Pratite nas

Parapsihologija

12 zakona karme koje svako treba da zna: KAKO SI SIJAO, TAKO ĆEŠ I ŽNJETI!

Published

on

12 zakona karme koje svako treba da zna: KAKO SI SIJAO, TAKO ĆEŠ I ŽNJETI!

Za svaku akciju postoji jednaka, ali suprotna reakcija. Za početak je važno da shvatite šta je zapravo karma. Najjednostavnije objašnjeno karma je jednako akcija. O karmi se može misliti kao o duhovnom ekvivalentu Njutnovog zakona kretanja.

Suprotna reakcija

“Za svaku akciju postoji jednaka, ali suprotna reakcija.” Kada pokažemo negativnu silu u mislima, riječima ili djelu, ta negativna energija će nam se vratiti. Kako piše piše beinghappybuddha.com postoji 12 zakona karme koje svako treba da zna!

1. Veliki zakon ili zakon uzroka i posljedice
Kako si sijao, tako ćeš i žnjeti. Da biste dobili sreću, mir, ljubav i prijateljstvo, neko mora BITI sretan, miran, pun ljubavi i pravi prijatelj. Šta god neko iznese u Univerzum, vratiće mu se.

2. Zakon stvaranja
Život zahtijeva naše učešće da bi se desilo. To se ne dešava samo od sebe. Mi smo jedno sa Univerzumom, i iznutra i spolja. Šta god da nas okružuje daje nam tragove za naše unutrašnje stanje. Okružite se onim što želite da imate u svom životu i budite svoji.

3. Zakon poniznosti
Čovjek mora da prihvati nešto da bi to promijenio. Ako se vidi samo neprijatelj ili negativna karakterna osobina, onda oni nisu i ne mogu biti fokusirani na viši nivo postojanja.

Zakon rasta

4. Zakon rasta
Gdje god da odeš, tu si. Mi smo ti koji moramo da se mijenjamo, a ne ljudi, mjesta ili stvari oko nas ako želimo da duhovno rastemo. Sve što nam je dato smo mi sami. To je jedina stvar nad kojom imamo kontrolu. Kada promijenimo ko smo i šta smo u našim srcima, naši životi slijede i mijenjaju se.

5. Zakon odgovornosti
Ako nešto nije u redu u nečijem životu, nešto nije u redu u njima. Mi ogledamo ono što nas okružuje, a ono što nas okružuje ogleda nas; ovo je univerzalna istina. Čovjek mora da preuzme odgovornost za ono što je u njegovom životu.

6. Zakon veze
Najmanja ili naizgled najmanje važna stvar mora da se uradi jer je sve u Univerzumu povezano. Svaki korak vodi do slijedećeg, i tako dalje i tako dalje. Neko mora da obavi početni posao da bi se posao obavio. Ni prvi ni posjednji korak nisu od većeg značaja. Oba su potrebna za izvršenje zadatka. Prošlost, sadašnjost i budućnost su povezani.

7. Zakon fokusa
Ne može se misliti na dvije stvari u isto vrijeme. Ako je naš fokus na duhovnim vrijednostima, nije moguće da imamo niže misli poput pohlepe ili bijesa.

Brine o budućnosti

8. Zakon davanja i gostoprimstva
Ako neko vjeruje da je nešto istina, onda će nekada u svom životu biti pozvan da pokažu tu istinu. Evo gdje se ono za šta tvrde da su naučili stavlja u PRAKSU.

9. Zakon ovdje i sada
Ne može se biti ovdje i sada ako gleda unazad da ispita šta je bilo ili unaprijed da brine o budućnosti. Stare misli, stari obrasci ponašanja i stari snovi sprječavaju nas da imamo nove.

10. Zakon promjene
Istorija se ponavlja dok ne naučimo lekcije koje su nam potrebne da promijenimo svoj put.

11. Zakon strpljenja i nagrade
Sve nagrade zahtijevaju početni trud. Nagrade trajne vrijednosti zahtijevaju strpljiv i uporan trud. Istinska radost proizilazi iz činjenja onoga što bi trebalo da radi i saznanja da će nagrada doći u svoje vrijeme.

Rezultat energije

12. Zakon značaja i inspiracije
Čovjek se vraća ono što on sam u nešto stavi. Prava vrijednost nečega je direktan rezultat energije i namjere koja se u to stavlja. Svaki lični doprinos je i doprinos cjelini. Manji doprinosi nemaju uticaja na cjelinu, niti rade na tome da je umanje. Doprinosi pune ljubavi oživljavaju i inspirišu cjelinu.

Karma je stil života koji promoviše pozitivno razmišljanje i akcije. Ona nije zamišljena da bude kazna. Prisutna je radi obrazovanja. Kako drugačije neko da nauči kako da bude dobar čovjek ako ga nikada ne nauče da je štetno djelovanje pogrešno. Čovjek pati samo ako je stvorio uslove za patnju. (Naj portal)

Parapsihologija

Baba Vanga je dala dosta strašno predviđanje za 2025. godinu

Published

on

Ukoliko svjetska situacija već nije dovoljno zastrašujuća, legendarna mističarka Baba Vanga mogla bi dodatno potaknuti strah.

Slijepa Bugarka

Ova slijepa bugarska proročica, čije je pravo ime Vangeliya Pandeva Gushterova, pripisuje se predviđanju nekih od najvećih događaja u povijesti. Uključujući černobilsku katastrofu, napade 11. septembra, pandemiju COVID-19 i smrt princeze Diane.

Iako je preminula prije gotovo 30 godina, mnogi i dalje s velikom predanošću prate njena proročanstva. Njeni vjerni sljedbenici tvrde da su se mnoga njena predviđanja ostvarila dugo nakon njezine smrti. A još ih je mnogo za ispuniti – pod uvjetom da Zemlja preživi dovoljno dugo da ih svjedoči.

Prema Baba Vangi, konačni pad čovječanstva i početak naše propasti započet će 2025. godine. Iako se sam kraj svijeta neće dogoditi iduće godine, taj će datum označiti početak događaja koji će kulminirati našom propasti. Drugim riječima, 2025. godina bit će početak kraja.

Što je sve prorekla

Mediji su objavili vremensku crtu navodno postavljenu od strane ove ikonične mističarke:

2025 – Rat u Europi: Neodređeni sukob u Europi, koji će desetkovati populaciju kontinenta, bit će događaj koji će započeti pad čovječanstva.

2028 – Istraživanje Venere: U očajničkoj potrazi za novim energetskim izvorima, poslat ćemo misiju na Veneru, planet koji je poznat po svojim nepodnošljivim uvjetima.

2033 – Otapanje ledenih: kapa Baba Vanga je predvidjela da će razorni učinci klimatskih promjena dovesti do otapanja polarnih ledenih kapa, uzrokujući drastičan porast globalne razine mora.

 

2076 – Povratak komunizma: Svijet će doživjeti povratak komunizma, ne samo u bivše sovjetske države, već će se proširiti na cijeli svijet.

2130 – Kontakt s vanzemaljcima: Čovječanstvo će navodno uspostaviti kontakt s vanzemaljcima za nešto više od jednog stoljeća.

Kraj svega

2170 – Globalna suša: Klimatske promjene će nastaviti razarati planet, a u ovom će trenutku svijet zahvatiti suša.

3005 – Rat na Marsu: Bez obzira hoće li ga započeti vanzemaljci ili ljudi koji su kolonizirali Crveni planet, rat će izbiti između Zemlje i civilizacije na Marsu.

3797 – Kraj svijeta (otprilike): Zemlja više neće biti sposobna podržavati život, što će natjerati ljude da napuste našu voljenu planetu i nasele se u druge, neodređene dijelove svemira.

5079 – Kraj svega: Ovo je navodno godina konačnog kraja. Što će točno podrazumijevati, ostaje nepoznato. Svijet već više od hiljadu godina neće biti nastanjiv, pa se pretpostavlja da će to označiti kraj svemira ili samo kraj borbe ljudske rase.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending