Pratite nas

Poznati

Nevjerovatna ljepota i harizma: ROMI ŠNAJDER – ŠIK DAMA SA FRANCUSKE RIVIJERE!

Published

on

Glumica Romi Šnajder rođena je u Beču, uz roditelje njemačkog, odnosno austrijskog porijekla. Međutim, ona je oduvijek težila francuskoj estetici, pa je jednom prilikom izjavila:

„Želim u potpunosti da preuzmem francuski stil življenja, voljenja i oblačenja”.

Stoga, ne čudi to što je napustila rodni grad, i odlučila da okuša sreću u zemlji svojih snova. Tamo je svoje prve glumačke korake napravila u saradnji sa istaknutim francuskim rediteljem po imenu Klod Sote. Rad na ostvarenju Les Choses de la vie iz 1970. godine otvorio je vrata Romi u svioet evropske kinematografije i slave.

Kada je u pitanju njen stil odijevanja, on je, nimalo neočekivano, odisao jednostavnošću, kako na velikim ekranima, tako i u privatnom životu. Na setu filma La Piscine (1970), zabilježeni su kadrovi koji potvrđuju tezu da je bila šik dama sa francuske rivijere.

Voljela je komplete od tvida i bisere u duhu Koko Šanel, sa kojom se družila, kao i čuvenu torbicu 2.55 i odijela šivena po mjeri sa potpisom čuvene kreatorke. Sa druge strane, tokom ljeta, voljela je da nosi kupaće kostime, slamene šešire i dezenirane haljine. Ljubitelji njenog rada zapazili su da je na snimanju filma Max et les Ferrailleurs (1971) nosila komade modne kuće Iv Sen Loren.

Poznati

Albino: TEODORA JE SJAJNA, S NJOM STVARI IDU BRZO

Published

on

Teodora, Mahrina i Albino

Mladi i poznati bosanski muzičar Albino je pružio podršku svojoj kolegici Teodori Džehverović na promociji njenog novog albuma.

Albino je imao ve riječi hvale za svoju kolegicu:

– Veoma sam zadovoljan albumom. Sve pjesme odlično zvuče kao cjelina i sviđa mi se njihov redosljed, kako teku jedna za drugom.

Po Albinovim riječima, Teodora je sjajna za saradnju, pa je on snimio još jedan duet sa njom, koji je ona i uvrstila na svoj novi album „Žena bez adrese“. U pitanju je numera pod nazivom „Beograde“.

Uporedio je i rad sa Teodorinom kolegicom Teya Dorom, koja je također bila na promociji Teodorinog novog albuma.

– Njih dvije su potpuno različite ličnosti, pa zahtijevaju drugačiji pristup. Teya Dora je također autor, pa proces stvaranja muzike duže traje, a s Teodorom stvari idu brže – istakao je umjetnik.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending