Pratite nas

Info

Kad je neko sretan, nije gladan ni…: OVAJ RUDAR JE PROGLAŠEN ZA NAJSRETNIJEG ČOVJEKA NA SVIJETU!

Published

on

Saniniu Laizer (52), amaterski rudar iz Tanzanije i farmer, u junu je preko noći postao milioner nakon što je prodao dva rijetka tanzanita za 3,4 miliona dolara, On kaže da će novac uložiti u razvoj lokalne zajednice.

Samo dva mjeseca kasnije Laizer je pronašao i prodao još jedan tanzanit. Težio je 6,3 kilograma, a za njega dobio je još 1,96 miliona dolara.

Rekord je srušio još prijašnjim tanzanitima, a iznosio je tek tri i po kilograma po kamenu.

– Želim izgraditi shopping-centar i školu – izjavio je nedavno rudar kojeg su sada proglasili najsretnijim čovjekom na svijetu.

Svijetli mineral, koji dolazi u nijansama plave, zelene i ljubičaste boje, može se pronaći samo u sjevernoj Tanzaniji i cijenjen je zbog ukrasnih svojstava.

Njegovo otkriće još je veće s obzirom na to da geolozi procjenjuju kako će cjelokupna zaliha tanzanita presušiti za 20 godina.

Godine 2017. predsjednik Magufuli naredio je vojsci da izgradi zid dug 24 kilometra oko rudnika Merelani u mjestu Manyara, za koji se vjeruje da je jedini svjetski izvor tanzanita.

Samo godinu dana kasnije, 2018. vlada je izvijestila o povećanju prihoda u rudarskom sektoru i porast pripisala podignutom zidu. (Naj portal/Anadolija)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending