Pratite nas

Zanimljivosti

Pet decenija ih je učinilo ‘besmrtnim bendom’: ULAZNICE ZA ‘PRLJAVCE’ PLANULE U TRENU

Published

on

Rom@nski photo

Pet decenija ih je učinilo ‘besmrtnim bendom’: ULAZNICE ZA ‘PRLJAVCE’ PLANULE U TRENU

Kultni bend “Prljavo kazalište”, najavili su svoj koncert u zagrebačkoj “Areni”, 13. novembra tekuće godine. Ulaznice su “planule” u trenu.

Većina njihovih pjesme su evergrini. Svim generacijama, njihove kompozicije su, omiljene. Vremešnijim osobama djela, “Prljavaca” su mega hitovi za nezaborav: “Kiše jesenje”, “Mi plešemo”, “Mojoj majci”, “Heroj ulice”… Sve uz klasik, “Stare navike”.

Pet decenija stvalaštva ih je učinila “besmrtnim bendom“. Živjet će zasigurno i njihova nova numera “Djeca su OK”. Baš, dobra prođa, ove pjesme ih je ponukala da zakažu koncert u “Areni” i dan kasnije, poslije najavljenog nastupa u Zagrebu.

Dakle, i 14.11, oni će stati na stejdž i svojom, pjesmom, energijom i ritmom “rasturiti”, zagrebačku”Arenu”.

Jasna Durić (Naj portal)

 

Zanimljivosti

Peti Desant Festival od 1. do 3. augusta u Jajcu: Nastupaju „Bajaga i Instruktori“, Jala Brat i Buba Corelli…

Published

on

Peti Desant Festival od 1. do 3. augusta u Jajcu: Nastupaju „Bajaga i Instruktori“, Jala Brat i Buba Corelli…

U Jajcu će od 1. do 3. augusta biti održano peto izdanje Desant Festivala, koji i ove godine donosi bogat i zanimljiv program, prilagođen različitim muzičkim ukusima.

Čolini hitovi

Desant 2024. bit će otvoren u četvrtak, 01. augusta koncertom Jusuf Brkić Sevdah Tria na stageu pokraj Katakombi na Jajačkoj tvrđavi. Ulaz na ovaj događaj bit će moguć isključivo uz pozivnicu.

U petak, 2. augusta na Vodopad Stageu prvo će nastupiti Prava Stvar – Tribute to Zdravko Čolić, sa repertoarom najvećih Čolinih hitova. Nakon toga koncert će održati Bajaga i Instruktori, koji ove godine obilježavaju fantastičnih 40 godina djelovanja na muzičkoj sceni.

Zadnjeg dana Desanta, u subotu 3. augusta će na Vodopad Stageu nastupiti Jala Brat & Buba Corelli. Oni su nedavno objavili drugi dio albuma „Goat Season“, nakon čega su njihove nove pjesme sa milionskim pregledima zauzele top pozicije na YouTube trendingu.

Promotivna cijena

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 20 KM mogu se kupiti na www.kupikartu.ba. Zbog specifičnosti lokacije, broj ulaznica je ograničen i očekuje se da će biti rasprodane velikom brzinom. Nakon što se rasprodaju ulaznice po promotivnoj cijeni, cijena ulaznica će biti veća. Zato požurite po svoju na www.kupikartu.ba.

Ulaznice za koncerte ispod Vodopada će se od 15. jula moći kupiti i u Turističkom info centru u Jajcu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Desant Festival (@desant_festival)

Desant Festival se od 2020. godine održava u Jajcu sa namjerom da upotpuni ljetnu turističku ponudu Jajca. Ali i  bude dodatni motiv za posjetu Jajcu, gradu bogatog kulturno-historijskog naslijeđa i spektakularne prirode.

Desant 2024. odlična je prilika da se provede nezaboravan vikend u Jajcu, uživa u atraktivnim muzičkim događajima, ali i istraže brojne atrakcije Kraljevskog grada Jajca, u kojem je čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

Prirodna baština

Organizatori Desant Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca. Uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-Bosanskog kantona, te ministarstava okoliša i turizma, te kulture i sporta FBiH.

Više informacija o Desant Festivalu može se pronaći na web stranici www.desant.ba

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending