Pratite nas

Poznati

Prepoznajete li pjevača iz Mostara: DANAS JE JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH NA BALKANU

Published

on

Prepoznajete li pjevača iz Mostara: DANAS JE JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH NA BALKANU

Možete li prepoznati pjevača s fotografije snimljene davne 1979. godine? Tada je bio na početku karijere, a uspio je postati jedan od najpoznatijih muzičara na ovim prostorima.

Riječ je o Željku Samardžiću. Najprije je u rodnom gradu Mostaru izvodio pjesme legendarnog Kemala Montena te vodio kafić. Na početku rata odlazi u Beograd, gdje je pjevao u diskotekama i kafanama.

– Beograd kao da se osmjehnuo. Bio je divan, sunčan dan, a mi smo bili na neki način unesrećeni, a sretni. Meni je nebo nekako bilo sivo nad Beogradom bez obzira na Sunce koje je bilo užareno. Otišli smo u neizvjesnost. Smjestili smo se u Borči i bavili smo se mojim poslom. Nismo imali izbora, bilo je ili da budete u ratnom vihoru ili da se borite za koru hljeba na drugi način – izjavio je ranije.

 

Prije dvije godine je izjavio da je ranjen u Mostaru, što je privuklo pažnju javnosti.

– Pogodio me je kod lijevog kuka i ‘prebio’ mi je donji dio kičme. Kad sam došao na VMA, rekli su mi da me je Bog pogledao. Da sam mogao da biram gdje da me pogodi da imam najmanju štetu, to je to mjesto – ispričao je.

Nakon dolaska u Beograd, počinje sarađivati s Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom te njegova karijera kreće uzlaznim putem. Počinje snimati albume i nastupati na Sunčanim skalama, Muzičkom festivalu Budva, Oskaru popularnosti itd.

Poznati

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Published

on

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Mnogi su savjetovali Šejli Zonić da se ne prijavljuje u takmičenje “Zvezde Granda”, kao i da se ne pojavljuje u Grand produkciji.

Danas, kao četvrtifinalista 17. sezone i prvi favorit za pobjedu, ima dovoljno dokaza da im pošalje pozdrav.

– Neće prepoznati tvoje vokalne sposobnosti i tvoj kvalitet, ponižavaće te komentarima. Tamo se neće prepoznati da si akademski obrazovan muzičar, niti da si nastupala po cijelom svijetu, tebi ne treba Grand… I šta sve ne – prisjetila se Šejla nekih komentara.

A šta se zapravo desilo?

– Da nisam otišla na Grand i dalje bi za mene znao samo mali broj ljudi. To dokazuje činjenica da sam, nakon odlaska iz Divanhane, za četiri mjeseca, uključujući i čitavo ljeto, imala NULA upita za nastupe. Samo vas molim da me više ne pitate zašto sam se prijavila za Grand jer sada imam upita za nastupe toliko da fizički ne mogu stići najmanje 50 odsto i napokon imam priliku da gradim karijeru – zapušila je Šejla usta kritičarima i objavila snimak na kom vidimo da Snežana Đurišić komentariše kako je Šejla za nju već pobjednica.

– Hvala svima na podršci i šaljem samo ljubav! VOLIM VAS – napisala je Šejla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending