Pratite nas

Sudbine

Potresna objava poznate Hrvatice: MOJ SIN JE SADA U BOŽIJIM RUKAMA

Published

on

Na društvenim mrežama uvijek je dotjerana, nasmijana i ‘puna života’, ali život hrvatske influenserice Morane Mamić ozbiljno se zakomplicirao nakon porođaja.

Naime, Morana iza sebe ima brak sa Zdenkom, bratićem Zdravka Mamića s kojim je dobila sina. Porođaj je prošao s teškim komplikacijama, a zbog greške koju je u bolnici napravila babica Moranin se sin danas bori s teškom bolešću zbog koje su mu ograničeni rast i razvoj.

Njen je sin jedinac već godinama u specijalnoj ustanovi, a iako su joj doktori više puta ‘lomili krila’, Morana se kao prava lavica bori za njega i sa svojim pratiteljima tek ponekad podijeli objavu posvećenu njemu, te pokazuje koliko može biti jaka majčinska ljubav.

Ovoga je puta podijelila fotografiju iz Opatije i pred gotovo 200 tisuća pratitelja ogolila dušu pa otkrila da prolazi kroz teške trenutke.

-Kažu, svakom život da koliko može podnijeti… Ja ću reći, nema toga što majka za svoje dijete ne može podnijeti… Prije nekoliko dana čula sam rečenicu od koje strahujem već 24 godine: ‘Vaš sin sad je u Božjim rukama'… Doktoru sam odgovorila: ‘Bog neka pričeka, mamine ruke su tu – započela je Morana potresnu objavu.

-Dok sam svakodnevno satima gledala sina u boli, patnji, agoniji i borbi za život, sretala sam ljude… Niko od njih ni po čemu nije mogao naslutiti kroz kakvu bol prolazim… Svakom sam se osmjehnula, zastala, popričala, čak se i fotografirala s nekim divnim ženama u hotelu u kojem sam odsjela, a koje me prate… A, iznutra…iznutra sam umirala od tuge, patnje i boli… NIKO osim osoblja bolnice nije znao kroz šta prolazim. A, imala sama ‘pravo’ biti gruba s grubima, zla sa zlima, bezobrazna s bezobraznima, apatična s apatičnima… Jer, zadnjih dana bilo ih je, i to na mjestima gdje se čovjek najmanje tome nada… Ali nisam! S godinama, iz svoje boli naučila sam crpiti snagu, nadu, osmijeh i životnu radost, a takvim ženama niko nikad ne može ništa – napisala je Morana.

Sudbine

Marija Zsuzsana Kovačev, Novi Sad: KAKO SAM UZ POMOĆ KRNJIČEVOG SIRUPA I ISHRANOM REGULISALA VISOK ŠEĆER

Published

on

Marija Zsuzsanaa Kovačev je penzionerka iz Novog Sada. Tu je, kaže, srce dovelo iz Mađarske prije pedesetak godina, kada se zaljubila u Vojvođanina i odlučila se na život u ovim krajevima.

Otkriva nam da uživa u putovanjima, druženjima, te odlascima na koncerte ozbiljne muzike. Jedan dio srca joj je u Americi, gdje joj živi kćerka i koju često posjećuje, a za onaj drugi dio ne treba ni pitati. Pun je ožiljaka i rana. Roditelji su umrli, muž, brat… Sve su to rane neprebolne, koje su ostavile i velikog traga na njeno zdravlje. Od silnih stresova zbog gubitka najvoljenijih ona se preko 20 godina bori sa šećernom bolesti. Kaže, kako vjeruje da je i genetika ostavila traga, jer i njen otac je bio “šećeraš” i nikada neće zaboraviti te bolne slike njegove borbe sa ovom opakom bolešću.

“Ipak, okidač za dijabetes bila je bratova bolest 1997. godine. Dijagnosticirali su mu karcinom. Nakon tog saznanja moj šećer je skočio na 14 jedinica – kazuje Marija.

Do tada se ona borila sa povišenim vrijednostima šećera ishranom, zdravim načinom života, rekreacijom. Doduše, vrijednosti povišenog šećera nisu prelazile devet jedinica, pa ih je ona ishranom održavala na šest jedinica.

“Bratova smrt je bila okidač i šećerna bolest je eksplodirala. Ljekari su mi odmah preporučili farmakološku terapiju, s kojom sam jedno vrijeme koliko toliko držala šećer pod kontrolom. Ali, onda me slomila suprugova smrt, zbog koje je šećer ponovo buknuo. Bila sam pred inzulinom.

Nisam htjela da pristanem na inzulin. Možda je to i dobro, jer ću tada vidjeti kod mog prijatelja sa Faceboka Feta da postoji alternativni lijek za dijabetes. On se žalio da mu se vrijednosti šećera priblizavaju 20, te da ima problema sa vidom. Međutim, nakon nekog kratkog perioda zapazila sam da on kaže kako mu je jutarnji šećer bio ispod 6. Ja onako zapanjena pitam ga šta je uradio da bi dobio tako sjajne rezuktate, a on mi je kazao da je na biljnoj terapji travara Mirsada Krnjićai pod nadzorom doktora Miše Vučkovića i nutricioniste Ane Vučković. – otkriva nam naša sagovornica.

Bilo je to 2020. godine i od tada počinje vedrija Marijina priča o borbi sa šećernom bolesti. Zahvaljujući biljnoj terapiji travara Mirsada Krnjića iz Konjica uspjela je da normalizuje vrijednosti šećera, Kaže, ujutro se kretao oko 6 jedinica, poslije ručka malo bi skočio, ali nista značajno.

»Strogo se pridrzavam ishrane koju propisuje Ana Vučković. Definitivno u kombinaciji sa biljnom terapijom i ishranom postižu se sjani rezultati – tvrdi Marija, te naglašava da je ona živi dokaz i svjedok.

Zanimljivo je da su kod nje prije prelaska na Krnjićevu terapiju vrijednosti šećera bile dvocifrene; kretale su se oko 10 jedinica, ponekad i više.

»Neki ljudi prekidaju biljnu terapiju, ali ja zbog preventive ne prestajem. Osjećam da pankreas odlično radi, kazuju to i rezultati analize šećera, ali ja jednostavno uz ishranu koristim i Krnjićev sirup i čajeve.

Ima i jedna zgoda sa Marijinog putovanja u Ameriku, gdje joj živi kćerka. I tamo je ponijela Konjički sirup i čajeve.

»Rizikovala sam, ali sam ponijela ljekarske nalaze i dijagnnozu, te carinicima objasnila da je to moj prirodni lijek. Oni su provjerili, vjerovatno u laboratoriji, da nema zabranjenih sastava, te mi dozvolili da svoj lijek nosim i u Ameriku – otkrila nam je Marija.

Na kraju dodaje da nikada neće zaboraviti jako teške posljedice šećerne bolesti kod njenog oca, pa zbog toga vodi računa o svome zdravlju. Želi da poštedi briga i svoju kćerku, kojoj nije jednostavcno brinuti o majci šećerašu miljama kilometara udaljenoj u Novom Sadu.

Kontakt telefon travara Mirsada Krnjića je 061 383 325. Pozivni za BiH je 00387. Brojna svjedočenja prezadovoljnih pacijenata i možete pronaći i na Facebok grupi: Biljem protiv šećerne bolesti (Naj portal)

Više informacija možete dobiti i na FB grupi: BILJEM PROTIV ŠEĆERNE BOLESTI

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending