Pratite nas

Poznati

Sarajevski džeparoši: OPUHALI RASKU DENJALIĆ U SRED BIJELA DANA

Published

on

Poznata I cijenjena bosanska novinarka Raska Bračković Denjalić, koja je dugo radila kao šefica Ureda za informisanje Vlade Federaije BiH bila je žrtva sarajevskih džeparoša. OPuhali su joj novčanik u sred bijela dana.

Sve se odigralo na pješačkom prelazu, u blizini trgovačkog centra SCC (Sarajevo City Centar). Dok je čekala zeleno svjetlo za pješake, džeparoši su obavili posao.

– Krenula sam na ljekarski pregled kod stomatologa. U jednom trenutku osjetila sam da mi je neko otvorio ruksak. Brzo sam, shvatila da mi je nestao novčanik u kojem sam imala novac i druga lična dokumenta.

Krađu je prijavila PU Centar Sarajevo, čiji su službenici odmah pristupili rasvjetljavanju ovog slučaja.
– Čak su mi se i zahvalili što sam prijavila krađu, jer obično oni koji bivaju na ovakav način oštećeni, nikom i ne prijavljuju da su bili na meti lopova.

Raska je ogorčena na ovaj čin. Pomalo i šokirana, jer nikada nije se susretala sa džeparošima I lopovima po sarajevskim tramvajima, ulicama, kućama….Ona je svjedočila malo krupnijem kriminalu, ali su joj ruke bile vezane, nije ni imala dokaza.

– Sarajevo nije ono što je nekad bilo. Nevjerovatan je osjećaj suočiti se sa ovakvim činom u centru grada. Jeziva je drskost da vam neko usred bijela dana otvori ruksak i uzme sve ono najpotrebnije – ogorčena je Raska Denjalić.

Poznati

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Published

on

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Mnogi su savjetovali Šejli Zonić da se ne prijavljuje u takmičenje “Zvezde Granda”, kao i da se ne pojavljuje u Grand produkciji.

Danas, kao četvrtifinalista 17. sezone i prvi favorit za pobjedu, ima dovoljno dokaza da im pošalje pozdrav.

– Neće prepoznati tvoje vokalne sposobnosti i tvoj kvalitet, ponižavaće te komentarima. Tamo se neće prepoznati da si akademski obrazovan muzičar, niti da si nastupala po cijelom svijetu, tebi ne treba Grand… I šta sve ne – prisjetila se Šejla nekih komentara.

A šta se zapravo desilo?

– Da nisam otišla na Grand i dalje bi za mene znao samo mali broj ljudi. To dokazuje činjenica da sam, nakon odlaska iz Divanhane, za četiri mjeseca, uključujući i čitavo ljeto, imala NULA upita za nastupe. Samo vas molim da me više ne pitate zašto sam se prijavila za Grand jer sada imam upita za nastupe toliko da fizički ne mogu stići najmanje 50 odsto i napokon imam priliku da gradim karijeru – zapušila je Šejla usta kritičarima i objavila snimak na kom vidimo da Snežana Đurišić komentariše kako je Šejla za nju već pobjednica.

– Hvala svima na podršci i šaljem samo ljubav! VOLIM VAS – napisala je Šejla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending