Pratite nas

Poznati

Omaž ocu Šabanu: Ilda Šaulić najavila beogradski koncert 10. oktobra

Published

on

Ilda Šaulić je organizovala konferenciju za novinare, na kojoj je najavila beogradski koncert i predstavila spot za pjesmu “Hvala ti za ljubav”.

Jedinstvena emocija

Šaulićeva se vraća na veliku scenu koncertom 10. oktobra u mts Dvorani, na kome će obilježiti deceniju i po rada. Poslije spektakla održanog na Ljetnjoj pozornici Topčiderac, kojim je obilježila deset godina karijere, publika u Beogradu će ponovo imati priliku da čuje brojne hitove poznate pjevačice i kćerke pokojnog kralja narodne muzike, Šabana Šaulića.

Njene pjesme odišu jedinstvenom energijom i emocijom. Po njima je postala poznata i zahvaljujući kojima je
posljednjih godina postala jedna od najtraženijih pjevačica na ovim prostorima. Osim podrške publike, za svoj rad dobila je i brojna priznanja u regionu, a numere poput “Stani dušo da te ispratim”, “Volim te”, “Obećao si”, “Sad bih znala kako da te čuvam”, “Duh u mojoj sobi”, “Promaja”, potvrdile su je kao pravu muzičku nasljednicu svog oca Šabana Šaulića.

Ilda nije krila svoje uzbuđenje:

Omaž ocu

– Dugo sam pripremala sve i zaista se radujem što ću ponovo imati prilike da se družim sa publikom na beogradskom koncertu. Nakon toga, u planu su i drugi nastupi po zemlji i regionu.

Predstavnici medija su imali prilike da uživaju i u njenom novom spotu za numeru “Hvala ti za ljubav”, četvrti singl sa njenog dugo najavljivanog albuma “Tvoji tragovi, moji koraci”.

Album  predstavlja omaž njenom legendarnom ocu i donosi njegove najljepše pjesme, koje su ga proslavile, u novom ruhu.

Tekst: Slavica Danilović (Naj portal)
Foto: Ilda Šaulić

 

 

 

Poznati

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Published

on

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Poznati sarajevski izvođač Kemal Hasić donosi nam novu pjesmu pod nazivom “Sarajevo,” koja slavi ljepotu i energiju glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Vesela pjesma

Ova vesela pjesma, sa stihovima poput “Vodio me put života često s kraja na kraj svijeta, al’ je lažna ta ljepota, ne miriše sve što cvjeta“ prenosi radost i ponos prema rodnom gradu.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Dilvad Felić Dado, renomirani bosanskohercegovački autor iz Bihaća, poznat po svojim mnogobrojnim hitovima. Dado je kroz svoju Produkciju “Digital Studio Dado Music” u Bihaću još jednom pokazao svoj neosporni talent i umijeće stvaranja muzike koja osvaja srca publike.

Kemal Hasić, svojim neprikosnovenim glasom, savršeno je interpretirao ovu pjesmu, donoseći joj autentičnost. Hasić je jedan od rijetkih izvođača koji može ovako iskreno i emotivno prenijeti ljepotu i duh Sarajeva, čime će ova pjesma postati prava himna grada.

– Prilikom stvaranja pjesme “Sarajevo” inspiraciju sam crpio iz duboke ljubavi prema glavnom gradu. Kao pjesnik i kompozitor htio sam prenijeti ljepotu, energiju i jedinstveni duh Sarajeva kroz muziku i stihove. Ova pjesma je posveta svim ljudima koji nose Sarajevo u srcu. Ma, gdje god da se nalazili, kao i svim ljudima dobre volje širom svijeta.

Izuzetno mi je drago što je moj dragi prijatelj Kemal Hasić svojim glasom uspio donijeti ovu predivnu pjesmu na način koji je istinski osjetljiv i radostan. Hvala kolegama muzičarima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji. Saradnja sa mojim Kemom mi je uvijek pravo zadovoljstvo. Tako i na ovoj pjesmi. A naravno veliko hvala timu Hayat Production i svima koji su podržali ovaj projekat – istakao je Dilvad.

Emotivna priča

Hayat Production, poznata po svojoj dugogodišnjoj saradnji sa oba ova umjetnika, nije mogla da ne stane iza ovako sjajnog projekta.

Kadrovi spota, snimljeni u Sarajevu, dodatno su upotpunili emotivnu priču pjesme, prikazujući prelijepe dijelove grada, ulice i znamenitosti. Video je urađen u saradnji sa Anisom Mujanovićem, čime je vizuelni dojam podignut na još viši nivo.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending