Pratite nas

Poznati

Muzička razglednica iz Bijeljine: VANJA I NEMANJA – DUO IZ SNOVA, KAKAV BALKANSKI PROSTORI DUGO NISU SRELI

Published

on

U Bijeljini djeluje muzički duo koji oduševljava muzičke stručnjake, publiku, estradu uopšte. Za njih kažu da su najprijatnije osvježenje na balkanskoj muzičkoj pozornici. Riječ je o Vanji Čordašević, vokalnoj solistici i Nemanji Gavriću, gitaristi.

Ovaj zanimljiv zanimljiv spoj je na ideju da nastupa zajedno došao sasvim slučajno – preko zajedničkih prijatelja. Spojili su
Nemanjino muzičko iskustvo i Vanjin osjećaj za žurke.

„U početku smo dodavali moj repertoar, tako da smo to uklopili, ali, za većinu repertoara, zadužena je Vanja. Ja joj skidam kapu, jer je stvarno odabrala brutalno dobre pjesme koje nisu toliko aktuelne na svirkama ovakvog tipa. Ljudi kada dođu na našu svirku prvi put, generalno su pod utiscima što sviramo pjesme koje nisu čuli godinama, a za to sve pohvale Vanji za nalazak takvih pjesama“, rekao je Gavrić za Dešavanja u Bijeljini.

Čordaševićeva ističe da je išla na svirke dosta muzičara iz Bijeljine i okoline i da je slušala šta sviraju i na koji način rade, tako da je sve to negdje uklopila sa onim što ona voli da sluša.

„Na repertoaru imamo i starijih pjesama i narodnu i novokomponovanu muziku koja se sad sluša, ali gledamo da što manje biramo pjesme koje su sad moderne. Neke novije pjesme koje su najpopularnije uzmemo u obzir da ih sviramo, ali ne mnogo. Koliko god da publika to sluša kad DJ-evi puštaju ili bilo gdje drugo na žurkama, ipak više vole da čuju starije pjesme i kvalitetne izvođače, kao i narodnu muziku“, objasnila je Vanja.

Poslušajte njihov intervju za portal “Dešavanja u Bijeljini”

Poznati

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Published

on

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Mnogi su savjetovali Šejli Zonić da se ne prijavljuje u takmičenje “Zvezde Granda”, kao i da se ne pojavljuje u Grand produkciji.

Danas, kao četvrtifinalista 17. sezone i prvi favorit za pobjedu, ima dovoljno dokaza da im pošalje pozdrav.

– Neće prepoznati tvoje vokalne sposobnosti i tvoj kvalitet, ponižavaće te komentarima. Tamo se neće prepoznati da si akademski obrazovan muzičar, niti da si nastupala po cijelom svijetu, tebi ne treba Grand… I šta sve ne – prisjetila se Šejla nekih komentara.

A šta se zapravo desilo?

– Da nisam otišla na Grand i dalje bi za mene znao samo mali broj ljudi. To dokazuje činjenica da sam, nakon odlaska iz Divanhane, za četiri mjeseca, uključujući i čitavo ljeto, imala NULA upita za nastupe. Samo vas molim da me više ne pitate zašto sam se prijavila za Grand jer sada imam upita za nastupe toliko da fizički ne mogu stići najmanje 50 odsto i napokon imam priliku da gradim karijeru – zapušila je Šejla usta kritičarima i objavila snimak na kom vidimo da Snežana Đurišić komentariše kako je Šejla za nju već pobjednica.

– Hvala svima na podršci i šaljem samo ljubav! VOLIM VAS – napisala je Šejla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending