Pratite nas

Poznati

Tragom pjesme: KOME JE TOMA ZDRAVKOVIĆ POSVETIO HIT “E MOJ BRATE”

Published

on

Čuveni Toma Zdravković poznat je po tome da su njegove pjesme nastajale iskreno kao i da su posvećene stvarnim likovima. Pa je tako pjesma “Ljiljana” napisana za poznatu srpsku glumicu Ljiljanu Blagojević, koja je jednom izjavila da je za nju bilo strašno kada joj je Toma posvetio pjesmu, jer je u to vrijeme bilo sramota tako nešto uraditi.

“E moj brate” je pjesma koju je Zdravković posvetio prijatelju i glumcu Zoranu Radmiloviću.
Dvije legende, Toma Zdravković i Zoran Radmilović, bili su veliki drugari i često su voljeli zajedno da “zaglave” u kafani. Jednom prilikom su se sreli i dogovorili da odu u kafanu na po jednu sa nogu. Ali samo na po jednu. Međutim, popili su jednu, pa još jednu, pa još jednu, pa su onda doveli cigane da im sviraju. I tako ostali do jutra.

Kad se Toma Zdravković otrijeznio, poslije pijanstva napisao je tekst čije su riječi glasile:
“E, moj brate, cigani me prate, a zora je svanula…”

Ima još jedna priča kako je TOma ovu pjesmu posvetio Miki Antiću.

Poznati

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Published

on

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Mnogi su savjetovali Šejli Zonić da se ne prijavljuje u takmičenje “Zvezde Granda”, kao i da se ne pojavljuje u Grand produkciji.

Danas, kao četvrtifinalista 17. sezone i prvi favorit za pobjedu, ima dovoljno dokaza da im pošalje pozdrav.

– Neće prepoznati tvoje vokalne sposobnosti i tvoj kvalitet, ponižavaće te komentarima. Tamo se neće prepoznati da si akademski obrazovan muzičar, niti da si nastupala po cijelom svijetu, tebi ne treba Grand… I šta sve ne – prisjetila se Šejla nekih komentara.

A šta se zapravo desilo?

– Da nisam otišla na Grand i dalje bi za mene znao samo mali broj ljudi. To dokazuje činjenica da sam, nakon odlaska iz Divanhane, za četiri mjeseca, uključujući i čitavo ljeto, imala NULA upita za nastupe. Samo vas molim da me više ne pitate zašto sam se prijavila za Grand jer sada imam upita za nastupe toliko da fizički ne mogu stići najmanje 50 odsto i napokon imam priliku da gradim karijeru – zapušila je Šejla usta kritičarima i objavila snimak na kom vidimo da Snežana Đurišić komentariše kako je Šejla za nju već pobjednica.

– Hvala svima na podršci i šaljem samo ljubav! VOLIM VAS – napisala je Šejla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending