Pratite nas

Poznati

Nezir Vilogorac ljubav prema Sarajevu pretočio u instrumentalu ‘Ornaments of Sarajevo’

Published

on

U muzičkom svijetu čulo se za ime Nezir Vilogorac. A kako i ne bi kada je ovaj sarajevski muzičar u kafanu ‘ušao’ sa svega 16 godina. ‘Čuvao je leđa’ brojnim estradnim imenima, muzicirao s njima, pratio ih širom Evrope, ali i svijeta.

Korak dalje

No, Nezir se nije zadovoljio samo tim. Odlučio je otići korak dalje. Dati svojoj karijeri umjetnički ‘štih’. Uz podršku i podstrek Vernesa Ljuštaku, Nezir je snimio sjajnu instrumentalu koja nosi naziv ‘Ornaments of Sarajevo’. Uspio je brojne teme objediniti, spojiti i na kraju dobiti ono što je on zamislio – muziku koja pogađa direktno u srce.

– Odavno mi se u glavi vrzmala ta ideja i, evo, konačno je došlo vrijeme da to i ostvarim. Sretan sam što je instrumentala odmah zaživjela. U prilog tome mi govori činjenica da su je brojne moje kolege podijelile na svojim društvenim mrežama.  U svemu ovome mi je velika podrška bio Ljuštaku, koji je ujedno radio i aranžman. Spot je, naravno, rađen u njegovoj audio – video produkciji LuMedia – kaže nam Nezir.

 

Ljubav prema rodnom Sarajevu morao je pretočiti u ono što on najbolje zna – u muziku.

– Inspiraciju naravno nalazimo kod Boga, a ovaj ‘proizvod’ je nadahnuće od njega – dodaje Nezir koji privatno sluša sve muzičke žanrove, pa u svojoj fonoteci ima sve od japanske, indijske muzike pa do džeza i bluza.

Godi svakom uhu

Onda i ne čudi što ‘Ornaments of Sarajevo’ ima melodiju koja godi svakom uhu i muzičkom ukusu.  Stoga s nestrpljenjem čekamo njegovu drugu instrumentalu koja će, kako smo čuli, sve baciti na koljena.

(Naj portal)

 

UŽIVAJTE:

Poznati

Lepa Brena zapalila Krk, hiljade ljudi pohrlile u Diamond uprkos toplotnom udaru

Published

on

Foto: Marin Ćuk/Premier Media Group

Lepa Brena je sinoć u klubu na Krku svojim energičnim nastupom opet pokazala zašto važi za neprikosnovenu balkansku muzičku megazvijezdu.

Ni najtopliji dan u godini kad su gorili i nebo i zemlja, ni opšti saobraćajni kolaps zbog njenog koncerta nisu spriječili hiljade fanova da strpljivo čekaju u redu i sinoć dođu na jedan od najiščekivanijih ljetnih koncerata na Jadranu.

Muzička diva odužila im se nesvakidašnjim koncertom. Više od dva sata u luksuznom klubu „Diamondu“ je vladao “brenotres” od Breninog ritma koja se ni minute nije zaustavljala. Pjevala je uglas s vjernom publikom, plesala i svako malo bila prekidana ovacijama.

Pjevačica se čak usred koncerta i spuštala među ljude kako bi se izgrlila s fanovima, dirnuta njihovim euforičnim reakcijama. Sve je gorilo. Atmosfera na priloženim slikama može tek nagovijestiti kakva je to bila opšta ludnica.

– Kakva čarobna noć, kakvi divni ljudi, kakva nezaboravna atmosfera… Nema veće nagrade za nas pjevače nego kad od publike dobiješ ovakav fantastičan doček – istakla je muzička diva ispraćena pljeskom od publike koja će je nesumnjivo isto tako energično pratiti i na velikim spektaklima koje u decembru priprema četiri dana zaredom u zagrebačkoj Areni.

Nakon Breninog koncerta, više nema sumnje, Malinska na otoku Krku ovog je ljeta postala prijestonica najluđe zabave na Jadranu. Luksuzni klub “Diamond” iz sedmice u sedmicu obara rekorde raskošnim programima.

Večeras već dolazi Senidah, a potom u narednim danima Tea Tairović, Nikola Rokvić, Saša Matić, Severina, Milica Pavlović, Dj Robert Sanchez, Dj David Morales, Dragana Mirković, Grše, “Prljavo Kazalište”… Lista koncerata nadopunjuje se iz dana u dan.

Zbog ogromnog interesa organizatori apeliraju na publiku da ulaznice kupuju na platformi entrio.hr, a VIP stolove, nakon što kupe ulaznice, mogu rezervirati na društvenim mrežama kluba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending