Pratite nas

Poznati

Nevjerovatna ljubavna priča Sofije Loren i Karla Pontija: DVA PUTA SU SE VJENČAVALI

Published

on

Sofija Loren, ljepotica čije je ime sinonim za eleganciju, stil, ljepotu i ženstvenost dobila je svoju kočiju i u njoj 22 godine starijeg princa – Karla Pontija. Gazi kroz devetu deceniju života, ali kao da ne stari…Često priča o čovjeku svoga života Karlu, koji je napustio prije 13 godina.

Karlo je prvi put ugledao svoju buduću mladu 1950. godine dok je bila sudija italijanskog takmičenja pod nazivom “Miss Eleganza”. Iako je on tada bio oženjen i i mao 37 godina, a ona samo 15, ipak je to bila ljubav na prvi pogled.

Ovom filmskom producentu koji je potpisao filmove kao što su “Doktor Živago” pipisuje se početak Sofijine karijere. Naime, zahvaljujući njemu ona je počela da uči engleski jezik i da se bavi glumom. Takođe, uredio je da promijeni ime u Sofija Šikalone i obezbijedio joj seriju filmskih uloga.

Prvo vjenčanje
Sedam godina kasnije, 17. septembra 1957. godine par je ozvaničio svoju ljubav. Već razdvojen od svoje prve žene Đulijane, sa kojom je imao sina, poznati filmski producent je podnio zahtev za razvod braka u Meksiku i ubrzo potom oženio Sofiju. Mladenci su napravili slavlje kod kuće.

Narednog mjeseca je katolička crkva optužila Karla za bigamiju i ispostavilo se da mu brak sa Sofijom neće biti priznat. Tek poslije godina povlačenja po sudovima, optužnica je povučena. Par nije ima drugog izbora nego da anulira brak, što su i uradili 1962. godine. U osvrtu na njihov prvi pokušaj braka, Sofija je jednom rekla

“Prijetili su mi eksksomunikacijom, paklom, a zašto? Zaljubila sam se u čoveka čiji je brak odavno prije toga bio okončan. Željela sam da mu budem žena i da imam njegovu djecu. Uradili smo sve što je bilo u našoj moći kako bismo bili i zvanično priznati par, međutim javnost nas je nazivala grešnicima i bludnicima. Umjesto da smo sretni, provodili smo medeni mjesec, sjećam se da sam plakala satima.”

Drugo vjenčanje
Nakon što su konačno postigli dogovor sa Đulijanom, razočarani Italijom, par se odselio u Francusku i dobio njihovo državljanstvo, što je dozvolilo Karlu da pravno traži razvod i da se ponovo oženi. Iste godine, 9. aprila – prelijepa Sofija i njen višegodišnji odabranik su se konačno vjenčali u pariškoj opštini.

Period poslije
Uprkos ogromnoj razlici u godinama (22 godine), njihova ljubav odoljela je zubu vremena. Par je dobio dvoje djece, sinove Karla Džuniora i Eduarda. U braki su ostali više od 50 godin, sve do Pontijeve smrti, 10 januara 2007. godine.

Dvije godine poslije smrti supruga, kada su je pitali da li planira da se ponovo uda, odgovorila je:
“Ne, nikada više, bilo bi nemoguće voljeti bilo koga drugog!

Poznati

Albino: TEODORA JE SJAJNA, S NJOM STVARI IDU BRZO

Published

on

Teodora, Mahrina i Albino

Mladi i poznati bosanski muzičar Albino je pružio podršku svojoj kolegici Teodori Džehverović na promociji njenog novog albuma.

Albino je imao ve riječi hvale za svoju kolegicu:

– Veoma sam zadovoljan albumom. Sve pjesme odlično zvuče kao cjelina i sviđa mi se njihov redosljed, kako teku jedna za drugom.

Po Albinovim riječima, Teodora je sjajna za saradnju, pa je on snimio još jedan duet sa njom, koji je ona i uvrstila na svoj novi album „Žena bez adrese“. U pitanju je numera pod nazivom „Beograde“.

Uporedio je i rad sa Teodorinom kolegicom Teya Dorom, koja je također bila na promociji Teodorinog novog albuma.

– Njih dvije su potpuno različite ličnosti, pa zahtijevaju drugačiji pristup. Teya Dora je također autor, pa proces stvaranja muzike duže traje, a s Teodorom stvari idu brže – istakao je umjetnik.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending