Pratite nas

Poznati

Pravila ga volom: ČORBIN HIT “OSTANI ĐUBRE DO KRAJA” POSVEĆEN JE JEDNOJ MANEKENKI

Published

on

Dva puta se Bora Đorđević hvatao olovke zbog Biljane Nevajde Šević, a pjesme napisane u trenutku ljubavne patnje postale su veliki hitovi “Riblje čorbe”.

Biljana, tada jedna od najpoznatijih jugoslovenskih manekenki, kreće u Sarajevo i u novi život, a Bora, s kojim se izvjesno vrijeme zabavljala, zove je da se oproste. Nalazi ga u kafani “Pod lipom”, a on kao da je upravo izašao iz pjesme – bio je za šankom, mrzio pomalo i sebe i druge. Potom joj je u dahu izrecitovao pjesmu čiji refren poentira onim čuvenim “Ostani đubre do kraja”.

“U tom trenutku pjesma i nije ostavila neki naročiti dojam na mene. Zasmetalo mi je ono ‘đubre’, ali nisam pridavala tome pažnju jer sam bila zaljubljena u drugoga”, prisjetila se Biljana u jednom intervjuu.

Njen odlazak bila je bolna inspiracija za još jednu legendarnu pjesmu “Dva dinara druže”, koju je Bora napisao. “Sve što iole vrijedi palo je u vodu, opet me je žensko napravilo volom, igrao sam samo epizodu”, posvetio je Đorđević svojoj bivšoj ljubavi.

Poznati

Albino: TEODORA JE SJAJNA, S NJOM STVARI IDU BRZO

Published

on

Teodora, Mahrina i Albino

Mladi i poznati bosanski muzičar Albino je pružio podršku svojoj kolegici Teodori Džehverović na promociji njenog novog albuma.

Albino je imao ve riječi hvale za svoju kolegicu:

– Veoma sam zadovoljan albumom. Sve pjesme odlično zvuče kao cjelina i sviđa mi se njihov redosljed, kako teku jedna za drugom.

Po Albinovim riječima, Teodora je sjajna za saradnju, pa je on snimio još jedan duet sa njom, koji je ona i uvrstila na svoj novi album „Žena bez adrese“. U pitanju je numera pod nazivom „Beograde“.

Uporedio je i rad sa Teodorinom kolegicom Teya Dorom, koja je također bila na promociji Teodorinog novog albuma.

– Njih dvije su potpuno različite ličnosti, pa zahtijevaju drugačiji pristup. Teya Dora je također autor, pa proces stvaranja muzike duže traje, a s Teodorom stvari idu brže – istakao je umjetnik.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending