Pratite nas

Poznati

Milan Pavlović u novom spotu benda “Šeherston” za pjesmu “Tri plemena”

Published

on

Milan Pavlović u novom spotu benda “Šeherston” za pjesmu “Tri plemena”

Bend „Šeherston“ objavio je novu pjesmu i spot „Tri plemena“ u kojem se pojavljuje i poznati bosanskohercegovački glumac Milan Pavlović.

– Ideja o saradnji je došla na jednom gostovanju u klubu u Zadru. Tada su se Milanu svidjele naše pjesme i atmosfera koju pravimo, pa je sam dao prijedlog da bude u jednom od naših spotova – kaže Dado Zimić, pjevač „Šeherstona“.

Tema teksta pjesme „Tri plemena“ je jedan svojevrsni vremeplov. Tekst je napisao Mustafa Aganagić, a muziku i aranžman potpisuje Samir Zavlan. Za spot je bio zadužen Anis Mujanović.

– Ovaj vremeplov je dobro poznat onim malo starijim, a mlađe generacije su slušale o tome. Melodija je vesela i ritmična. Ranije su ljudi bili opušteniji bez opterećenja teškim nacionalnim temama. Svi sretni, raspjevani, na planini, jezeru ili moru. Svuda mirišu roštilji, a čuje se harmonika ili gitara. Pjesma poziva na ponovna druženja, gdje ne moraš imati puno da bi bio nasmijan i zadovoljan, bitno je da su oko tebe dobronamjerni, pozitivni ljudi, kao što je naš bend „Šeherston“. Jedan dio spota je sniman na Baricama, drugi u pivnici HS, a treći u Zadru. Sponzor nam je bila „Sarajevska pivara“. To ti je kao poređenje nekad i sad. Sad je pivnica, a Barice su slika nekadašnjih izleta i druženja kojih više skoro da nema – kaže Vanja Radoja, violinista ovog sarajevskog benda.

Svakom novom pjesmom “Šeherston” na najbolji način predstavlja ton šeher Sarajeva.

O njihovom kvalitetu govori i činjenica da su u Sarajevu svirali na rođendanu svjetske zvijezde Stinga.

– Drago mi je da je moja harmonika dobacila do ovako velikih visina, kao i to da je lično Sting tražio nas od 15 ponuđenih bendova – kaže Samir Zavlan, lider “Šeherstona” koji se zahvaljuje na velikoj podršci “Hayat Productionu”.

 

Poznati

Da li je Baba Vanga pogodila za Trampa: BIVŠI PREDSJEDNIK AMERIKE ĆE OSTATI GLUH, IMA LI S OVIM VEZE POKUŠAJ ATENTATA

Published

on

Foto: Brendan McDermid/REUTERS
Da li je Baba Vanga pogodila za Trampa: BIVŠI PREDSJEDNIK AMERIKE ĆE OSTATI GLUH, IMA LI S OVIM VEZE POKUŠAJ ATENTATA
“Balkanski Nostradamus”, kako je baba Vangu prije nekoliko godina prozvao cijeli svijet, predvidjela je pojavu misteriozne bolesti, misleći na koronavirus u 2020. godini. Tada je, govoreći o užasnoj pošasti, naglasila da će se “moćni” predsjednik također razboljeti.

– Predsjednik, 45. po redu, razboljet će se i ostat će gluv. A otkriće mu se i tumor na mozgu – rekla je baba Vanga.

Na društvenim mrežama danas se, očekivano, ponovo priča o proročanstvu Babe Vange da će Tramp ostati gluh.

Razlog naravno jučerašnji pokušaj atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa tokom predizbornog skupu u Butleru, Pennsylvaniji. Tada je Tramp pogođen u uho, nakon čega se podigao obljiven krvlju koja je šikljala iz uha.

FBI je objavio ime napadača, kazavši da se radi o 20-godišnjem Thomas Matthew Crooksu.

– FBI je identificirao Thomasa Matthewa Crooksa, 20, iz Bethel Parka, Pennsylvania, kao subjekta umiješanog u pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Trampa (Donalda Trumpa) 13. jula u Butleru, Pennsylvania – navodi se u saopćenju saveznih istražitelja.

Što se baba Vange tiče, ona je predvidjela i zastrašujući cunami koji se na sreću (još) nije dogodio, a rekla je i da će biti navodno  atentat  na ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Iako odavno nije među živima, baba Vanga je predvidjela 11. septembar u SAD, cunamije u Japanu, kao i Bregzit.

(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending