Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Alternativna medicina: RIJEŠITE SE HEMOROIDA UZ POMOĆ KROMPIRA (RECEPT)

Published

on

Hemoroidi predstavljaju muku velikom broju ljudi. Iako nisu opasni po život, znaju biti vrlo bolni i neugodni. Mogu biti unutrašnji ili spoljašnji, a često mogu biti i praćeni krvarenjem. Jedan od glavnih razloga pojave hemoroida jeste dugo sjedenje na tvrdim stolicama i slabo kretanje.

Da biste smanjili rizik od nastanka ovakvih problema najbolje je da šetate što više, jedete hranu bogatu vlaknima, jedete više povrća, žitarica i smanjite unos začinjene hrane.

Iako bi najbolje bilo da se u vezi sa ovim problemom, prije svega obratite ljekaru, postoje i neke narodne metode koje mogu pomoći čak bolje od lijekova.

Možete koristiti kantarionovo ulje koje ćete mazati po tom području ili ovaj jednostavni lijek koji koriste Rusi.

Potreban vam je krompir koji ćete oguliti i izrezati na komadiće ili štapiće. Potom stavite u zamrzivač.
Krompirom pređite po hemoroidima. Pošto se hemoroidi stvaraju i oko analnog područja, uzmite jedan takav štapić i pređite po anusu. Poslije nekoliko dana ćete primijetiti poboljšanje.

Zdravlje i ljepota

HLADNE RUKE I NOGE: Recept za cirkulaciju i jačanje krvnih sudova

Published

on

Problem sa cirkulacijom pogađa veliki broj populacije, različite dobi i pola. Problem sa cirkulacijom može biti uzrokovan brojnim faktorima, genetikom, ishranom, pušenjem, kao i nedostatkom fizičke aktivnosti. Recept koji vam donosimo služi za rehabilitaciju poslije srčanog i moždanog udara, prevenciju, jačanje krvnih sudova, kao i za bolje opšte stanje organizma.

POTREBNI SASTOJCI: 100 grama trave ive, 00 grama koprive, 100 grama kantariona, 50 grama cveta nevena, 1 litar jakog alkohola – rakije, vodke ili loze

Sve satojke, odnosno biljke, usitnite i stavite u staklenu posudu. Prelijete sa alkoholom, pazeći da su sve biljke prekrivene alkoholom. Zatvorite i ostavite da odstoji 20 dana, povremeno mućkajući kako bi se sastojci što bolje izmiješali. Nakon 21. dan, procijedite i prespite u staklenu flašu.

Svako jutro i veče uzmite po dvije kašike sirupa. Sirup se pije duži vremenski period. Već nakon 10 dana trbali bi primijetiti poboljšanje vašeg zdravlja. Sirup možete piti duži period, nema negativnih posljedica. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending