Pratite nas

Poznati

Tragom pjesme: BALADU “NAJDRAŽE MOJE” RAJKO DUJMIĆ JE NAPISAO NAKON ŠTO JE ISTUKAO SINA

Published

on

O legendarnom Rajku Dujmiću, frontmenu “Novih fosila”, kompozitoru iz Zagreba dosta toga je rečeno i napisano. Zapravo, o umjetnicima ponajviše kazuju njihova djela. Jedno od rajkovih djela – Pjesma “Najdraže moje” kazuje o njemu kao ocu. Otpjevali su je “Novi fosili” u periodu kada je vokalni solista bila Đurđica Barlović

Naime, on je ovu poznatu baladu napisao u trenucima kajanja što je premlatio sina. Naime, kompozitor se sažalio i duša ga je zaboljela čuvši kako sin plače. Bilo je to krajem  1979. godine, a pjesma se našla na nosaču zvuka već 1980.

– Bilo mi ga je mnogo žao, pitao sam se šta sam to uradio, šta bi ja bez njega, da ga izgubim – pričao je Dujmić.

U tim trenucima potekli su stihovi, ali i muzika u kojoj se uistinu osjeti jecaj duše. (Naj portal)

Poznati

Jelena Rozga u strahu za sopstveni život: ZA SVE JE KRIV JEDAN MUŠKARAC

Published

on

Jelena Rozga

Jelena Rozga u strahu za sopstveni život: ZA SVE JE KRIV JEDAN MUŠKARAC

Strah Jelene Rozge ne jenjava već skoro godinu dana. A za sve je kriv jedan muškarac, ne možemo reći da je njen fan, već fanatik.

Naime, atraktivnu Hrvaticu uznemirilo je prijeteće pismo koje je dobila dok je odsjedala u jednom hotelu spremajući se za nastup. O nemilom događaju nije željela da priča.

Kako su tada tvrdili mediji, pjevačicu je na vratima hotelske sobe dočekala uznemirujuća poruka koja ju je toliko uplašila da je strahovala za život, prenosi Gloria.

– Jelena je dobila cedulju na kojoj je pisalo nešto što ju je mnogo uznemirilo. Nikome, pa čak ni svom menadžeru nije htjela da otkrije šta piše i zbog čega je uznemirena i pod stresom. Samo je zamolila da se skrene pažnja organizatorima i da želi da ima veći krug obezbjeđenja oko sebe. Čak je rekla da će platiti ljude samo da se pojača kada bude dolazila na nastup – izjavio je izvor za “Kurir”, pa nastavio:

– Kako se priča, od kada ju je prije par godina uhodio po Splitu jedan od fanova koji joj je noću dolazio na vrata stana, morala je sve da prijavi policiji i traži policijsku zaštitu. Jelena živi u strahu za svoj život, ovo ju je baš uzdrmalo.

Strah Jelene Rozge za sopstvenu bezbjednost bio je ogroman. Ali ipak nije željela nikome da otkrije detalje sadržaja poruke:

– Iako su svi insistirali da im kaže o čemu je riječ, samo je rekla da je sve u redu i da joj se javljaju fanovi koji nekad mogu biti malo naporniji – ispričao je izvor blizak pjevačici koja se izgleda baš uplašila da će je neko povrijediti.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending