Pratite nas

Zanimljivosti

Ljubiti ili ne ljubiti ženu: AKO JE MUŽ LJUBI SVAKOG JUTRA, ŽENA ŽIVI DUŽE I DO PET GODINA?

Published

on

U knjizi ‘The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us’ Sheril Kirshenbaum referira se na studiju koja je otkrila kako će 59% muškaraca i 66% žena prekinuti vezu samo zašto što se njihov partner loše ljubi.

Prema psihologu Johnu Bohannonu, prvog se poljupca sjećamo bolje nego prvog seksualnog iskustva.
Neki naučnici smatraju kako je ljubljenje puno intimnije od samog seksualnog čina.

Socijalni naučnici kažu kako je takvo ponašanje zapravo često u svijetu prostitucije jer ljubljenje zahtjeva iskrenu požudu i ljubav prema drugoj osobi.

A koliko je još ljubljenje bitno, pokazala je i studija provedena u Njemačkoj koja je otkrila kako one žene koje muž poljubi svako jutro prije odlaska na posao u prosjeku žive 5 godina duže te imaju 20-30% veće prihode od neljubljenih žena.

Kako znati da vas neko želi poljubiti?

Sve se svodi na proučavanje partnerovih reakcija i prostora među vama. Čak i poljubac u obraz može otkriti zanima li se neko za vas na romantičan način. S obzirom da poljubac podrazumijeva ulazak u nečiji privatni prostor, poljubac u obraz može pomoći izgradnji povjerenja (jer se neko nije odmah bacio na usne).

Ako im se i to čini prenapadnim, muškarci će nerijetko ženi prvo popraviti kosu. I ovo podrazumijeva ulazak u nečiji privatni prostor, ali ako muškarci već u ovoj fazi primijete da se žena povukla, to će im biti znak da ni ne pokušavaju ništa više.

Šta muškarci i žene očekuju od ljubljenja?

Čini se kako su muškarci puno manje izbirljivi kada je ljubljenje u pitanju. Muškarcima je važnija privlačnost lica i tijela žene, dok žene ljubljenje doživljavaju kao šansu za procjenu potencijalnog partnera i/ili iniciranje ili njegovanje ozbiljne veze. Žene su te koje više pažnje posvećuju i higijeni zubiju te puno prije primijete zdrave i lijepe zube. Osim toga, jedna je studija pokazala kako 53% žena radije ljubi obrijanog frajera glatkog lica.

Muškarci i žene imaju drugačija očekivanja i ljubljenje doživljavaju na drugačiji način.

Muškarci bi željeli da žene malo manje oklijevaju i da usta otvaraju malčice više, bili bi sretniji kada bi žene češće inicirale poljupce, a ne bi se bunili ni da žene prilikom ljubljenja pokažu malo agresivniji pristup.

Žene bi, s druge strane, voljele da muškarci postanu svjesni da postoji razlika između poželjnog tipa agresivnog ljubljenja i guranja/vrtenja jezikom po grlu i ostatku usne šupljine. Žene bi voljele i da muškarci više pažnje obraćaju na disanje, odnosno da ih ne guše, i, kao što je već spomenuto, voljele bi da više računa vode o higijeni.

Zanimljivosti

Na humanitarnoj modnoj reviji za Ajlu Skelić prikupljeno 1.550 KM

Published

on

Na humanitarnoj modnoj reviji za Ajlu Skelić prikupljeno 1.550 KM

Na humanitarnoj modnoj reviji za Ajlu Skelić, koja je održana ispred sarajevskog tržnog centra ALTA, prikupljeno je 1.550 KM.

Organizator događaja bila je modna agencija “NovamaS” na čelu sa direktoricom Almom Musliović.

– “NovamaS” modeli ovaj put su šetali pistom dobročinstva za našu Ajlu. Beskrajno sam zahvalna ALTA Shopping Centru, LC Waikiki LEGO Store Sarajevo, te mojoj „NovamaS“, kao i svim medijima i dobrim ljudima za podršku i doprinos. Jačanje solidarnosti, buđenje empatije za slabije cilj je naše modne agencije – rekla je Alma Musliović, direktorica modne agencije “Nova maS”.

Podsjetimo, dvanaestogodišnja Ajla Skelić, odlična učenica petog razreda, boluje od težeg oblika epilepsije i 3. juna putuje u Istanbul na liječenje. U Tursku putuje sa svojom majkom Hankom. Hanka je samohrana majka i sama prikuplja novac za liječenje putem društvenih mreža.

Svi ljudi dobre volje mogu dati svoj dopriinos.

UPLATE SE MOGU IZVRŠITI NA IME: GEGIĆ HANKA
RAIFFEISEN BANKA / VALUTA KM /
BROJ RAČUNA:1613000090954336

Adresa je Lipinac bb / Gračanica

RAČUN ZA STRANE VALUTE
GEGIĆ HANKA
RAIFFEISEN BANK
SWIFT CODE:RZBABA2S
IBAN CODE;BA391612000104532543

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending