Pratite nas

Parapsihologija

Glupe osobe: PO OVIM ZNACIMA NAJLAKŠE ĆETE IH UOČITI

Published

on

Glupost je kao zarazna bolest, rekao je davno Šekspir. A kako prepoznati glupu osobu? Kako izbjeći druženje sa pomenutim, a da ih ne uvrijedite? Na osnovu ovih 6 znakova možete prepoznati glupe osobe:

1. Glupa osoba priča samo o sebi

Svaka komunikacija podrazumijeva interakciju dvije i više osoba. Ako ne možete da dođete do riječi od sagovornika, onda znajte da imate posla sa glupom osobom.

I ovdje ne govorimo o narcisoidnoj osobi, jer je riječ o osobi koja nije shvatila koliko je slušanje sagovornika važno.

2. Glupa osoba je gluha(i to ne mislimo bukvalno gluha)

Zamislite samo dvije osobe kako sjede u restoranu sa prigušenom muzikom. Gostiju ima veoma malo, ali polako restoran se puni. Žena priča sagovorniku detalje svog privatnog života. Ne razmišlja o tome ko je sluša i da li nekome smeta njena glasna priča. Kako vrijeme odmiče, restoran se puni, muzika se pojačava, ali i ton žene koja priča o svom razvodu. U momentu cijeli restoran jasno čuje njen razgovor: od riječi do riječi.

Ta osoba je gluha za okruženje, jednostavno priča ono što nju trenutno zanima ne mareći ko je sluša….

3. Glup čovjek ne mari za potrebe sagovornika

Možda mu je dosadno? Možda je umoran? Možda mu se jednostavno ne sluša ta tema?

To ne zanima glupog čovjeka. On priča o sebi i svojim problemima ignorišući potrebe sagovornika. Takva osoba je poput djeteta koje se ubacuje u razgovor svoje majke i očajnički zahtijeva pažnju govoreći:”MAMA, MAMA”.

4. Glupa osoba se boji svega

Neću da idem tamo – zaraziću se. Neću da dajem otkaz – trpit ću. Boli me u grudima – možda je srčani udar….

Glupo je dopustiti da vam strahovi organizuju život. Rizik je skoro uvijek bogato nagrađen.

5. Glupa osoba nikad ne mijenja mišljenje

To je vrhunac gluposti. Ostati isti. Ne mijenjati se. Na primjer, pogledajte samo kako se nauka promijenila tokom vremena. Glupo je da i dalje tvrdite da je Zemlja ravna ploča, kad je dokazano suprotno.

Kada osoba nije fleksibilna, kada vjeruje u jednu stvar, slijepo odbija da sasluša tuđe mišljenje, to nepogrješivo vodi ka Alchajmerovoj bolesti. Tako kažu skoro sva istraživanja. Međutim, uvijek postoji nada da će se ta osoba vremenom “opametiti”.

6. Glup čovjek vidi stvari crno – bijelo.

Ništa ne može biti crno – bijelo. Postoji cijeli spektar sive boje koja čini život. Ukoliko naiđete na neki problem, ništa ne komplikujte, samo dobro razmislite – možda ćete stvarno doći do pametnog zaključka na kraju! (Naj portal)

Parapsihologija

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Published

on

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Nasumičan izbor brojeva im je promijenio živote iz korijena, donio im je veliki novac, ali i velike nesreće

Sudbine ovih loto dobitnika su jezive. Kada pročitate ovaj tekst, biće vam drago što niste jedan od “sretnih dobitnika”.

Plastične operacije

Džejn Park
Najmlađa dobitnica lutrije, uzela je 1,5 milion eura, a sve je potrošila na putovanja, provod i plastične operacije.

– Dobitak mi je upropastio život. Nikom ne želim moju sudbinu, mislim da se nikad neću oporaviti od toga šta sam uradila sa svojim životom – rekla je ona.

Vilijam Bad
Vilijam Bad je osvojio 1,2 miliona dolara, a sav novac je potrošio u roku od godinu dana. Bivša djevojka ga je tužila i tražila trećinu dobitka, a rođeni brat je završio iza rešetaka jer je unajmio plaćenog ubicu da ga ubije.

Vilijam je i sam završio u zatvoru nakon što je izvršitelju pucao u glavu. Umro je 2006. godine u velikoj bijedi.

Lara i Rodžer
Premiju koju su osvojili su potrošili na luksuzne automobile i kuće, a iako su do tad živjeli skladno, situacija se promijenila. Počele su svađe i prepiranja. Da nesreća ne ide sama govori i podatak da im je u požaru izgorjela kuća do temelja, a s obzirom da nije bila osigurana, izgubili su veliku svotu novca.

Godinu dana od osvajanja novca, oni su se razveli, a na bankovnom računu im nije ostao ni cent.

Edrijen i Džilijan Bejford
Nekoliko mjeseci nakon osvajanje nagrade, život im je pretvorio u pakao. Novac je nestao, brak im se raspao, doživjeli su i tešku saobraćajnu nesreću.

Udžroj Kan, umro je od trovanja cijanidom, samo dan nakon što je “izgrebao” premiju od 435.000 dolara.

Raskalašen život

Džerald Musvagon je 1998. dobio deset miliona dolara. Sve je potrošio na raskalašan život, a nakon nekoliko godina se objesio. Razlog – očaj zbog protraćenog života.

Martin i Kej su zaokružili tačne brojeve na listiću, ali nagradu nisu mogli da podignu, jer su izgubili tiket. Advokati su sedam nedjelja dokazivali da su pogodili pravu kombinaciju i na kraju i uspjeli.

Međutim, zakonski rok od 30 dana za podizanje nagrade je prošao, pa su oni ostali bez novca. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending