Pratite nas

Izdvojeno

Safet Isović je odbio pjesmu koja je proslavila Nedeljka Bilkića: POGAĐATE LI KOJA JE

Published

on

Foto: Slavica Danilović

Safet Isović je odbio pjesmu koja je proslavila Nedeljka Bilkića: POGAĐATE LI KOJA JE

Nema Bosne bez sevdaha, a to znači bez Himze, Safeta, Zaima, Nedeljka, Bebe, Mehe, Nedžada, Silvane, Emine, Šerbe, Jovice, Hanke…. Skoro da smo u zadnje vrijeme i zaboravili na Nedeljka Bilkića, Bugojanca i Bosanca sa dnu kace.

Napunio je 80 ljeta, stalno je na relaciji Beograd – Kanada, Sarajevo, pa čak i rodno mu Bugojno. RIjetko nastupa, zdravlje ga dobro služi. Duga je lista njegovih hitova, a mi smo odlučili da se prisjetimo pjesme “Ne pitaj me stara majko”, s kojom je pobijedio na Ilidži 1965. Tada je nastupao kao debitant.

– Tu pjesmu je trebao da pjeva Safet, a komponovao je Ismet Alajbegović Šerbo. Odbio je jer mu je ličila na romansu. Ja sam je objeručke prihvatio i pobijedio prvi put na “Ilidži” 1965. Safet mi je prvi čestitao, prognozirao veliku karijeru, pozvao kao specijalnog gosta na svoj solistički koncert u Beogradu. Ponudio mi je tadašnjih milion dinara (dva vozila “fićo”) da školujem glas, na šta su moji rođaci rekli: “Sajo, te tvoje riječi vrijede više od tog miliona. Mi imamo pare, Neđo će se školovati.

Tako je i bilo. Počeo sam učiti solfedo, školovao glas i tehniku pjevanja. A najčešće sam nastupao sa Safetom, Nedžadom, Radojkom i Tinetom Živkovićem – prisjeća se tih vremena legendarni Nedeljko Bilkić. (Naj portal)

Izdvojeno

Pjevačica umalo da bude uhapšena: MUŽ JE SAKRIO U KOLA I PREVEZAO PREKO GRANICE

Published

on

Pjevačica umalo da bude uhapšena: MUŽ JE SAKRIO U KOLA I PREVEZAO PREKO GRANICE

Pjevačica Anke Pecnik proslavila se u takmičenju “Nikad nije kasno”, a njena životna priča šokirala je mnoge.

Rizikovala da je uhapse

Anka je otkrila da je zbog supruga rizikovala da je uhapse i deportuju, ali da je rizik vrijedio.

– Studirala sam u Bratislavi, moj suprug je živeo u Austriji. Upoznao me je na jednom koncertu gdje sam pjevala i tako je to poznanstvo krenulo. On je stalno dolazo za mnom i jednom mi je rekao kako ću biti njegova žena. Ja sam tada njemu odgovorila kako nema šanse. Nije prošlo nekoliko mjeseci, čak sam mu i pogrešnu adresu dala, ali sudbina je imala drugačije planove – pričala je jednom prilikom nekadašnja finalistkinja “Nikad nije kasno”.

– Jednog dana vratila sam se u stari studentski dom, i on je sjedio tamo. To je zaista tako bilo. Pitala sam ga šta radi tu kaže da me je tražio i čekao da dođem. Tada sam ostala bez reči, zaista je bila sudbina i tako je to krenulo.

Njihova ljubav naišla je na prvu veliku prepreku kada nisu htjeli da joj odobre vizu, nakon čega se zaljubljeni par odlučio na krajnju mjeru za opstanak njihove veze.

Zaljubila sam se

– Bilo je mnogo teško, ali ja sam se zaljubila i bila sam spremna da odem u Austriju po svaku cijenu. Pošto nisu htjeli da me puste na lijep način, muž me je sakrio u kola i prevezao preko granice – prisetila se Anka.

Ona je sa mužem otpočela novi život i osnovala porodicu, a studijama se nikada nije vratila i tvrdi da se ne kaje jer je ona stvorena za binu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending