Pratite nas

Parapsihologija

Neka teče lako: ZAŠTO SE PROSIPA BOKAL VODE ZA NEKIM KO IZLAZI IZ KUĆE

Published

on

Neka teče lako, kao voda: ZAŠTO SE PROSIPA BOKAL VODE ZA NEKIM KO IZLAZI IZ KUĆE

Prosipanje vode ili prolivanje vode je narodni običaj!

Prema vjerovanju, to donosi sreću onima koji idu na put ili da obave neki važan posao.

Obično to rade naši bližnji, koji su stariji. Pa tako, nemojte da se iznenadite, ako krenete na ispit ili na razgovor za posao, a vaša nana ili mama za vama prosipaju bokal vode. Takođe, nekada se ovaj običaj obavezno primjenjivao, kada su muškarci odlazili u vojsku.

Etnilozi smatraju da prolivena, odnosno tekuća voda simbolizuje pokretnost. Potom lakoću pokreta, da ne zastaje i ne zapinje, te da se prosipanje vode čini da bi nekome posao kojim je pošao išao glatko. Baš kao prosuta voda.

Pri samom činu prosipanja vode pri izslasku iz kuće, u nekim krajevima se kaže: „Neka ide čisto i bistro kao voda“.

(Naj portal)

Parapsihologija

Baba Vanga je dala dosta strašno predviđanje za 2025. godinu

Published

on

Ukoliko svjetska situacija već nije dovoljno zastrašujuća, legendarna mističarka Baba Vanga mogla bi dodatno potaknuti strah.

Slijepa Bugarka

Ova slijepa bugarska proročica, čije je pravo ime Vangeliya Pandeva Gushterova, pripisuje se predviđanju nekih od najvećih događaja u povijesti. Uključujući černobilsku katastrofu, napade 11. septembra, pandemiju COVID-19 i smrt princeze Diane.

Iako je preminula prije gotovo 30 godina, mnogi i dalje s velikom predanošću prate njena proročanstva. Njeni vjerni sljedbenici tvrde da su se mnoga njena predviđanja ostvarila dugo nakon njezine smrti. A još ih je mnogo za ispuniti – pod uvjetom da Zemlja preživi dovoljno dugo da ih svjedoči.

Prema Baba Vangi, konačni pad čovječanstva i početak naše propasti započet će 2025. godine. Iako se sam kraj svijeta neće dogoditi iduće godine, taj će datum označiti početak događaja koji će kulminirati našom propasti. Drugim riječima, 2025. godina bit će početak kraja.

Što je sve prorekla

Mediji su objavili vremensku crtu navodno postavljenu od strane ove ikonične mističarke:

2025 – Rat u Europi: Neodređeni sukob u Europi, koji će desetkovati populaciju kontinenta, bit će događaj koji će započeti pad čovječanstva.

2028 – Istraživanje Venere: U očajničkoj potrazi za novim energetskim izvorima, poslat ćemo misiju na Veneru, planet koji je poznat po svojim nepodnošljivim uvjetima.

2033 – Otapanje ledenih: kapa Baba Vanga je predvidjela da će razorni učinci klimatskih promjena dovesti do otapanja polarnih ledenih kapa, uzrokujući drastičan porast globalne razine mora.

 

2076 – Povratak komunizma: Svijet će doživjeti povratak komunizma, ne samo u bivše sovjetske države, već će se proširiti na cijeli svijet.

2130 – Kontakt s vanzemaljcima: Čovječanstvo će navodno uspostaviti kontakt s vanzemaljcima za nešto više od jednog stoljeća.

Kraj svega

2170 – Globalna suša: Klimatske promjene će nastaviti razarati planet, a u ovom će trenutku svijet zahvatiti suša.

3005 – Rat na Marsu: Bez obzira hoće li ga započeti vanzemaljci ili ljudi koji su kolonizirali Crveni planet, rat će izbiti između Zemlje i civilizacije na Marsu.

3797 – Kraj svijeta (otprilike): Zemlja više neće biti sposobna podržavati život, što će natjerati ljude da napuste našu voljenu planetu i nasele se u druge, neodređene dijelove svemira.

5079 – Kraj svega: Ovo je navodno godina konačnog kraja. Što će točno podrazumijevati, ostaje nepoznato. Svijet već više od hiljadu godina neće biti nastanjiv, pa se pretpostavlja da će to označiti kraj svemira ili samo kraj borbe ljudske rase.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending