Pratite nas

Poznati

In Memoriam: SAHRANA MILADINA VIDAKOVIĆA 29. JUNA NA PORODIČNOM GROBLJU U BLAŽUJU

Published

on

Vijest da nas je zauvijek napustio Miladin Vidaković, istaknuti i omiljeni sarajevski sportski radnik i aktivista bolno je odjeknula među onima koji su ga poznavali. Preminuo je juče, nakon kraće bolesti.

Vidaković je cijeli život posvetio nogometu. Jedan je od najznačajnijih ljudi u bh.nogometu i uveliko zaslužan za stvaranje NSBiH. Skoro da nema pozicije koju nije obavljao. On je živio za nogomet. I u najtežim ratnim godinama Vidaković je dao veliki doprinos afirmaciji i promociji bh.nogometa, kako u BiH tako i van granica naše zemlje.

Dijete je Ilidže, u kojoj je igrao furbal u FK “Igman”, u više navrata je bio predsjednik ovog kluba. U sportskoj karijeri je obnašao niz funkcija; između ostalog bio je predsjednik Međuopštinskog fudbalskog saveza, generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH, član predsjedništva Fudbalskog saveza BiH, predsjednik asocijacije SOFKA.

Bavio se i politikom.,Prije rata u BiH bio je predsjednik i potpredsjednik Općinskog vijeća Ilidže, predsjednik Izvršnog odbora Opštine Ilidža, u poratnom period bio je SDP-ov kadar, nije napustio Sarajevo 1995. Godine kada su Srbi masovno odlazili. Jedno vrijeme je obnašao funkciju predsjednika Srpskog gađanskog vijeća BiH, a u trenutku smrti bio je predsjednik Srpskog građanskog vijeća Kantona Sarajevo.

Dao je značajan doprinos na planu ostvarivanja povratka izbjeglih i raseljenih osoba na prijeratna prebivališta, posebno u Kantonu Sarajevo.

Posljednji ispraćaj MIladina Vidakovića će se obaviti 29. juna u 16,00 h na porodičnom groblju u Blažuju kod Sarajeva. SDP BiH priprema poseban program komemoracije, koji će objaviti narednih dana. (Naj Portal)

Poznati

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Published

on

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Mnogi su savjetovali Šejli Zonić da se ne prijavljuje u takmičenje “Zvezde Granda”, kao i da se ne pojavljuje u Grand produkciji.

Danas, kao četvrtifinalista 17. sezone i prvi favorit za pobjedu, ima dovoljno dokaza da im pošalje pozdrav.

– Neće prepoznati tvoje vokalne sposobnosti i tvoj kvalitet, ponižavaće te komentarima. Tamo se neće prepoznati da si akademski obrazovan muzičar, niti da si nastupala po cijelom svijetu, tebi ne treba Grand… I šta sve ne – prisjetila se Šejla nekih komentara.

A šta se zapravo desilo?

– Da nisam otišla na Grand i dalje bi za mene znao samo mali broj ljudi. To dokazuje činjenica da sam, nakon odlaska iz Divanhane, za četiri mjeseca, uključujući i čitavo ljeto, imala NULA upita za nastupe. Samo vas molim da me više ne pitate zašto sam se prijavila za Grand jer sada imam upita za nastupe toliko da fizički ne mogu stići najmanje 50 odsto i napokon imam priliku da gradim karijeru – zapušila je Šejla usta kritičarima i objavila snimak na kom vidimo da Snežana Đurišić komentariše kako je Šejla za nju već pobjednica.

– Hvala svima na podršci i šaljem samo ljubav! VOLIM VAS – napisala je Šejla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending