Pratite nas

Poznati

Ronaldo se rastopio, a vala ko ne bi: OVO JE ZA NJEGA NAJLJEPŠA ŽENA SVIJETA!

Published

on

Druga polovina legendarnog Kristijana Ronalda izgleda sjajno, božanstveno. Ona je za njega, kaže, najljepša žena na svijetu. Iako su ukusi različiti, u ovom slučaju slavni fudbaler je u pravu. Njegova Georgina zaista ima sve. A zna se I uslikati, ima šta i pokazati.

Neke fotografije su nastale spontano, a a neke su (vidi se ‘iz aviona’) da su djelo profesionalaca. Možda I Kristijanove!

U očima je ljubav mog života, najljepša žena na svijetu… Moja Georgina, napisao je Ronaldo ispod najnovije objave svoje premile., dodajući da i među bogatima ima prave ljubavi.

Na svakoj drugoj fotografiji Georgina Rodriguez demonstrira torbu, torbicu, nakit… Pokazuje da uživa u tome što sebi može kupiti što joj god srce poželi Tu su i selfiji s jahte, nje same, s djecom…

Pokazala je i kako se s jahte vraća kući svojim privatnim avionom. Liniju održava pravilnom ishranom i znojenjem. Ali bez pretjerivanja, jer Georgina Rodriguez ne želi izgubiti svoje jake ženske atribute i obline.

A znate li da Ronaldova “rastezljiva i gipka ljubav” bez problema napravi ‘špagu’, a slučajno se našao neko i da taj prizor ovjekovječi.

Ženu Kristijaana Ronalda na Instagramu prati 19 miliona ljudi. Sve što Georgina kaže ili napravi ide direktno u centar svjetske pažnje Kristijan ima preko 220 miliona pratilaca.

Poznati

“Umirem majko”: TUŽNA PJESMA VESELOG RITMA KOJU SAMO DRAGANA MOŽE DA OTPJEVA

Published

on

“Umirem majko”: TUŽNA PJESMA VESELOG RITMA KOJU SAMO DRAGANA MOŽE DA OTPJEVA

Turbofolk, po pravilu, donosi ogromnu dozu patetike u svojim pjesmama. Bez obzira što je decenijska hiperprodukcija pjesama ovog žanra iznjedrila ogroman broj pjevača i nepregledan broj pjesama, narativ je u ogromnoj većini njih potpuno isti.

Ljubavni jadi

Ja sam tužan, najčešće skrhan ljubavnim jadima, pa utjehu svog bola tražim u bjesomučnom opijanju.

Sve je u tim pjesmama toliko pojednostavljeno – i tekstovi i melodije i ritmovi i aranžmani i interpretacije – da bi prosječnom konzumentu te vrste estradne umjestnosti bile lako shvatljive. Time se podilazi onim iskonskim ljudskim porivima, što dozu patetike u ovom fenomenu podiže na još viši nivo.

Čovjek se onda zapita da li pjevamo o tome i na taj način zato što smo takvi ili smo takvi zato što nas pjesme uče takvom razmišljanju i ponašanju? Na to pitanje je teško dati odgovor. Ipak, kako to obično bude – svako pravilo ima izuzetak, pa je tako moguće pronaći turbofolk hit koji donosi tematiku slomljenog srca, nesretne ljubavi, a koji ne donosi motiv spasa u alkoholu.

Priziva smrt

Riječ je o jednoj od pjesama koje su u najvećoj mjeri obilježile karijeru Dragane Mirković – “Umirem majko”. Numera je objavljena 1992. godine na albumu “Dragana”, a napisala je Vesna Petković koja iza sebe ima nesaglediv broj pjesama za sve pjevače “Južnog Vetra” kao i brojne druge turbofolkere, što samo potvrđuje pomenute navode o hiperprodukciji.

Sama pjesma donosi priču o nesretno zaljubljenoj djevojci. Ona voli muškarca koji joj tu ljubav nije uzvratio, te ona više ne nalazi razloga za život. Zato priziva smrt, raduje se smrti, odajući utisak da će ona svoj spas, za razliku od alkohola, naći kada se upokoji. Tu vidimo da patetiku u turbofolku ipak nije moguće u potpunosti izbjeći.

Motiv ljubomore

Ali, činjenica da se bježi od ustaljenog kalupa po kojem su pravljene turbofolk pjesme, ovoj numeri samo daje na originalnosti. Posebno upečatljivi stihovi u pjesmi su – sve ljubavi žive, samo moja neće – koji donose motiv ljubomore. To se rijetko nalazi u drugim pjesmama, te opet ide u prilog Draganinoj pjesmi.

U moru istih i sličnih, Dragana Mirković se uvijek isticala, uvijek je odudarala, uvijek je po nečemu bila posebna. Zato valjda i uživa popularnost koju uživa. Tužnu pjesmu veselog ritma, izgleda, samo Dragana Mirković može da otpjeva…

Ozren Tošić (Naj portal)

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending