Pratite nas

Zanimljivosti

Pogledajte ovu fotografiju: ČIJI SU OVO PRSTI?

Published

on

Nakon što je Susanta Nanda iz Indijske službe za šume objavio fotografiju neobičnih prstiju, njegova objava brzo je postala viralni hit na društvenim mrežama.

On je korisnike upitao mogu li pogoditi o kojoj je životinji riječ, a onda su krenula brojna nagađanja.
Na fotografiji se vide sivi prsti s noktima kako proviruju ispod debla, a mnogi su nagađali da pripadaju šimpanzi, languru pa čak i gorili. Nažalost, svi odgovori su netačni. Možda ste I vi pomislili na neku od ovih životinja.

Nakon što niko nije mogao otkriti o čemu je zapravo riječ, Nanda je dao na znanje da je riječ o gljivama koje se zovu “mrtvačevi prsti”

Neobično ime dobile su jer izgledaju baš poput prstiju mrtvaca, a inače rastu od dvije do pet zajedno. Česte su u šumama i šumskim predjelima, a najčešće rastu iz srušenih drveća i trulih panjeva. Riječ je o jestivim gljivama koje se zbog svoje drvenaste konzistencije ipak ne konzumiraju.

Zanimljivosti

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Published

on

Branka i Sanja Marinković

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Branka Sovrlić je u bivšoj državi važila za jednu od velikih estradnih ličnosti.

Sve naslovnice printanih medija, krasile su njeni atraktivne fotografije. I ne samo to! Njeni hitovi, su joj obezbijedili, realizaciju stotine, uspješnih samostalnih koncerata.

Branka je prva, održala, solistički nastup u ranom poratnom periodu. Otvorila je “vrata” na naše prostore, Sinanu Sakiću, koji je sa njom nastupio u sarajevskoj Skenderiji.

Ona je svaki, svoj hit, ovjekovječila video klipom.

Stoga, sa sigurnošću možemo kazati, Branka posjeduje najveći broj vlastitih spotova.

I danas se “rabe”, njene bezvremenske pjesme. A ona, i danas, predstavlja magnet za sve medije.

Tako je nedavno imala još jedno sjajno gostovanje na Pink televiziji, kod Sanje Marinković. Naravno, kao i uvijek veoma stilski dotjerana. Jasna Durić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending