Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Pobijedite bolove u leđima: JEDNOSTAVNA, A EFIKASNA JOGA VJEŽBA

Published

on

Uz pomoć drevne azijske tehnike mudra, poznatije kao joga za prste, mogu se efikasno ukloniti mnoge duhovne i tjelesne tegobe. Na staroindijskom jeziku riječ mudra znači pečat koji donosi radost.

Ovom istočnjačkom tehnikom možete da eliminišete bolove u leđima u roku od nekoliko minuta.

Ako na poslu konstantno sjedite, vjerovatno vas često probode oštar bol u leđima.

Nadražene nerve na kičmenom stubu ublažitete ako lijevi palac, od korijena prema vrhu sa spoljne strane, lagano izmasirate.
Isto to treba da ponovite i sa palcem druge ruke.

Tokom provođenja ove vježbe trebalo bi da sa ruku skinete sav nakit.

Zdravlje i ljepota

Pomoć kod liječenja gihta: POTREBNA SU VAM SAMO 4 SASTOJKA ZA UPALJENE ZGLOBOVE

Published

on

Giht se u narodu često naziva najstarijom bolešću na svijetu – postojanje tog oblika artritisa zabilježeno je još u vrijeme drevnog Egipta. To je zapravo upala zglobova popraćena napadima jakog bola, crvenilom i oteklinama koja nastaje zbog taloženja mokraćnih kristala.

Mokraćna kiselina nastaje prilikom razgradnje purina, a obično se iz tijela izbacuje putem urina. Međutim, ako organizam proizvodi povećanu količinu mokraćne kiseline ili je pak bubrezi pravilno ne eliminišu iz tijela, tada može doći do njene kristalizacije. Nastali oštri kristali talože se u zglobove, najčešće u stopalima, tj. području nožnog palca i uzrokuju jaku bol.

Danas postoje lijekovi kojima se liječi to neprijatno stanje, a za one koji su skloniji prirodnim alternativama donosimo recept za napitak od četiri sastojka s kojim ćete se uspješno boriti protiv gihta. Celer i đumbir ublažavaju upalne procese, dok će se krastavac obračunati s kristalima.

POTREBNI SASTOJCI: šaka stabljika celera (zeleni dio između korijena i lišća), komadić svježeg đumbira (2 do 3 cm veličine), pola svježeg krastavca srednje veličine, sok od pola limuna po želji

Nasitno nasjeckajte celer, đumbir i krastavce, ubacite u blender i dobro izmiješajte. Na kraju dodajte sok od polovine limuna. Napitak odmah popijte jer je najbolji dok je svjež. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending