Pratite nas

Poznati

Muzičko osvježenje: FERID AVDIĆ PROFESORSKI SA PROFESOROM KEBIĆEM

Published

on

Popularni Ferid Avdić tvrdi da je uvijek vrijeme za dobru pjesmu. Čak ni korona nije smetnja. On ovih dana priveo je kraju snimanje pjesme “Hej kafano” koju je za njega uradio profesor Muamer Kebić, cijenjeni professor na Muzičkoj akademiji u Salzburgu.

“Pjesmu smo već predstavili radio i TV urednicima u BiH i svi su dali same komplimente. I meni je drago da je ovo početak koji puno obećava. Uskoro će biti objavljen CD s ovom i novim pjesmama, koje ćemo u okviru ovog projekta snimiti moje kolege i ja, vjerujem, na radost publike koja je željna dobre pjesme – kaže Avdić.

Iako mu je profesionalna preokupacija vezana za svjetsku klasičnu muziku,profeoru Kebiću je velika ljubav sevdalinka, kao jedna od najvrednijih i najljepših tradicionalnih muzičkih tvorevina na svijetu. On je nedavno promovisao notnu svesku sa zapisima najljepših sevdalinki za soliste na harmonici.

Nakon Ferida u studio sa profesorom Kebićem u studio će ući Hasiba Agić, Ibro Selmanović, Hamid Ragipović Besko… Oni će snimati nezaboravne sevdah pjesme koje su pjevali Zaim Imamović, Safet Isović, Nedeljko Bilkić, Silvana Armenulić, Beba Selimović…

Poznati

Albino: TEODORA JE SJAJNA, S NJOM STVARI IDU BRZO

Published

on

Teodora, Mahrina i Albino

Mladi i poznati bosanski muzičar Albino je pružio podršku svojoj kolegici Teodori Džehverović na promociji njenog novog albuma.

Albino je imao ve riječi hvale za svoju kolegicu:

– Veoma sam zadovoljan albumom. Sve pjesme odlično zvuče kao cjelina i sviđa mi se njihov redosljed, kako teku jedna za drugom.

Po Albinovim riječima, Teodora je sjajna za saradnju, pa je on snimio još jedan duet sa njom, koji je ona i uvrstila na svoj novi album „Žena bez adrese“. U pitanju je numera pod nazivom „Beograde“.

Uporedio je i rad sa Teodorinom kolegicom Teya Dorom, koja je također bila na promociji Teodorinog novog albuma.

– Njih dvije su potpuno različite ličnosti, pa zahtijevaju drugačiji pristup. Teya Dora je također autor, pa proces stvaranja muzike duže traje, a s Teodorom stvari idu brže – istakao je umjetnik.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending