Pratite nas

Poznati

Posvađao se s Bogom: ĆIRO BLAŽEVIĆ NAKON OPERACIJE PROSTATE “INVALID” U KREVETU

Published

on

Malo je poznato da je legendarni Miroslav Blažević, koga svi znamo po nadimku Ćiro, još prije 16 godina u Inbruku operirsap rak prostate. Operacije je uspješno završena, ali je Ćiro nakon tzoga ostao “invalid u krevetu”.

“Muškarac bez prostate je invalid, osuđen na život bez seksa, a kakav je to život? Nikakav! Prostata je toliko mala, a toliko važna za svakog muškarca da je suludo odstraniti je ako nije nužno. Da mogu vratiti vrijeme, ne bih izabrao operaciju, nego zračenje, jer sam bio u prilici birati – kaže legenda balkanskog i evropskog fudbala, rodom iz Travnika, a danas nastanjen u Zagrebu..

Ćiro je rođen 1935. godine u Travniku gdje je živio u siromašnoj porodici. Morali su se seliti iz jednog stana u drugi zbog teške financijske situacije.

“Imao sm jednu turbulentnu mladost. Neimaština je nešto strašno, ali treba i to proći da bi znao sve drugo cijeniti. Jako sam sretan što sam sve dobro stvorio u Kini i Iranu – objašnjava Ćiro koji je vrlo rano ostao bez majke i dva brata što je, kako kaže, njega i obilježilo.

“Posvađao sam se s Bogom jer mi je uzeo moju majku. Rekao sam mu: Kako si mogao uzeti tako svetu ženu!? – priznaje Ćiro i objasnio kada se pomirio s Bogom. Bilo je to na utakmici dodatnih kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Hrvatska je igrala protiv Ukrajine i s dobrim rezultatom (2:0) stigla u grotlo kijevskog stadiona. Brzo su Ukrajinci smanjili zaostatak i ugrozili hrvatski pohod na bronzu. Upravo tada je Ćiro odlučio biti opet u dobrim odnosima s Bogom. Počeo mu se moliti na samom stadionu.

“Moj život je jedan teški križni put… Trebao sam biti svećenik, ali sam izrastao u svećenika razbojnika i znao sam kako se treba boriti da bih preživio – kaže Ćiro Blažević dok vraća film svoga prebogatog životnog puta.

Poznati

Albino: TEODORA JE SJAJNA, S NJOM STVARI IDU BRZO

Published

on

Teodora, Mahrina i Albino

Mladi i poznati bosanski muzičar Albino je pružio podršku svojoj kolegici Teodori Džehverović na promociji njenog novog albuma.

Albino je imao ve riječi hvale za svoju kolegicu:

– Veoma sam zadovoljan albumom. Sve pjesme odlično zvuče kao cjelina i sviđa mi se njihov redosljed, kako teku jedna za drugom.

Po Albinovim riječima, Teodora je sjajna za saradnju, pa je on snimio još jedan duet sa njom, koji je ona i uvrstila na svoj novi album „Žena bez adrese“. U pitanju je numera pod nazivom „Beograde“.

Uporedio je i rad sa Teodorinom kolegicom Teya Dorom, koja je također bila na promociji Teodorinog novog albuma.

– Njih dvije su potpuno različite ličnosti, pa zahtijevaju drugačiji pristup. Teya Dora je također autor, pa proces stvaranja muzike duže traje, a s Teodorom stvari idu brže – istakao je umjetnik.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending