Pratite nas

Poznati

Ovo su novi učesnici Arsenal fest-a

Published

on

Arsenal fest održava se krajem svakog juna u Kragujevcu, nekadašnjoj prijestolnici Srbije, gradu najpoznatijem po autentičnoj automobilskoj industriji.

Za samo nekoliko godina, festival se nametnuo kao jedan od najzanimljivijih, najrelevantnijih i najperspektivnijih ljetnjih festivala na otvorenom u Srbiji, ex-YU prostoru i jugoistočnom dijelu Evrope.

14. izdanje ovog festivala, koje je ove godine pod sloganom “Isijavanje”, trajaće od 27. do 29. juna. Nastupi će biti tradicionalno održani na lokaciji Knežev Arsenal, Trg topolivaca u Kragujevcu, na tri scene: Main Stage, Garden Stage i Explosive Stage.

Bogati spisak regionalnih i svjetskih zvijezda će biti dio ovogodišnjeg Arsenal fest-a. Prvog festivalskog dana, između ostalih, nastupaju Keanu Reeves i njegov bend Dogstar, Asian Dub Foundation, Brkovi, Partibrejkers, Ničim izazvan, Keni nije mrtav, Jarboli, Svemirko, Forever Storm, Lufthansa,…

Sljedeće večeri, 28. juna, na binama će biti Bijelo dugme, Lil Pump, Nouvelle Vague, Coby, Kristijan Molnar, Mimi Mercedes, Mortal Kombat, Ritam nereda i mnogi drugi izvođači.

Posljednjeg festivalskog dana, za dobru energiju će biti zaduženi: Circa Waves, Palaye Royale, Goblini, Iva Lorens, E-Play, Letu štuke, Nik West, Sivert Høyem i Zdravko Čolić.

Tekst: Slavica Danilović (Naj portal)
Foto: E-PLAY (http://www.eplaymusic.com)

Poznati

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Published

on

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Poznati sarajevski izvođač Kemal Hasić donosi nam novu pjesmu pod nazivom “Sarajevo,” koja slavi ljepotu i energiju glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Vesela pjesma

Ova vesela pjesma, sa stihovima poput “Vodio me put života često s kraja na kraj svijeta, al’ je lažna ta ljepota, ne miriše sve što cvjeta“ prenosi radost i ponos prema rodnom gradu.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Dilvad Felić Dado, renomirani bosanskohercegovački autor iz Bihaća, poznat po svojim mnogobrojnim hitovima. Dado je kroz svoju Produkciju “Digital Studio Dado Music” u Bihaću još jednom pokazao svoj neosporni talent i umijeće stvaranja muzike koja osvaja srca publike.

Kemal Hasić, svojim neprikosnovenim glasom, savršeno je interpretirao ovu pjesmu, donoseći joj autentičnost. Hasić je jedan od rijetkih izvođača koji može ovako iskreno i emotivno prenijeti ljepotu i duh Sarajeva, čime će ova pjesma postati prava himna grada.

– Prilikom stvaranja pjesme “Sarajevo” inspiraciju sam crpio iz duboke ljubavi prema glavnom gradu. Kao pjesnik i kompozitor htio sam prenijeti ljepotu, energiju i jedinstveni duh Sarajeva kroz muziku i stihove. Ova pjesma je posveta svim ljudima koji nose Sarajevo u srcu. Ma, gdje god da se nalazili, kao i svim ljudima dobre volje širom svijeta.

Izuzetno mi je drago što je moj dragi prijatelj Kemal Hasić svojim glasom uspio donijeti ovu predivnu pjesmu na način koji je istinski osjetljiv i radostan. Hvala kolegama muzičarima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji. Saradnja sa mojim Kemom mi je uvijek pravo zadovoljstvo. Tako i na ovoj pjesmi. A naravno veliko hvala timu Hayat Production i svima koji su podržali ovaj projekat – istakao je Dilvad.

Emotivna priča

Hayat Production, poznata po svojoj dugogodišnjoj saradnji sa oba ova umjetnika, nije mogla da ne stane iza ovako sjajnog projekta.

Kadrovi spota, snimljeni u Sarajevu, dodatno su upotpunili emotivnu priču pjesme, prikazujući prelijepe dijelove grada, ulice i znamenitosti. Video je urađen u saradnji sa Anisom Mujanovićem, čime je vizuelni dojam podignut na još viši nivo.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending