Pratite nas

Parapsihologija

Indijansko vjerovanje: ŠTA NAS ČEKA NA ONOM SVIJETU?

Published

on

Indijanci su uvijek imali posebne vizije i vjerovanja vezane za život poslije smrti. O tome je govorio i duhovnik Mmauricije Barbanel. Prema njemu, evo šta se dešava sa nama poslije smrti:

“Možda zvuči čudno, ali ostaćete sasvim ista osoba kakvi ste i bili prije smrti. Odreći ćete se samo svog fizičkog tijela. Prema spiritualistima, život poslije smrti nije ništa apstraktno i zbunjujuće, naprotiv, to je život u kojem možemo i dalje da komuniciramo sa drugima.

Morate se osloboditi ideje da nakon smrti postoji vječni san. U početku će duh kratko odmarati, a onda će ponovo početi tkati stare veze. Ne treba se bojati da nećete moći da prepoznate porodicu i prijatelje, oni dobro poznaju vas i biće spremni da vas dočekaju. To je vječni zakon privlačnosti. Oni sa sličnim duhovnim osobinama ponovo će se sresti nakon smrti. Ali to neće biti jednostavne duhovne veze, jer spiritualisti poslije smrti izvode mnoge akcije baš kao i kada ste živi.

Čak i poslije smrti živjet ćemo u kući ili stanu u kojem smo boravili. Indijanci vjeruju da će duša nastaviti da boravi u prostoru u kojem je živjela prije smrti. Razlog za to je jer ćemo zadržati određene navike. Duh će pamtiti fizički život, ponavljajući navike čak i nakon smrti. Hrana i piće dio su tih navika.

Sve ove navike ostaće dok se duh ne zadovolji njima. Zanimljivo je to što će duh moći da ispolji svoje prirodne sklonosti. Ako smo u životu bili prisiljeni da radimo posao koji nam se nije dopadao, nakon smrti moći ćemo da radimo ono što smo oduvijek željeli. Više neće biti potrebe za zaradom, a mnogi će ispuniti sebi želju i istražiće sve svoje talente.

Svijet duhova nije nam toliko nepoznat: često ga susrećemo tokom svojih snova, čak i nakon buđenja osjećamo prisustvo tih snova. Pošto se nećemo moći odreći svojih zemaljskih vjerovanja, trebaće nam više vremena da prihvatimo duhovni život.

Zaključak: na vaš život poslije smrti uticaće vaše navike, ali i srodni duhovi sa kojima ćete se sresti. Ako ste tokom fizičkog života dosegli visoke sfere duhovnosti, odmah ćete živjeti svoj zagrobni život onako kako želite.

Ne morate brinuti, jer ćete vi uvijek biti ono što želite. Svijet duhova nije tako daleko od zemaljskog: duhovi su uvijek u kontaktu sa svojim vezama (prijatelji, porodica, ljubavnici) koji su još živi, (Naj portal/aprilamente.info)

Parapsihologija

Ispunjava se zlokobno proročanstvo o Kamili: ‘PLATIT ĆE ZA DIANU’

Published

on

Foto: Reuters/Pixsell

Ispunjava se zlokobno proročanstvo o Kamili: ‘PLATIT ĆE ZA DIANU’

Mnogi se bave životima članova kraljevske obitelji, a prije dvije godine jedna je astrologinja prorekla sudbinu kraljice Kamile (Camille).

Težak period

Britanska kraljevska obitelj prolazi težak period, a razlog tome je što su čak dva člana obitelji teško bolesna. Zbog bolesti kralja Čarlsa (Charlesa) u pitanje je čak dovedena i budućnost monarhije. A nisu ih zaobišle niti razne teorije zavjere i nagađanja koja su obišla svijet uzduž i poprijeko.

Mnoge je obožavatelji britanske kraljevske obitelji tako začudila i zabrinula nedavna bizarna objava o navodno točnom datumu smrti kralja Charlesa III. To vjerovatno i ne bi toliko odjeknulo da u istoj objavi, a koja je osvanula u julu 2022., nije navedeno da će kraljica Elizabeta preminuti 8. septembra te godine, što se na kraju pokazalo i istinitim, piše Večernji.hr. 

Također, spominjalo se i Nostradamusovo proročanstvo u kojemu se govorilo i da će “otočnog kralja” naslijediti osoba “koja nema obilježja kralja”. To je mnoge navelo na pitanje – što će se dogoditi s princem Williamom i hoće li na njegovu sudbinu utjecati supruga Kate Middleton koja prolazi doista težak period.

Međutim, osoba koja je ostala u sjeni jest kraljica Camilla koja, iako je na sebe preuzela neke od kraljevskih dužnosti, ostala je u pozadini… Ipak, britanski astrolozi tvrde da Camilla ima itekako važnu ulogu i to upravo iza kulisa. To je ustvrdila poznata Debbie Frank, inače osobna astrologinja pokojne princeze Diane, koja tvrdi da je Camilla spremna za velike promjene koje je čekaju.

Natalna karta

Camillina natalna karta govori o “moći iza prijestolja”. Njoj je odgovaralo da bude iza kulisa sve ove godine jer je vrlo privatna osoba. Ono što se promijenilo jest činjenica da njena moć postaje vrlo vidljiva. No ona će uvijek svoj privatni život nastojati držati u svom domu gdje se može skloniti – kazala je Debbie.

Astrologinja Jessie Adams je za britanske medije još prije dvije godine prorekla da će 2023. godina za Camillu biti značajna, no vjerovatno ne na način koji bi se njoj svidio.

Tada je tvrdila da će te godine, odnosno prošle 2023. Camillu sustići karma za stvari koje je radila u prošlosti.

– Kada kažem karma, mislim na to da će joj se na neki način vratiti ono što je učinila drugima – objasnila je Jessie.

Osim toga, astrologinja je istaknula i da će se tokom 2023. godine Kamili vratiti karma za dva perioda njena života. Onaj od decembra 2004. do juna 2006. te za razdoblje od aprila 1986. i novembra 1987. Ako se prisjetimo, 1986. Camilla je imala aferu s Charlesom koji je tada bio u braku s princezom Dianom. Tako u nema puno nagađanja na što se tačno ta karma odnosi.

Kobna sudbina

A astrologinja je i sama kazala da joj slijedi karma, navodeći: “Za Dianu.”

Iako je vijest o bolesti kralja Charlesa objavljena u februaru ove godine, zapravo je mala vjerovatnost da je njegova dijagnoza javnosti objavljena čim su doznali za nju. To bi zapravo značilo, prema pisanju britanskih medija, da se kralj vjerovatno razbolio 2023. godine.

Te je godine, kao što je već i navedeno, Camilli najavljena kobna sudbina. A astrologinja je naglasila kako će se “vraćanje karme” dogoditi tokom 2023., 2024. i 2025. godine.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending