Pratite nas

Kućni ljubimci

Pas ne zna za izdaju: OVA LABRADORKA JE PREŠLA 100 KM DA BI SE VRATILA KUĆI!

Published

on

Ženka labradora stara četiri godine završila je 60 milja daleko od svog doma (oko 97 kilometara), i to u kući u gradu Losonu (Misuri) u kojoj je prije dvije godine živjela njena porodica.

Kako piše Lokal21, čovjek koji je pronašao Kliu na svojoj terasi, Kolton Mičel, ispričao je da su je tu zatekli, da se ona tu osjeća kao kod svoje kuće, ali da im ne bi dopustila da joj se približe.

“Jedino što ova terasa više nije njena i to već dvije godine. Mi smo se ovdje uselili novembra 2018.”, rekao je Majkl.
Kolton je pregledao mikročip ove ženke labradora i na njegovo iznenađenje, ispostavilo se da je porodica čiji je Klio kućni ljubimac, nekada živjela na toj adresi.

Svega nedjelju dana prije toga, vlasnici ovog preslatkog psa objavili su na Facebook stranici da im je nestao labrador. Nisu mogli da vjeruju kad je Kolton nazvao i rekao da je Klio došla kući.

“To je najbizarnija priča, zaista. Ona nam je sve, i meni i mojoj majci”, rekao je Dru, labradorkin vlasnik i dodao da niko ne zna kako je Klio uspjela da pređe toliko kilometara i stigne do kuće u kojoj su nekada živjeli.

“To je pohod, za bilo koga”, rekao je Majkl.

Novi vlasnik kuće iz koje se labradorkina porodica iselila dodao je i da sada, kada znaju kome pas pripada, ako se ponovo pojavi, znaju i koga da zovu. Kažu i da možda nikad ništa neće saznati o njenom putovanju.

Iako je to misterija, moguća teorija je da je neko pronašao Klio, pregledao njen mikročip i donio je na staru adresu.

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending