Pratite nas

Poznati

Autor pjesme o Rami Isaku za ‘Naj portal’: Pitaju me da li je pjesmu platio iz budžeta, a ja sam vidio da je novac izvadio iz svog džepa

Published

on

Autor pjesme o Rami Isaku za ‘Naj portal’: Pitaju me da li je pjesmu platio iz budžeta, a ja sam vidio da je novac izvadio iz svog džepa

U posljednje vrijeme mnogo se piše, komentariše o pjesmi „Snaga naroda“, u kojoj je otpjevan bosanskohercegovački političar i Federalni ministar unutrašnjih poslova, kao i predsjednik i osnivač stranke “Snaga naroda“ Ramo Isak.

Pjesma je naišla na podijeljnja mišljenja naroda u BiH. Neki je kude, neki je hvale, neki kažu da je ovom pjesmom BiH dotakla samo političko dno. Ali, činjenica je da je pjesma zagolicala i uzbudila duhove u BiH, pa samim tim još više privukla pažnju na sebe i na Ramu Isaka.

Dežurni krivac

Autor kompletne pjesme od muzike, aranžmana i teksta je mladi i popularni sandžački pjevač i autor Hamza Škrijelj.

Tim povodom pozvali smo Hamzu, koji je bio raspoložen za priču i razgovor.

– Malo sam pospan, jer sam se upravo vratio iz Beograda, gdje sam radio na jednoj mojoj novoj pjesmi u saradnji sa IDJ. Ali ja i dalje ostajem vjeran saradnji sa Eldinom Huseinbegovićem.

– Da, ja sam „dežurni krivac“ za pomenutu pjesmu, pa i sa te strane nemam mira od medija. Ali, ja sa tobom godinama imam dobar i prijateljski odnos i vrlo rado ću ti reći sve što te zanima po pitanju te pjesme i saradnje sa Ramom Isakom. Još iz vremena i druženja sa rahmetli muftijom Muamerom Zukorlićem upoznao sam se sa Ramom i njegovom kompletnom porodicom.

– Dakle mi smo već dugi niz godina jako dobro privatno u kontaktu, a Ramo je svojevremeno objavljivao pjesmu „Lavovi pobjede“ koju sam radio za Usame Zukorlića sina rahmetli muftije i koja je bila veoma viralna po svim društvenim mrežama. Onda me je Ramo pozvao i rekao mi: „Hamza zar nije grehota da BiH nema pjesmu poput „Lavovi pobjede“, a Sandžak ima?“ Ja mu odgovorim da jeste i da bi trebalo i BiH da ima. Onda me on pitao koliko mi treba vremena da uradim i snimim pjesmu. Ja sam mu rekao koliko je novca, a on je odmah prihvatio.

Lavovi pobjede

Da li je pjesma odmah plaćena i, kako si dobio inspiraciju za istu?

– Da, jeste. Kada bi svi plaćali kao Ramo imao bih inspiraciju svakodnevno. Samo mi pokažeš dobru svotu novca i odmah palim turbine. To nije moj muzički pravac kojim se bavim, ali kada se dobro plati, onda dobiješ sve što poželiš. Usame Zukorlić je platio dobro, Ramo je platio dobro, pa su i jedan i drugi dobili sve što su željeli. „Lavovi pobjede“ su bili inicijalna kapsula za „Snagu naroda“.

Kakav je Ramo Isak privatno?

– Za njega mnogi kažu da kontraverzan lik, ali ja nemam mnogo prijatelja u životu kao što je Ramo Isak. Bio sam jedan cijeli dan u Zenici, bio sam dočekan kao da sam najveći političar. Kod njega u uredu svi su me dočekali postrojeni, salutirali su mi kada sam ulazio. Ramo je jedan veliki gospodin i sve što ti on kaže to i ispuni. Dočekan sam, ponavljam kao da sam Tito. Jako je veliki gospodin i veoma galantan. Da su svi političari u BiH kao Ramo Isak gdje bi toj istoj BiH bio kraj.

Ko pjeva pjesmu?

– Ja je pjevam, snimana je u Beogradu sa ekipom iz Beograda. Dakle „Snaga naroda“ je snimljena u Beogradu. Ali, sam zamoljen od te iste ekipe da u javnosti ne otkrivam njihova imena.

Iza tastature

Da li si imao negativnih komentara?

– Ne, nisam direktno, ali indirektno jesam od onih koji se kriju iza tastature. Nazivaju me izdajnikom, prevarantnom, ali sve to mene uopšte ne dotiče.

Da li sada sebe smatraš političkim kompozitorom?

– Ja sam umjetnik i kao svi umjetnici, pa tako i ja imam svoju cijenu. Svako ko plati dobro dobit će pjesmu, kao što su to učinili Zukorlić i Isak. Svako ko dobro plati, dobit će ništa manje dobru ili lošu pjesmu. Imam neke moralne i etičke principe ispod kojih ne idem. Od mene nikada neće dobiti pjesmu jedan Milorad Dodik, Boško Obradović ili neko ko je na bilo koji način proklamovan kao nacionalista.

Otplatio pola stana

Nikada pjesmu neće dobiti neko ko ne želi dobro Bošnjacima ,pa da i 300. 000 eura ponudi. Ja sam pjevao na centralnom iftaru za “Narod i pravdu”, dobar sam sa Benjaminom Karić, dobar sa SDA… Sa zadnje dvije pjesme su me stavili u taj politički koš, ali zašto odbit nešto što je lijepo. Zašto odbiti dobar novac. Sa te dvije pjesme otplatio sam pola stana. Ramo Isak me dosta podsjeća na rahmetli muftiju Zukorlića. Mnogi me pitaju da li je pjesmu platio iz budžeta ili iz svog džepa, ja kažem ja sam vidio da je novac izvadio iz svog džepa.

Bato Šišić (Naj portal)

 

Poznati

Lepa Brena zapalila Krk, hiljade ljudi pohrlile u Diamond uprkos toplotnom udaru

Published

on

Foto: Marin Ćuk/Premier Media Group

Lepa Brena je sinoć u klubu na Krku svojim energičnim nastupom opet pokazala zašto važi za neprikosnovenu balkansku muzičku megazvijezdu.

Ni najtopliji dan u godini kad su gorili i nebo i zemlja, ni opšti saobraćajni kolaps zbog njenog koncerta nisu spriječili hiljade fanova da strpljivo čekaju u redu i sinoć dođu na jedan od najiščekivanijih ljetnih koncerata na Jadranu.

Muzička diva odužila im se nesvakidašnjim koncertom. Više od dva sata u luksuznom klubu „Diamondu“ je vladao “brenotres” od Breninog ritma koja se ni minute nije zaustavljala. Pjevala je uglas s vjernom publikom, plesala i svako malo bila prekidana ovacijama.

Pjevačica se čak usred koncerta i spuštala među ljude kako bi se izgrlila s fanovima, dirnuta njihovim euforičnim reakcijama. Sve je gorilo. Atmosfera na priloženim slikama može tek nagovijestiti kakva je to bila opšta ludnica.

– Kakva čarobna noć, kakvi divni ljudi, kakva nezaboravna atmosfera… Nema veće nagrade za nas pjevače nego kad od publike dobiješ ovakav fantastičan doček – istakla je muzička diva ispraćena pljeskom od publike koja će je nesumnjivo isto tako energično pratiti i na velikim spektaklima koje u decembru priprema četiri dana zaredom u zagrebačkoj Areni.

Nakon Breninog koncerta, više nema sumnje, Malinska na otoku Krku ovog je ljeta postala prijestonica najluđe zabave na Jadranu. Luksuzni klub “Diamond” iz sedmice u sedmicu obara rekorde raskošnim programima.

Večeras već dolazi Senidah, a potom u narednim danima Tea Tairović, Nikola Rokvić, Saša Matić, Severina, Milica Pavlović, Dj Robert Sanchez, Dj David Morales, Dragana Mirković, Grše, “Prljavo Kazalište”… Lista koncerata nadopunjuje se iz dana u dan.

Zbog ogromnog interesa organizatori apeliraju na publiku da ulaznice kupuju na platformi entrio.hr, a VIP stolove, nakon što kupe ulaznice, mogu rezervirati na društvenim mrežama kluba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending