Pratite nas

Izdvojeno

Srbijanska voditeljica je 1990. trebala voditi Eurosong u Zagrebu: PRIJETILI SU MI METKOM

Published

on

Dubravka Duca Marković

Srbijanska voditeljica Dubravka Duca Marković i njen kolega Rene Medvešek su 1990. godine trebali voditi Eurosong u Zagrebu, ali je odluka promijenjena. Ona sada tvrdi da je dobijala prijetnje.

– Rene Medvešek i ja smo se izborili da nam uplate honorar od 3.000 maraka, što je tada bila ozbiljna lova. Sjećam se da sam se zahvaljujući tim parama super provela i išla kolima do Londona. Kao čovjeka rokenrola, za mene je Eurovizija bila bljak i to sam vidjela kao priliku da uzmem pare – rekla je za srbijanske medije.

Dodala je kako se dobro provodila tokom dva mjeseca priprema u Zagrebu. No, dalje tvrdi da su joj “ustaše prijetile”.

– To što su tada poželjeli da me ubiju i što sam bila neko koga su ustaše targetirale kao svoju metu, to je posebna priča. Nedjelju dana trajalo je to zamešateljstvo. Morala sam da promijenim hotel i dobila sam obezbjeđenje. Ne znam nikoga ko je tih godina dobio otvorenu prijetnju da će dobiti metak u čelo – nastavila je srbijanska voditeljica koja je prvobitno trebala voditi Eurosong.

Eurosong se održao petog maja 1990. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Voditelji takmičenja bili su Helga Vlahović i Oliver Mlakar. Pobijedio je Toto Cutugno s pjesmom “Insieme: 1992”.

Izdvojeno

Glumica Melisa Pamuk u tajnosti se udala za turskog fudbalera

Published

on

Melisa Pamuk i Jusuf Yazıcı (Foto: Instagram)

Glumica Melisa Pamuk u tajnosti se udala za turskog fudbalera

Poznata glumica Melisa Aslı Pamuk u tajnosti se udala za nogometaša Yusufa Yazıcıja, turskog reprezentativca koji igra za francuski Lille.

Da se slavni par vjenčao je postalo jasno nakon što je Pamuk promijenila prezime. Poznata glumica iznenadila je sve promjenom prezimena na svom zvaničnom Instagram profilu.

Ona je potom objavila fotografije zaruka, a onda i samog vjenčanja. Vjenčanje slavnog para iznenadilo je njihove fanove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melisa Aslı Yazıcı (@melisapamuk)

Pažnju je privukao i poklon od milion dolara koji je Yusuf Yazıcı napravio svojoj supruzi za vjenčanje. Yazıcı je kupio kuću s pogledom na more u Nici za 1,5 miliona eura kao vjenčani poklon.

Melisa Aslı Pamuk započela je svoju glumačku karijeru sa 13 godina filmom u Holandiji. Pamuk je bila Miss Turske na izboru za Miss Turske održanom 2011. godine. Potom se odlučila za glumu, na našem području najpoznatija je po ulozi Asli u seriji “Kara sevda” u prevodu “Crna ljubav”.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending