Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Udara među noge: KORONA NAPADA I TESTISE

Published

on

Da je virus SARS-CoV-2 totalna misterija i nedovoljno istražen, svjedočimo skoro svakodnevno. Naučnici su upozorili na glavne simptome, ali oni se svakodnevno mijenjaju. Kako se infekcija širi svijetom, tako stižu i nova medicinska saznanja i upozorenja.

Svi su jednoglasni da korona virus koji je kružio u martu i aprilu nije isti kao ovaj današnji. Djeluje kao nova vrsta koronavirusa.

“Nekako je prošlo nezapaženo da ovaj virus napada mozak, bubrege, testise… Ovo je jedini respiratorni virus koji napada testise. Vidjećemo kako će ovi mladi ljudi koji su preležali virus regovati na to. Nikada nisam vidio ovakav virus – tvrdi doktor Branimir Nestorović.

Na ovaj problem su upozorili i stručnjaci sa Medicinskg fakulteta Univerziteta Harvard. Prema njihovim tvrdnjama mnogi muškarci zaraženi korona virusom iskusili su problem sa bolnim testisima. Oni su podnijeli izvještaj o slučaju 42-godišnjaka koji je testiran pozitivan na virus, nakon što je u bolnicu došao sa „oštrim bolom u testisima“.

Iako ostaje nejasno da li je njegova bol u testisima povezana sa virusom ili ne, poznato je da drugi respiratorni virusi mogu uticati na testise.
Dr Vinej iz Birmingema je u razgovoru za „Dejli mejl“ istakao da postoje određeni virusi koji mogu uticati na testise, poput zauški.
– Samo će vrokeme pokazati da li i Covid-19 izaziva bol u testisima, a vrlo je moguće da ga nisu ni prijavljivali jer im to nije bila najveća briga – rekao je.

Zdravlje i ljepota

HLADNE RUKE I NOGE: Recept za cirkulaciju i jačanje krvnih sudova

Published

on

Problem sa cirkulacijom pogađa veliki broj populacije, različite dobi i pola. Problem sa cirkulacijom može biti uzrokovan brojnim faktorima, genetikom, ishranom, pušenjem, kao i nedostatkom fizičke aktivnosti. Recept koji vam donosimo služi za rehabilitaciju poslije srčanog i moždanog udara, prevenciju, jačanje krvnih sudova, kao i za bolje opšte stanje organizma.

POTREBNI SASTOJCI: 100 grama trave ive, 00 grama koprive, 100 grama kantariona, 50 grama cveta nevena, 1 litar jakog alkohola – rakije, vodke ili loze

Sve satojke, odnosno biljke, usitnite i stavite u staklenu posudu. Prelijete sa alkoholom, pazeći da su sve biljke prekrivene alkoholom. Zatvorite i ostavite da odstoji 20 dana, povremeno mućkajući kako bi se sastojci što bolje izmiješali. Nakon 21. dan, procijedite i prespite u staklenu flašu.

Svako jutro i veče uzmite po dvije kašike sirupa. Sirup se pije duži vremenski period. Već nakon 10 dana trbali bi primijetiti poboljšanje vašeg zdravlja. Sirup možete piti duži period, nema negativnih posljedica. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending