Pratite nas

Sudbine

Muke visočkog pčelara Osmana Hašimovića: NISU GA ZAJMILE PČELE, NEGO GA ISTJERALA ŽENA IZ KUĆE

Published

on

Priča je za crnu hroniku! Objavljujemo samo jednu stranu, Osmanovu priču, u kojeg su pucala braća njegove supruge Zijade. Njen brat uperio pištolj i u Zijadinog sina, kojeg je rodila sa Osmanom

Dugo se pričalo da poznati vuisočki pčelar Osman Hašimović, vlasnik prve api komore u BiH ima porodičnih problema, da ne živi u sretnoj bračnoj zajednici. Od 15. juna ove godine Osman je sve ozvaničio. Istjeran je iz kuće, živi u šupi sa sinom. Preko FB-a među svojim prijateljima, posebno pčelarima traži pomoć.

Osman je objavio da ga je njegova supruga Zijada Hašimović istjerala iz kuće i to uz pomoć svoje braće. Navodno, i pištolji su radili. On je na FB profilu objavio slijedeće (post prenosimo bez redakcijske intervencije)

„AKO STE MISLILI DA SVAKA MAJKA NAJVOLI SVOJU DJECU GADNO SE VARATE.
IMA JEDNA MAJKA ZIJADA HAŠIMOVIČ VOLI SVOJU BRAČU NEGO SVOJU DJECU
NAIME, BRAT JOJ AVDO TRGO PUCO U SINA SA POLA METRA U GLAVU I ONA OPRAVDAVA BRATA ZNAČI VOLI BRAČU NEGO DJECU
HAJDE ŠTO JE SVOG ČOVJEKA ISTJERALA IZ KUČE NEGO JE I SINA OTJERALA U PODSTANARE DA NEBI NERVIRAO NJENU BRAČU SVOJIM PRISUSTVOM NA SVOM IMANJU. TAKO JE KAD NAPRAVITE KUČU NA ŽENOVINI“

U slijedećem postu je objavio:

„Zijada Hašimovič. Zajedno sa svojom bračom:Jakub,Avdo i Mirzo Trge istjerala muža Osmana i sina Harisa sa dvoje djece iz vlastite kuče koja je napravljena na njenoj čačevini. Brat joj puco sa pola metra u glavu njenom sinu.Sin je kriv po njenom što je ostao živ. Nasramotu toj familiji. Sin je u postanarima, a ja bivši muž živim 2×2 bez vode ibanje. Ako neko može da pomogne. Hvala!

Nezvanično, Osman se „udao“ za svoju suprugu Zijadu. Naime, kao momak je došao na njeno porodilčno imanje. Tu su sagradili porodičnu kuću, oformili pčelinjak, izgradili prvu api komoru, počeli uzgajati guske, voće, povrće. Izrodili su i djecu, dobili unučadi.

Osman tvrdi da ga je godinama supruga potkradala, te da je novac davala svome bratu Mirzetu Trgi.na društvenim mrežama je objavio slijedeće:

„SVEJEDNO ŠTO JE BIVŠA SUPRUGA KRALA OD MENE PARE I DAVALA BRATU MIRZET TRGO ,BEZ .MOG ZNANJA A ON ODLAZIO U KOCKARNICE, IPAK SAM KUČU ZAVRŠIO ALI SMO JA I MOJ SIN SA DVOJE NJEGOVE DJECE NAŠLI SE NA ULICI KAO BESKUČNICI“.

Osman je apelirao na kolege da mu pomognu. Kako saznaje “Naj portal” pojedini pčelari već su pokrenuli akciju prikupljanja novčane pomoći. Drugi pak, kažu, da ti nisu čista piosla, te da ni on nije u svemu najčistiji. Prije dvije godine, navodno, dobio je batine u Visokom. Nikada nije objavljeno od koga i zašto.

Nema ni zvaničnih potvrda da je kuća koju je sagradiio sa suprugom pod hipotekom, da je prokockao brfat njegove supruge Mirzet Trgo. Dosta je nejasnoća u ovoj porodičnoj crnoj hronici iz Visokog.

Astrologija

Muris Logo iz Sarajeva: Sada sam član „Kluba pobjednika šećeraša“ uz pomoć Konjičkog sirupa

Published

on

Muris Logo

Muris Logo iz Sarajeva: Sada sam član „Kluba pobjednika šećeraša“ uz pomoć Konjičkog sirupa

Ljekoviti preparati Mirsada Krnjića, travara iz Konjica, još jednom su opravdali epitet prirodnog inzulina.

Ovaj put na primjeru Sarajlije Murisa Loge, koji je nakon 80 dana konzumiranja Krnjićevog sirupa za regulisanje šećera u krvi, ostvario rezultate o kojima je mogao samo sanjati.

Svoje iskustvo

Nazvali smo ga baš kada se spremao da izađe iz kuće i kada smo pomislili da ćemo razgovor morati odgoditi za neki drugi put. Muris sa zadovoljstvom pristaje da u kratkim crtama podijeli svoje iskustvo i ispriča nam kako je Krnjićeva terapija njemu pomogla.

Kako kaže, Muis je postao član “Kluba šećeraša” prije osam godina. Nije imao nikoga u porodici sa šećernom bolesti, tako da isključuje genetiku kao okidač za dijabetes. No, vjeruje da su svakodnevni stresovi, nervoza, gubitak posla jer je firma ugašena, doprinjeli ubrzanom razvijanju ove bolesti. Sudbina je htjela da danas razmišlja o Klubu pobjednika šećerne bolesti uz pomoć Konjičkog sirupa!

Danas ovaj 52 – godišnjak, vozač jedne sarajevske firme, ima samo riječi hvale za Krnjičevu terapiju, koju kako kaže namjerava i dalje trošiti.

Onih klasičnih simptoma dijabetesa poput pojačane žeđi i umora, Muris se nije mogao riješiti gomilom tableta i inzulinom koje je koristio. Tek kada je saznao za uspjehe konjičkog čudotvorca Mirsada Krnjića i njegove prirodne preparate, polako mu se počela vraćati nada da će mi se šećer konačno stabilizovati.

Slične dijagnoze

– Primao sam 106 jedinica inzulina dnavno, a povrh toga i razne tablete, ali sam vidio da od njih nema ništa; te da ne osjećam skoro nikakvo poboljšanje. Čovjek to osjeti i na mene jednostavno nisu djelovale. U to vrijeme jutarnji šećer mi je iznosio 15, što je za nas šećeraše ogroman broj. Nisam se preciše nadao da ću pronaći bolje riješenje, ali tada sam od svoje svastike čuo da u Konjicu ima jedan čovjek koji je svojim prirodnim preparatim pomogao i izliječio mnoge ljude sa istim i sličnim dijagnozama.

– Ona je također koristila jednu od njegovih terapija i bila je jako zadovoljna jer se ubrzo riješila svojih tegoba. S obzirom da mi ništa prije nije pomoglo pristao sam da isprobam i njegovu terapiju. Vjerujte da sam se za kratko vrijeme, tačinije nakon potrošene prve terapije, uvjerio u njenu djelotvornost. Već nakon 40 dana terapije primjerio sam kako mi jutarnji šećer sa 15, pada na 7 jedinica, pa sutradan 6,5… sve dok nije došao u normalu i tu se zadržao. Čak sam i 20 jedinica inzulina skinuo, a osjećam i da mi je zdravlje generalno poboljšano!

Trenutno pije i drugu terapiju Krnjićevog sirupa, i redovno vrši mjerenja kako bi bio siguran da je šećer pod kontrolom.

Na naše pitanje šta su mu doktori rekli kada im je otkrio da pije prirodnu terapiju, Mueis nam je rekao ono što smo manje – više mogli i pretpostaviti.

Šećer u normali

– Znate već da su doktori malo nepovjerljivi, kad im se spomene bilo kakva alternativna medicina ili biljni preparati. Ja sam dosta vremena proveo čitajući o šečerašima i ljekovitom bilju. Tako saznam da inzulin u nekim slučajevima uopšte ne djeluje dobro na nas. Prije Krnjićevog sirupa, promijenio sam nekoliko vrsta inzulina. Levemir, NovoMix ali nije bilo pomaka. I evo od kada koristim Krnjićevu terapiju zaista sam prezadovoljan jer sam za kratko vrijeme vratio šećer u normalu. Tom čovjeku se samo mogu od srca zahvaliti što mi je pomogao. Doktorima više i ne idem, jer nema potrebe, već sam redovno mjerim i kontrolišem šećer kod kuće.

Čak su i prijatelji, koji u početku nisu imali previše povjerenja u ovu terapiju, promijenili mišljenje nakon što su na meni vidjeli poboljšanje. Sada je i oni preporučuju svojim članovima porodice, jer je sve to prirodno tako da ne može da škodi.

Fizička aktivnost

Terapija bi vjerovatno bila još djelotvornija uz fizičku aktivnost, te režim ishrane. Čovjek se treba što više kretati ali s obzirom da večinu vremena vozim, trenutno nemam previše vremena da se tome posvetim. Pazim i na ishranu. Ipak ja sam prezadovoljan postignutim rezultatima. A terapiju ću sigurno nastaviti piti jer osjećam da mi godi – zaključuje Muris Logo ,još jedan u nizu zadovoljnih klijenata Krnjićevog sirupa.

Kontakt telefon travara Mirsada Krnjića je 061 383 325. Pozivni za BiH je 00387. Brojna svjedočenja prezadovoljnih pacijenata i možete pronaći i na Facebok grupi: Biljem protiv šećerne bolesti  Više informacija možete dobiti i na FB grupi: BILJEM PROTIV ŠEĆERNE BOLESTI. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending