Pratite nas

Poznati

Ko je Šejla Zonić: Najobrazovanija takmičarka u Zvezdama Granda i sestrična folk pjevača

Published

on

Šejla Zonić, pobjednica je ovogodišnjeg takmičenja Zvezde Granda. A ono po čemu se izdvajala od ostalih kolega je svakako njeno obrazovanje. Također, zanimljivo je i da je sestrična bh. folk pjevača.

Glavni favorit

Zonić je zahvaljujući 132.047 glasova publike odnijela pobjedu u takmičenju, a još od prvog pojavljivanja bila je prepoznatljiva po svojim izuzetnim vokalnim sposobnostima.

Upravo zbog toga je i važila za glavnog favorita. A tokom svog takmičenja publici se predstavila u različitim žanrovima – od sevdaha, preko popa do folk muzike.

Šejla je rođena u Njemačkoj, ali je djetinjstvo provela u Sanskom Mostu. Pohađala je muzičku školu, a potom i Muzičku akademiju u Sarajevu gdje je stekla titulu magistra muzike.

“Dok sam se obrazovala stavila sam mnogo toga po strani, pauzirala i žrtvovala… Između ostalog to je razlog zbog kojeg sam se sa svojih 29 godina prijavila na takmičenje za Zvezde Granda. Nakon diplomskog obilazila sam svijet sa svojim tadašnjim bendom pjevajući sevdah, a nakon što sam magistrirala na Muzičkoj akademiji shvatila sam da želim biti dostupna široj publici sa raznim žanrovima muzike, što mi, Bogu hvala, moj talenat i obrazovanje omogućuje”, izjavila je svojevremeno pjevačica.

Dio benda Divanhana

Šejla je bila dio bh. benda Divanhana, a na društvenim mrežama prije pojavljivanja u Zvezdama Granda bila je prepoznatljiva po unikatnim obradama pjesama.

Ono što je mnogima bilo zanimljivo jeste činjenica da je Zonić sestrična bh. folk pjevača Kemala Malovčića.

Poznati

Lepa Brena zapalila Krk, hiljade ljudi pohrlile u Diamond uprkos toplotnom udaru

Published

on

Foto: Marin Ćuk/Premier Media Group

Lepa Brena je sinoć u klubu na Krku svojim energičnim nastupom opet pokazala zašto važi za neprikosnovenu balkansku muzičku megazvijezdu.

Ni najtopliji dan u godini kad su gorili i nebo i zemlja, ni opšti saobraćajni kolaps zbog njenog koncerta nisu spriječili hiljade fanova da strpljivo čekaju u redu i sinoć dođu na jedan od najiščekivanijih ljetnih koncerata na Jadranu.

Muzička diva odužila im se nesvakidašnjim koncertom. Više od dva sata u luksuznom klubu „Diamondu“ je vladao “brenotres” od Breninog ritma koja se ni minute nije zaustavljala. Pjevala je uglas s vjernom publikom, plesala i svako malo bila prekidana ovacijama.

Pjevačica se čak usred koncerta i spuštala među ljude kako bi se izgrlila s fanovima, dirnuta njihovim euforičnim reakcijama. Sve je gorilo. Atmosfera na priloženim slikama može tek nagovijestiti kakva je to bila opšta ludnica.

– Kakva čarobna noć, kakvi divni ljudi, kakva nezaboravna atmosfera… Nema veće nagrade za nas pjevače nego kad od publike dobiješ ovakav fantastičan doček – istakla je muzička diva ispraćena pljeskom od publike koja će je nesumnjivo isto tako energično pratiti i na velikim spektaklima koje u decembru priprema četiri dana zaredom u zagrebačkoj Areni.

Nakon Breninog koncerta, više nema sumnje, Malinska na otoku Krku ovog je ljeta postala prijestonica najluđe zabave na Jadranu. Luksuzni klub “Diamond” iz sedmice u sedmicu obara rekorde raskošnim programima.

Večeras već dolazi Senidah, a potom u narednim danima Tea Tairović, Nikola Rokvić, Saša Matić, Severina, Milica Pavlović, Dj Robert Sanchez, Dj David Morales, Dragana Mirković, Grše, “Prljavo Kazalište”… Lista koncerata nadopunjuje se iz dana u dan.

Zbog ogromnog interesa organizatori apeliraju na publiku da ulaznice kupuju na platformi entrio.hr, a VIP stolove, nakon što kupe ulaznice, mogu rezervirati na društvenim mrežama kluba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending