitnika”.

Plastične operacije

Džejn Park
Najmlađa dobitnica lutrije, uzela je 1,5 milion eura, a sve je potrošila na putovanja, provod i plastične operacije.

– Dobitak mi je upropastio život. Nikom ne želim moju sudbinu, mislim da se nikad neću oporaviti od toga šta sam uradila sa svojim životom – rekla je ona.

Vilijam Bad
Vilijam Bad je osvojio 1,2 miliona dolara, a sav novac je potrošio u roku od godinu dana. Bivša djevojka ga je tužila i tražila trećinu dobitka, a rođeni brat je završio iza rešetaka jer je unajmio plaćenog ubicu da ga ubije.

Vilijam je i sam završio u zatvoru nakon što je izvršitelju pucao u glavu. Umro je 2006. godine u velikoj bijedi.

Lara i Rodžer
Premiju koju su osvojili su potrošili na luksuzne automobile i kuće, a iako su do tad živjeli skladno, situacija se promijenila. Počele su svađe i prepiranja. Da nesreća ne ide sama govori i podatak da im je u požaru izgorjela kuća do temelja, a s obzirom da nije bila osigurana, izgubili su veliku svotu novca.

Godinu dana od osvajanja novca, oni su se razveli, a na bankovnom računu im nije ostao ni cent.

Edrijen i Džilijan Bejford
Nekoliko mjeseci nakon osvajanje nagrade, život im je pretvorio u pakao. Novac je nestao, brak im se raspao, doživjeli su i tešku saobraćajnu nesreću.

Udžroj Kan, umro je od trovanja cijanidom, samo dan nakon što je “izgrebao” premiju od 435.000 dolara.

Raskalašen život

Džerald Musvagon je 1998. dobio deset miliona dolara. Sve je potrošio na raskalašan život, a nakon nekoliko godina se objesio. Razlog – očaj zbog protraćenog života.

Martin i Kej su zaokružili tačne brojeve na listiću, ali nagradu nisu mogli da podignu, jer su izgubili tiket. Advokati su sedam nedjelja dokazivali da su pogodili pravu kombinaciju i na kraju i uspjeli.

Međutim, zakonski rok od 30 dana za podizanje nagrade je prošao, pa su oni ostali bez novca. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending