Pratite nas

Poznati

Seka u svom stilu: Šta misliš da jedem, sestro… ne jedem kavijar, pasulj je najjača klopa

Published

on

Seka Aleksić je objavila interesantan snimak na TikToku, motivisana reakcijama na njen raniji Instagram snimak.

Ona je, naime, prije godinu snimala sebe dok je jela pasulj.

Izvjesna djevojka je pronašla taj snimak i poslala ga Seki.

– Koja si ti kraljica, ti jedeš pasulj – glasila je njena poruka.

Seka je odlučila da na TikToku objasni otkud ljubav prema pasulju.

Povukla je zanimljivu paralelu s kavijarom.

@seka_aleksic #sekaaleksic ♬ original sound – Seka Aleksić

– Šta misliš ti da ja jedem, sestro? Pa ne jedem kavijar, sigurno. Prvo, ne volim kavijar. Probala sam ga jednom u životu. Odvratan je, smrdi, neukusan katastrofa. Druga stvar, ja jedem i pasulj, grašak, boraniju, gulaš, punjene paprike, sarme, sendviče i sve normalno što se jede cijeli život. Ja ne vidim poentu da neko misli da neko ko je javna ličnost ne jede pasulj – navela je Seka u odgovoru djevojci.

Kaže i da pasulj jede jednom sedmično, a kada je bila mala, jela ga je svaki dan.

– Pasulj je najjača klopa na svijetu – zaključila je Seka.

 

Poznati

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Published

on

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Poznati sarajevski izvođač Kemal Hasić donosi nam novu pjesmu pod nazivom “Sarajevo,” koja slavi ljepotu i energiju glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Vesela pjesma

Ova vesela pjesma, sa stihovima poput “Vodio me put života često s kraja na kraj svijeta, al’ je lažna ta ljepota, ne miriše sve što cvjeta“ prenosi radost i ponos prema rodnom gradu.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Dilvad Felić Dado, renomirani bosanskohercegovački autor iz Bihaća, poznat po svojim mnogobrojnim hitovima. Dado je kroz svoju Produkciju “Digital Studio Dado Music” u Bihaću još jednom pokazao svoj neosporni talent i umijeće stvaranja muzike koja osvaja srca publike.

Kemal Hasić, svojim neprikosnovenim glasom, savršeno je interpretirao ovu pjesmu, donoseći joj autentičnost. Hasić je jedan od rijetkih izvođača koji može ovako iskreno i emotivno prenijeti ljepotu i duh Sarajeva, čime će ova pjesma postati prava himna grada.

– Prilikom stvaranja pjesme “Sarajevo” inspiraciju sam crpio iz duboke ljubavi prema glavnom gradu. Kao pjesnik i kompozitor htio sam prenijeti ljepotu, energiju i jedinstveni duh Sarajeva kroz muziku i stihove. Ova pjesma je posveta svim ljudima koji nose Sarajevo u srcu. Ma, gdje god da se nalazili, kao i svim ljudima dobre volje širom svijeta.

Izuzetno mi je drago što je moj dragi prijatelj Kemal Hasić svojim glasom uspio donijeti ovu predivnu pjesmu na način koji je istinski osjetljiv i radostan. Hvala kolegama muzičarima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji. Saradnja sa mojim Kemom mi je uvijek pravo zadovoljstvo. Tako i na ovoj pjesmi. A naravno veliko hvala timu Hayat Production i svima koji su podržali ovaj projekat – istakao je Dilvad.

Emotivna priča

Hayat Production, poznata po svojoj dugogodišnjoj saradnji sa oba ova umjetnika, nije mogla da ne stane iza ovako sjajnog projekta.

Kadrovi spota, snimljeni u Sarajevu, dodatno su upotpunili emotivnu priču pjesme, prikazujući prelijepe dijelove grada, ulice i znamenitosti. Video je urađen u saradnji sa Anisom Mujanovićem, čime je vizuelni dojam podignut na još viši nivo.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending