Pratite nas

Kućni ljubimci

Ljudi toplog srca: OVAJ MOMAK JE SKOČIO U RIJEKU MURU I SPASIO LANE

Published

on

Ivan Mezga iz Slakovaca skočio je u Muru kako bi spasao lane koje se davilo u rijeci. Ovaj 21-godišnjak je sa svojim prijateljima Karlom i Ivom krenuo na druženje u prirodu kod Križovca, a onda se dogodilo nešto što će sigurno pamtiti čitav život.

“Kad smo stigli na Muru, smjestili smo se uz obalu. Ugledali smo maleno lane koje se utapa u dubokoj, hladnoj i muljevitoj vodi”, rekao je Ivan.

“Pustili smo taj glasovni video srne kako se odaziva, a lane je zaista to čulo i krenulo je polako prema nama. Tada sam odlučio da skočim u vodu po to lane, bez razmišljanja. Kad sam konačno doplivao do njega, osjetio sam olakšanje, iako mi je i dalje fizički bilo teško. Taj osjećaj ne mogu opisati riječima. S njim sam plivao do obale, pokušavao sam mu glavu držati svo vrijeme iznad vode”, ispričao je Ivan.

Kad je stigao blizu obale, u pomoć mu je priskočio prijatelj Karlo.

“Nismo znali tačno što treba da radimo, prvi put smo se našli u ovakvoj situaciji. Oživljavali smo ga, činili smo sve kako bi to malo biće ispljunulo vodu koje se nagutalo. Počelo je da diše normalno, a mi smo bili neopisivo sretni. Zamotali smo ga u ćebe i zvali smo Lovačko društvo iz Vratišinca”, kaže Ivan.
Lane se sada nalazi kod lovočuvara i zdravo je. A Ivan i dalje redovno zove lovočuvara i provjerava kako je lane.

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending