Pratite nas

Zanimljivosti

Sarajevo je u aprilu domaćin Evropskog kupa u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca

Published

on

S prošlogodišnjeg turnira

Sarajevo je u aprilu domaćin Evropskog kupa u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca

Bosna i Hercegovina će sredinom aprila biti domaćin velikog sportskog takmičenja, na kojem će se kickboxeri iz cijele Evrope boriti za titulu najboljih.

Naime, u glavnom gradu BiH od 11. do 14. aprila 2024. godine bit će održan Evropski kup u kickboxingu. On je uvršten i u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije koja broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO).

Organizator ovog vrhunskog sportskog događaja u Areni Hills na Ilidži je Kickboxing akademija “Ilidža” koju već godinama uspješno vodi Nermin Bašović.

– Dobiti organizaciju Evropskog kupa je veliko priznanje za Kickboxing Savez BiH i Kickboxing akademiju Ilidža, ali i za sport u BiH. Ovo veliko priznanje nam je stiglo iz Evropske kickboxing federacije. Drago nam je što ćemo drugu godinu zaredom organizirati Evropski kup za kadete, juniore i seniore. Nadamo se da ćemo takmičenje uspjeti organizovati na vrhunskom nivou kao i prošle godine, kada smo dobili pohvale Evropske kickboxing federacije.

– Očekujemo nastup 1.000 takmičara iz 20 zemalja. Za jedno ovako veliko takmičenje potrebna je besprijekorna organizacija. To ne bismo uspjeli ostvariti bez podrške prijatelja projekta: Općine Ilidža, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta i BH Telecoma. Već 18 godina organiziramo ovaj turnir. U aprilu je pred nama veliki zadatak. Tako bi svi zajedno mogli uživati u vrhunskim borbama osvajača medalja na balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima. Potrudit ćemo se da se na najbolji mogući način predstavimo kao domaćini i organizatori – kaže Nermin Bašović.

Zanimljivosti

Kako izgleda intimni život sijamskih blizankinja: ŠTA AKO JEDNA ŽELI DA SPAVA S MUŽEM, A DRUGOJ NIJE DO TOGA?

Published

on

Ebi i Britani Hensel su se vjenčale za Džoša Bovlinga još 2021. godine i svi se pitaju kako izgleda njihov intimni život, s obzira da sestre dijele organe od struka na dolje.

Bivši vojni veteran

Džoš Bovling ima 33 godine i bivši je vojni veteran i medicinski brat, a prema nekim saznanjima 2021. godine oženio je Ebi Hensel, sijamsku bliznakinju koja dijeli organe sa sestrom Britani.

Pošto zakonski može da oženi samo jednu, Džoš je oženio Ebi, ali mnogi se pitaju da li je i Britani zaljubljena u njega i spremna da sa njim dijeli postelju jer sestre dijele reproduktivne organe.

“Šta se dešava kada jedna od njih želi da spava sa Džošom, a druga ne?” To je pitanje koje se najčešće postavlja ovih dana na TikToku. Korisnici ove društvene mreže kažu da ova veza može da funkcioniše jedino ako ovaj par voli trojku, jer će Ebi uvijek morati da u bračnu postelju dovede i svoju sestru, Britani.

Poznate blizankinje funkcioništu tako što jedna drži kontrolu nad lijevom rukom i nogom, dok druga upravlja desnom rukom i nogom, a reproduktivne organe dijele.

Ko je čovjek koji je oženio spojene blizankinje?

Priča se da Džoš Bovling ima bivšu ženu sa kojom dijeli starateljstvo nad kćerkom. Par se vjenčao 2010. godine, da bi se razveli 2019. godine i imaju kćerku od osam godina.

Genetsko testiranje

Međutim, dvije godine nakon što je Džoš oženio sijamske blizankinje, dobio je tužbu od bivše žene. Ona je od njega tražila genetsko testiranje jer nije sigurna da je dijete njegovo. S obzirom da je njegova bivša supruga poslije razvoda dobila još jedno dijete, sumnja se da se genetsko testiranje traži za to drugo dijete. (Naj portal)

@abbyandbrittanyhensel

♬ Promises (Skrillex & Nero Remix) – Skrillex / Nero

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending