Pratite nas

Poznati

Tek joj je 16 ljeta, a već je filmska zvijezda: BOSANKA IZABELA OSVAJA HOLIVUD!

Published

on

Bosanka Izabela Vidović, koja je rođena 2001. godine u Čikagu, svoju prvu zapaženu ulogu ostvarila je u filmu Homefront u kojem je igrala kćerku akcijskog junaka Jasona Stathama. Međutim, to joj nije prva i jedna uloga u životu, a na putu je da ostvari jako uspješnu globalnu karijeru.

Ona je do ovog momenta glumila i u serijama About A Boy, The Fosters i Supergirl, a 2017. godine je igrala rame uz grame s Julijom Roberts i Owenom Wilsonom u filmu Wonder.

Njeni roditelji Elizabeta i Mario Vidović su također filmski djelatinici od kojih je Izabela učila zanat, a interesantno je kazati kako su oboje rođeni u Busovači. Elizabeta je glumica, rediteljica, scenaristica, ali i vlasnica producentske kuće Almost Normal Productions.

Perspektivna Izabela Vidović govori bosanski jezik, a već nekoliko puta do sada je ljetovala u BiH i Hrvatskoj.

Poznati

Albino: TEODORA JE SJAJNA, S NJOM STVARI IDU BRZO

Published

on

Teodora, Mahrina i Albino

Mladi i poznati bosanski muzičar Albino je pružio podršku svojoj kolegici Teodori Džehverović na promociji njenog novog albuma.

Albino je imao ve riječi hvale za svoju kolegicu:

– Veoma sam zadovoljan albumom. Sve pjesme odlično zvuče kao cjelina i sviđa mi se njihov redosljed, kako teku jedna za drugom.

Po Albinovim riječima, Teodora je sjajna za saradnju, pa je on snimio još jedan duet sa njom, koji je ona i uvrstila na svoj novi album „Žena bez adrese“. U pitanju je numera pod nazivom „Beograde“.

Uporedio je i rad sa Teodorinom kolegicom Teya Dorom, koja je također bila na promociji Teodorinog novog albuma.

– Njih dvije su potpuno različite ličnosti, pa zahtijevaju drugačiji pristup. Teya Dora je također autor, pa proces stvaranja muzike duže traje, a s Teodorom stvari idu brže – istakao je umjetnik.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending