Pratite nas

Info

SZO izdala alarmantno upozorenje: PRIPREMITE SE ZA „BOLESTI IKS“, SMRTONOSNIJE SU 20 PUTA OD KORONE

Published

on

Na Svjetskom ekonomskom forumu koji se održava u švajcarskom gradu Davosu od 15. do 19. januara 2024. godine, planirano je da se razgovara o „Bolesti Iks“, koja može biti 20 puta smrtonosnija od pandemije korona virusa, navodi se u saopštenju na veb stranici organizacije.

„Sa novim upozorenjima Svjetske zdravstvene organizacije da bi nepoznata ‘bolest Iks’ mogla da izazove 20 puta više smrtnih slučajeva od pandemije koronavirusa, koji novi napori su potrebni da se zdravstveni sistemi pripreme za mnoge izazove koji su pred nama?” – stoji u najavi sastanka.

Diskusija će se održati 17. januara od 11.30 do 12.15. Njemu će prisustvovati šef SZO Tedros Adhanom Gebrejesus, šef brazilskog Ministarstva zdravlja i drugi zdravstveni stručnjaci.

SZO je 2020. godine navela da prvi „patogen Iks“ treba s pravom biti prepoznat kao SARS-CoV-2 koronavirus, koji je izazvao pandemiju COVID-19. Istovremeno, postoji velika vjerovatnoća da će ga pratiti druge varijante. Među faktorima koji doprinose, naučnici navode povećane promjene životne sredine i razvoj biološkog oružja.

S obzirom na brzo rastuću otpornost bakterija na antibiotike, moguće je da će slijedeća „bolest Iks“ biti bakterijska infekcija, uključujući i onu već poznatu. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending