Pratite nas

Poznati

Jednom miss, uvijek miss: Ana Mirjana Račanović i danas plijeni ljepotom

Published

on

Jednom miss, uvijek miss: Ana Mirjana Račanović i danas plijeni ljepotom

Ana Mirjana Račanović-Jevtić, koja je 2001. godine bila Miss BiH, i dalje privlači pažnju svojim besprijekornim izgledom.

Iako ima profile na društvenim mrežama, nije pretjerano aktivna, ali svakom objavom privuče komplimente pratitelja. Nedavno je objavila snimak na kojem pozira u kratkoj haljini i štiklama.

“Najljepša naša Ana. Miss World”, “Divna si”, “Jednom Miss, zauvijek Miss” – neki su od komentara.

Bila je glasnogovornica za Bosnu i Hercegovinu na Pjesmi Evrovizije 2005. godine, a radila je i kao televizijska voditeljica.

Davno se povukla iz javnosti. Sa suprugom Alenom Jevtićem, kćerkom Adrijanom i sinovima Aleksandrom i Anđelom živi u Rastattu. Često posjećuju domovinu.

U jednom od ranijih intervjua se prisjetila pobjede na spomenutom takmičenju u ljepoti.

– Iako sam vrlo mlada zakoračila u svijet mode, bila sam jako odlučna i sigurna u svoju želju da uspijem i, što je još važnije, bila sam uvijek okružena svojom porodicom koja je vjerovala u mene i pružala mi podršku. Tu, prije svega, mislim na svoju mamu Jadranku – izjavila je.

Poznati

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Published

on

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Poznati sarajevski izvođač Kemal Hasić donosi nam novu pjesmu pod nazivom “Sarajevo,” koja slavi ljepotu i energiju glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Vesela pjesma

Ova vesela pjesma, sa stihovima poput “Vodio me put života često s kraja na kraj svijeta, al’ je lažna ta ljepota, ne miriše sve što cvjeta“ prenosi radost i ponos prema rodnom gradu.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Dilvad Felić Dado, renomirani bosanskohercegovački autor iz Bihaća, poznat po svojim mnogobrojnim hitovima. Dado je kroz svoju Produkciju “Digital Studio Dado Music” u Bihaću još jednom pokazao svoj neosporni talent i umijeće stvaranja muzike koja osvaja srca publike.

Kemal Hasić, svojim neprikosnovenim glasom, savršeno je interpretirao ovu pjesmu, donoseći joj autentičnost. Hasić je jedan od rijetkih izvođača koji može ovako iskreno i emotivno prenijeti ljepotu i duh Sarajeva, čime će ova pjesma postati prava himna grada.

– Prilikom stvaranja pjesme “Sarajevo” inspiraciju sam crpio iz duboke ljubavi prema glavnom gradu. Kao pjesnik i kompozitor htio sam prenijeti ljepotu, energiju i jedinstveni duh Sarajeva kroz muziku i stihove. Ova pjesma je posveta svim ljudima koji nose Sarajevo u srcu. Ma, gdje god da se nalazili, kao i svim ljudima dobre volje širom svijeta.

Izuzetno mi je drago što je moj dragi prijatelj Kemal Hasić svojim glasom uspio donijeti ovu predivnu pjesmu na način koji je istinski osjetljiv i radostan. Hvala kolegama muzičarima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji. Saradnja sa mojim Kemom mi je uvijek pravo zadovoljstvo. Tako i na ovoj pjesmi. A naravno veliko hvala timu Hayat Production i svima koji su podržali ovaj projekat – istakao je Dilvad.

Emotivna priča

Hayat Production, poznata po svojoj dugogodišnjoj saradnji sa oba ova umjetnika, nije mogla da ne stane iza ovako sjajnog projekta.

Kadrovi spota, snimljeni u Sarajevu, dodatno su upotpunili emotivnu priču pjesme, prikazujući prelijepe dijelove grada, ulice i znamenitosti. Video je urađen u saradnji sa Anisom Mujanovićem, čime je vizuelni dojam podignut na još viši nivo.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending