Pratite nas

Izdvojeno

VIŠE OD IGRE: Mladi fudbaleri Želje osvajanjem turnira odali počast preminulom treneru Saši Manigodiću

Published

on

Mladi fudbaleri Želje osvajanjem turnira odali počast preminulom treneru Saši Manigodiću

Na pomoćnom terenu stadiona Grbavica jučer je uspješno realiziran turnir “Saša Manigodić”.

Turnir koji je organiziran u pomen treneru omladinskog pogona FK Željezničar, koji je preminuo prošlog avgusta u 46. godini života.

Sašin odlazak posebno je pogodio njegove “pjetliće” i “cicibane” koji su upravo s njim započeli svoje prve fudbalske korake, zavoljeli Želju… I, godinu kasnije, sjetili su se svog prvog trenera, te mu se odužili na najbolji mogući način. Osvajanjem turnira!

Generacije 2013. i 2014. su pokazale svoje znanje, a kao najuspješniji pokazali su se igrači Omladinske škole Željezničara koji su zauzeli prva mjesta u obje generacije.

Generacija 2013.
1. mjesto FK Željezničar
2. mjesto FA Academica
3. mjesto OFK Mladost Ilidža
Generacija 2014.
1. mjesto FK Željezničar
2. mjesto OFK Mladost Ilidža
3. mjesto FK Olimp

U zadnjoj utakmici dana snage su odmjerili roditelji Željinih generacija 2013. i 2014. Rezultat je svakako pao u drugi plan… I samo takmičenje je preraslo u predivno druženje, s obzirom na to da se pozitivna, porodična atmosfera osjetila na svakom koraku.
Sportski duh je preovladavao i kod roditelja i kod djece. Majke su bodrile svoju djecu, ali i muževe koji su, očekivano, pokazali sjajne fudbalske vještine. Bilo je tu i bivših fudbalera, pa je rezultat stoga i prevagnuo u korist ekipe generacije 2013.
-Hvala svim učesnicima koji su danas bili tu sa nama da odamo počast našem Saletu – poručuju članovi organizacionog odbora koji su dobili sve čestitke za uspješnu realizaciju turnira, koji će, vjerujemo, prerasti u tradiciju.
Svjetlana Manigodić, sestra pokojnog Saleta, i fudbaler Želje Edin Cocalić dodijelili su medalje i pehar pobjedničkim ekipama.
Da je Željo više od kluba, pokazalo se i ovog puta… (Naj portal)

Izdvojeno

Alek Boldvin oslobođen optužbe za ubi*tvo iz nehata: Glumac se rasplakao i grlio suprugu

Published

on

Foto: AP

Alek Boldvin oslobođen optužbe za ubi*tvo iz nehata: Glumac se rasplakao i grlio suprugu

Optužba za ubistvo iz nehata protiv glumca Aleka Boldvina (Alec Baldwin) odbačena je.

Sutkinja iz Novog Meksika Meri Marlov (Mary Marlowe) kazala je da postupak ne može biti ponovo pokrenut.

Odbacila je slučaj zbog nedoličnog ponašanja policije i tužioca zbog prikrivanja dokaza odbrani.

Podsjećamo, Alek je 2021. godine na snimanju filma “Rust” upucao i usmrtio Halinu Hačins (Halyn Hutchins). Nije znao da su u pištolju pravi meci.

– Kasno otkrivanje dokaza tokom suđenja omelo je fundamentalnu pravičnost postupka – istaknula je, između ostalog, sutkinja Marlov.

Bldvin je nakon ove odluke pao u zagrljaj svoje supruge Hilarije i rasplakao se. Nakon toga se zahvalio svojim advokatima. Napustio je sud bez razgovora s predstavnicima medija.

On i drugi producenti se i dalje suočavaju s tužbama koje su podnijeli Halini roditelji i sestre.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending